Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Finom sós rudak recept

Finom sós rudak recept

A Finom sós rudak hozzávalói:
24 dkg liszt
14 dkg vaj
1 ek. sűrű tejföl
1 tojás
2 dkg élesztő
mokkáskanálnyi só
kenéshez tojás
tetejére: köménymag/sajt/szezámmag


A Finom sós rudak elkészítési módja:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk és rudakat vágunk belőle, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal szórjuk meg a tetejét. Tepsibe rakjuk, fél órát pihentetjük, ropogós pirosra sütjük.

A liszt lehet félfogós, vagy 1/2 síma BL-55 és 1/2 rétes liszt, akkor még omlósabb.
Érdesemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.:)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A finom sós rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook