Férfi óvodapedagógus (beszélgetés)
Hajrá, hajrá, minél több férfit lenne jó látni a pályán!
Nagyon fontos a férfipélda a gyerekeknek, és a más gondolkodásmód.
Egy úgymond nőies szakmában a férfi dolgozók nagy népszerűségnek örvendenek.
Ugyan így az ápolók és a betegek körében is:)
Még egy továbbképzésen is azt mondta a héten a fotókat készítő hölgy: a két szem férfinak mindenképpen szerepelnie kell:)))
Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat, és a biztatást is! :)
Jól kijövök a gyerekekkel, és türelmes is vagyok. Nekem egy unokahúgom (5 éves) és egy keresztlányom van (3 éves), és akármit csináltak egyszer se tudtak kihozni a sodromból, még kiabálni se kiabáltam rájuk, amúgy se vagyok az a kiabálós fajta, ha valami rosszat csináltak, akkor azt megbeszéltem velük, de elítélem, ha valaki kiabál vagy megüti a más gyerekét, főleg, ha az illető pedagógus.
Néha, azért érzem, hogy a szülők megnéznek gyakorlaton az oviba, hogy mit keresek ott, de az óvónő, azt mondta, hogy jó óvodapedagógus lennék, csak kell egy kis idő, míg a szülők hozzászoknak, hogy férfiként vagyok az oviban, és ettől tartok egy kicsit.
Pár hónapig dolgoztam együtt egy óvóbácsival, imádták a gyerekek. Csak jó tapasztalataim voltak-vannak.
Most abban az óvodában is dolgozik egy férfi óvodapedagógus, ahova a lányom jár, nagyon szeretik a gyerekek.
Sok sikert!
:)
Ez egy nagyon vagány dolog! Van helyük a férfiaknak ezen a pályán!
Hajrá!
Ideje férfiaknak is erre a pályára menni, aki ehhez érez hivatást! A nôkkel már mindenhol Dunát lehetne rekeszteni!
Sok sikert a tanulmányokhoz!
Hajrá!
Mindegy óvóbácsi vagy óvónéni csak szeresse a gyerekeket és tudjon velük bánni.
És amelyik apuka egyedül neveli a gyerekeit....???
Üdv mindenkinek!
Én egy 19 éves fiú vagyok, és azon gondolkozom, hogy Debrecenbe megyek óvodapedagógiára. Jelenleg gyógyped. asszisztensnek tanulok és óvodába járok gyakorlatra, egy héten kétszer. Előszr picit tartottam a gyakorlatoktól, de hamar megkedveltek a gyerekek (nagy csoportosak, jövőre mennek suliba), és én is megszerettem őket, most már alig várom, hogy gyakorlatra mehessek. Mióta oviba járok, azóta gondolkozom azon, hogy jelentkezek óvodapedagógusnak, de félek, hogy mit szólnának a szülők, hisz ez egy női szakma, és félek, hogy nem néznék jó szemmel, hogy egy férfi vigyáz a gyerekeikre.
Tanácsokat kérnék, hogy érdemes-e megpróbálnom?! És a szülők véleményét is szeretném kikérni, hogy mit szólnának ahhoz, ha a gyermekükkel egy férfi óvodapedagógus foglalkozna az oviban?
Illetve mások véleményére, tanácsára, történetére is kíváncsi vagyok!
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Tanító vagy óvodapedagógus szakma a jobb?
- Mennyi pénzt kérhetek egy órai külön foglalkozásért, mint Nyelv-és beszédfejlesztő óvodapedagógus?
- Csecsemő- és kisgyermekgondozó vagy óvodapedagógus szak?
- Német nemzetiségi óvodapedagógus. Milyen nyelvtudás szükséges?
- Lehetek óvónő OKJ-s képzéssel, vagy óvodapedagógus diploma kell hozzá?
- Mit csinálhatok az óvodapedagógus diplomámmal, azon kívül, hogy óvónőként dolgozhatok?