Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Férfi óvodapedagógus fórum

Férfi óvodapedagógus (beszélgetés)

1 2
20. klarika5 (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 20:00
Debrecenben nincs óvóképzés, csak Hajdúböszörményben. Bár a KLTE társult tagintézménye. Már a '80-as évektől képeztek férfi hallgatókat. Nagyon szerették őket a gyerekek, szülők. De azóta többen felfelé léptek, mert kevésnek érezték családfőként az óvodapedagógusi fizetést.
2013. okt. 24. 20:00

Hajrá, hajrá, minél több férfit lenne jó látni a pályán!

Nagyon fontos a férfipélda a gyerekeknek, és a más gondolkodásmód.

2013. okt. 24. 19:43

Egy úgymond nőies szakmában a férfi dolgozók nagy népszerűségnek örvendenek.

Ugyan így az ápolók és a betegek körében is:)

Még egy továbbképzésen is azt mondta a héten a fotókat készítő hölgy: a két szem férfinak mindenképpen szerepelnie kell:)))

17. 388b941089 (válaszként erre: 10. - Zebra25)
2013. okt. 24. 19:42
tenyleg? mar annyiszor meg akartam kerdezni, h milyen suliba jarsz. :-)
16. 388b941089 (válaszként erre: 15. - Kristofb)
2013. okt. 24. 19:40
:-) Tamas bacsi sem volt szigoru... de amikor kellett, a fiukkal kemeny volt. Szerintem ez nagyon becsulendo dolog, en kifejezetten orultem mikor megtudtam, h ffri ovodapedagogusunk is lesz. :-) sajnos viszont a nok kifurtak szegenyt.... erre keszulj fel, elkepzelheto, h a noi kollegaid nehezen fognak befogadni, ill. ok fognak iranyitani a csoportban.
15. kristofb (válaszként erre: 9. - 388b941089)
2013. okt. 24. 19:31
Nagy valószínűséggel én is ilyen óvóbácsi lennék, nagyon szeretem a gyerekeket. Mondjuk annyi probléma van, hogy nem tudok velük szigorú lenni.
2013. okt. 24. 19:23
Ha tetszik, akkor vágj bele... A szülők csak támogatnak, ha fontos nekik a boldogságod
2013. okt. 24. 19:19

Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat, és a biztatást is! :)

Jól kijövök a gyerekekkel, és türelmes is vagyok. Nekem egy unokahúgom (5 éves) és egy keresztlányom van (3 éves), és akármit csináltak egyszer se tudtak kihozni a sodromból, még kiabálni se kiabáltam rájuk, amúgy se vagyok az a kiabálós fajta, ha valami rosszat csináltak, akkor azt megbeszéltem velük, de elítélem, ha valaki kiabál vagy megüti a más gyerekét, főleg, ha az illető pedagógus.

Néha, azért érzem, hogy a szülők megnéznek gyakorlaton az oviba, hogy mit keresek ott, de az óvónő, azt mondta, hogy jó óvodapedagógus lennék, csak kell egy kis idő, míg a szülők hozzászoknak, hogy férfiként vagyok az oviban, és ettől tartok egy kicsit.

12. hottie (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 19:16

Pár hónapig dolgoztam együtt egy óvóbácsival, imádták a gyerekek. Csak jó tapasztalataim voltak-vannak.

Most abban az óvodában is dolgozik egy férfi óvodapedagógus, ahova a lányom jár, nagyon szeretik a gyerekek.

Sok sikert!

:)

11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 19:10

Ez egy nagyon vagány dolog! Van helyük a férfiaknak ezen a pályán!

Hajrá!

2013. okt. 24. 19:09
Most fogok óvodapedagógus szakon végezni és van pár óvós férfi kollégám:) Nyugodtan vágj bele. gyerekek is szeretni fognak, biztosan. Nem attól függ, hogy férfi vagy e vagy nő. A szülőknek meg szerintem mindegy, ha látják, hogy jól végzed a dolgodat, akkor nem lesz gond.
9. 388b941089 (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 19:03
a gyerekemnek volt ovobacsija, szanaszet kenyeztette, nagyon szerette a gyerekeket. ha ezt akarod csinalni mindenkeppen csinald. :) hajra!
2013. okt. 24. 19:01
Nekem se számít a nem, az a lényeg hogy jól kijöjjön a gyerekekkel. Sok sikert Neked!
7. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 18:58

Ideje férfiaknak is erre a pályára menni, aki ehhez érez hivatást! A nôkkel már mindenhol Dunát lehetne rekeszteni!

Sok sikert a tanulmányokhoz!

2013. okt. 24. 18:53
A lányomnak ovóbácsija volt, mindenki imádta. Csak biztatni tudlak :-)
5. tücsimücsi (válaszként erre: 1. - Kristofb)
2013. okt. 24. 18:51

Hajrá!

Mindegy óvóbácsi vagy óvónéni csak szeresse a gyerekeket és tudjon velük bánni.

És amelyik apuka egyedül neveli a gyerekeit....???

2013. okt. 24. 18:50
Engem egyáltalán nem zavarna ha a gyermekemre egy férfi ovóbácsi (is) odafigyelne, sőt szerintem kifejezetten jó lenne ha több férfi pedagósus lenne! Jó lenne ha az arányok jobban megoszlanának és nem csak nők hanem férfiak is foglalkoznának a kicsikkel és nagyobbacskákkal is. :)
2013. okt. 24. 18:46
Unoka öcsém kéttannyelvű oviba jár, ahol férfi óvóbácsi van. Imádják őt! :)
2013. okt. 24. 18:45
Én 4 évig dolgoztam egy igaz külföldi érdekeltségű alapítványi oviban, ahol volt férfi óvóbácsi. Imádták a gyerekek és ő is őket. Én örülnék és a gyerekek is :)
2013. okt. 24. 18:43

Üdv mindenkinek!

Én egy 19 éves fiú vagyok, és azon gondolkozom, hogy Debrecenbe megyek óvodapedagógiára. Jelenleg gyógyped. asszisztensnek tanulok és óvodába járok gyakorlatra, egy héten kétszer. Előszr picit tartottam a gyakorlatoktól, de hamar megkedveltek a gyerekek (nagy csoportosak, jövőre mennek suliba), és én is megszerettem őket, most már alig várom, hogy gyakorlatra mehessek. Mióta oviba járok, azóta gondolkozom azon, hogy jelentkezek óvodapedagógusnak, de félek, hogy mit szólnának a szülők, hisz ez egy női szakma, és félek, hogy nem néznék jó szemmel, hogy egy férfi vigyáz a gyerekeikre.

Tanácsokat kérnék, hogy érdemes-e megpróbálnom?! És a szülők véleményét is szeretném kikérni, hogy mit szólnának ahhoz, ha a gyermekükkel egy férfi óvodapedagógus foglalkozna az oviban?

Illetve mások véleményére, tanácsára, történetére is kíváncsi vagyok!

Előre is köszönöm a válaszokat!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook