Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fenékplasztika fórum

Fenékplasztika (beszélgetős fórum)


1 2
2009. febr. 11. 07:42

Fenékplasztika:


Fenékplasztika: Szintén genetikai adottságok határozzák meg a beavatkozás milyenségét. Leggyakoribb a megereszkedés esetében az áthajlási redőben ejtett metszésből való irhabefordításos korrekcio melynek során az eltérés szanálható. Az áthajlási redő alatti vagy abban levő zsírfelesleg zsírszívással orvosolható. Az elmúlt években egyre nagyobb a fenékimplantatum beültetésének igénye. A műtét során a protézist a nagy farizom alá helyezzük a fenék vájulatában /későbbiekben nem látható történő metszés alkalmazásával.

Fel kell készülni 2 hét hason alvásra, de az esztétikai változás fantasztikus.

2009. febr. 11. 07:38

Az úgynevezett „lapos fenék” esetében implantátum behelyezésével tudnak megfelelő korrekciót elérni. Ilyenkor a farpofák közötti árok felső részén vezetett kisebb hosszanti metszésből helyezik be az implantátumot a farizmok alá, ezzel elősegítve a lapos fenék elődomborodását. A fenék protézissel történő korrekciója során alkalmazott implantátumok minősége megegyezik az emlő implatátumokéval, azonban alakjuk és méretük természetesen eltérő azoktól.Időtartam 1-1,5 óra

Szövődmények A szöveti trauma miatt lokális fájdalom és bőrpír jelentkezhet, ami a műtétet követő néhány órával megszűnik, de néhány napig is eltarthat. Enyhe fertőzés, bevérzés, a bőr érzészavara is előfordulhat.

Kockázati tényezők A fenékplasztikát követően vérömleny kialakulása, igen ritkán utóvérzés , súlyosabb fertőzés, trombózis, valamint zsírembólia (1%) is előfordulhat. A műtéti terhelést és a kockázatot befolyásolja a leszívott zsír mennyisége. Akut fertőzés ritkán lép fel, melynek helyi és általános tünetei (heves fájdalom, látványos duzzanat, magas láz) már rövid idővel a beavatkozást követően jelentkezik. Ennek megelőzésére antibiotikum védelmet kap a páciens a fenékplasztika előtti héten, ha azonban mégis kialakulna valamilyen súlyosabb fertőzés, azt újabb antibiotikummal, esetleg feltárással és a protézis eltávolításával szüntetik meg.


Tudnia kell, hogy a keringési rendellenességek, légzéselégtelenség, visszeresség, korábbi mélyvénás trombózis, cukorbetegség stb. mind növelik a műtéti kockázatot. Ezért bármilyen egészségügyi problémája van, beszéljen erről őszintén a plasztikai sebészének.


Tény, hogy a fenékplasztika nem egy életre szóló beavatkozás, az eredmény időtartama az implantátum fajtájától, a műtéti körülményektől és a páciens egyéni hajlamától, életkörülményétől is függ. Fontos megérteni, hogy teljesen kockázatmentesen nem lehet protézist beültetni. Az idegen anyag körül a szervezet minden esetben kötőszövetes burkot képez. Ha ez a tok megvastagszik, vagy zsugorodik (un. tokzsugorodás lép fel), a fenék tapintata tömöttebbé válhat. Bizonyos fokú keményedés esetén újabb műtét elvégzését javasolhatják. A szilikon túlérzékenység igen ritkán tapasztalható. Azonban előfordulhat, hogy a fenékplasztika során beültetett implantátum elmozdul és asszimetria lép fel a két farpofa között, amely létrejöhet külső behatás, vagy tokképződés miatt. Különösen jelentős mértékű fogyás esetén is deformálódhat a plasztikázott farpofák. Arra hajlamos páciensnél, a műtéti behatolás helyén vastagabb, ún. keloidos heg képződhet. Kialakulásának lehetőségét nem lehet előre megítélni.

Gyógyulás A fenékplasztikát általában vénás altatásban végzik. A beavatkozást követően néhány napig folyamatosan csökkenő mértékben kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal, húzó érzéssel számolni. Ez tablettás fájdalomcsillapítással jól mérsékelhető. Jelentős eltérések jelentkezhetnek az egyéni tűrőképességet illetően is. A plasztika után rugalmas kötést kap a beteg, amit néhány hétig kell viselnie. A műtétet követő 14.napon távolítják el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Ezek után az orvos által javasolt speciális nadrág viselése ajánlott. A beavatkozás után 1-2 hétig feszítő érzés észlelhető, az ülés, háton fekvés fájdalmas lehet. A műtött beteget rendszeresen kontrollálják, e vizsgálatok alkalmával beszélik meg az aktuális tennivalókat. A fizikai munkától tartózkodnia kell a plasztikát követő 1 hónapban, ha irodai munkát végez, általában 3 hét után visszatérhet a munkába, ugyanakkor ebben az esetben is fokozottan kell vigyáznia arra, hogy ne erőltesse meg magát, és sokat pihenjen, feküdjön otthon! Testedzés, intenzív fizikai munka végzése /még vezetés is!/ csak fokozatosan javasolt kb. a 4.hét után.


A fenékplasztikát követő hónapokban kerülendő a napozás és a szoláriumozás, mert sebgyógyulási zavart és tartós bőrelszíneződést okozhat.

Eredmény A látványos méretváltozás már a fenékplasztika után egyből észlelhető, azonban a végleges forma csak hónapokkal később alakul ki. Ugyanis több hónap szükséges ahhoz, hogy a protézist a szervezet körülhatárolja, rögzüljön a beültetés helyén. Ellenőrzés fél évente javasolt!


Fontos azonban megemlíteni, hogy a fenékplasztika nem terjed ki a bőrfelszín alatti réteg elasztin és kollagén rostjainak aktiválására, ezért a cellulitos, márványozott bőr állapota jelentősen nem változik a műtétet követően sem. Ennek korrigálására alkalmasak egyes speciális kozmetikai készülékek, pl. a modern rádiófrekvenciás elven működö (ELOS™, TriPolar™ RF) gépek és különböző cellulit- kezelések (lásd Szaklap: Celluli vagy cellulitisz? cikkben: [link] ). Amennyiben implantátumot is behelyeztek, úgy tartózkodjon az erős vákuum-hatással kombinált megoldásoktól!

Érzéstelenítés Altatásban, általános érzéstelenítéssel

Ellátás módja A műtétet követően általában két éjszakát kell a kórházban töltenie.

2009. febr. 11. 07:38
Megereszkedett fenék plasztika 320 000 -500 000 Ft
2009. febr. 11. 07:34

Sziasztok!


Engem is érdekelne ez a dolog h hol csinálják ill mennyiért.

6. 6087d9753d (válaszként erre: 4. - Mandarinszörp)
2009. febr. 10. 22:16
valamit nem jól csinálsz :S
2008. okt. 14. 22:05

én,egyikkel,sem vagyok megelégedve!

a fenekem,kicsi a melleim meg nagyok!

4. mandarinszörp (válaszként erre: 3. - E004ab8014)
2008. okt. 14. 22:03

sajnos az a helyzet, hogy valakinek tényleg annyira csapott feneke van, hogy megszakadhat akkor se lesz kerek feneke az edzéstől!! hetente 3szor járok énis edzeni évek óta erre a testrészre természetesen külön odafigyelve..nemsok eredmény. max. megjeleneik középen két kis izom-barack, amit meg ugye - a szintén nem túl esztétikus- szív alakú fenéknek szoktunk nevezni..

ezért érdeklődtem, hátha valaki tud többet erről a fajta műtétről, de úgylátszik én vagyok az egyetlen csapottse**ű a világon:D

2008. okt. 9. 20:05
Edzeni kell rá, és olyan kerek feneked lesz, hogy bárki megirigyelheti... ilyen egyszerű...
2008. szept. 11. 16:24
Ilyen is van??? :) Plasztik popó???
2008. szept. 11. 16:10
Sok nővel ellentétben én nem a melleimmel, hanem inkább a hátsómmal nem vagyok megelégedve. Kicsi, formátlan, lapos. Eljátszottam a gondolattal, hogy hát én nem a melleimbe, hanem a fenekembe rakatok implit. Nem nagyon látok a plasztikai sebészek honlapjain fenékimplantátumos képeket, ezért lehet nem túl népszerű műtét, ami azt illeti énis idegenkedek tőle egy kicsit. Valaki esett már át hasonló műtéten? Vagy szeretne? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook