Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdő kocka recept

Feketeerdő kocka recept

Elkészítési idő 60 perc

A Feketeerdő kocka hozzávalói:
Tészta

4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 cs. csokoládés puding
1/3 sütőpor

Krém

1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
2 dl tejszínhab


A Feketeerdő kocka elkészítési módja:
A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Ramával kikent és kilisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok.

ütési hőfok:180 ℃
sütési idő:20 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdő kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook