Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan lehet megtanulni a "fejben dől el" dolgot? fórum

Hogyan lehet megtanulni a "fejben dől el" dolgot? (beszélgetős fórum)


15. 32304c7a9f (válaszként erre: 7. - Futóbajnok)
ápr. 20. 23:05
A "biztos" szót sem használjuk, mert semmi sem biztos! Hiába pozitív a gondolkodás, a realitás talaján kell hogy maradjon! És ez az egyik csapdája a pozitív gondolkodásnak, hogy el tud szállni a valóságtól! A valóság és a pozitív gondolkodás összhangban kell hogy működjön! Az a realitás, hogy ma élek, holnap már nem biztos, de a következő pillanathoz mérem az igényeimet!
14. 32304c7a9f (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 22:56

1. Az önazonosság kulcsfontosságú, tehát a gondolataidnak, az érzéseidnek és az akaratodnak összhangban kell lenniük! Bármelyik ellenkezik a másikkal, ott konfliktus jön létre és megakad a folyamat!


2. Nem használsz tagadó szavakat! ("Ne!" "Nem!")


3. Jelenben fogalmazod meg a mondandódat!


4. Nem a hiányra figyelsz, hanem a lehetőségeidre!


5. Tisztázod hogy mit akarsz, mit szeretnél!


6. Megvizsgálod hogy hiszel -e benne! Ha igen, egyre többször tudatosítod!


7. Felismered a lehetőségeidet és lépéseket teszel érte!


8. Se bűntudat, se szégyen nem övezi az eredményt! Teljességgel elfogadod!


Bár ezek külön-külön bonyolultnak tűnnek, mégis egységében működnek. A személyiséged stabilitása egyben látja, csak a labilis személyiség szedi szét és kaotizálja! Mivel egy instabil személyiségnek nincs uralma a folyamatok felett, kicsúszik a kezéből az irányítás!


Hosszú a folyamat, de van az a pont, ahol annyira stabil a személyiség, hogy egyben érzékeli ezeket a pontokat!


Azt mondják, ha tudod hogy MIT NEM AKARSZ, akkor már sokkal könnyebb eldönteni, hogy MIT AKARSZ!


Kábé így működik egységében!

13. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 21:38
Véleményem szerint ez a fejben dől el dolog egy nagy marhaság. Mindig olyanoktól hallom akik nem járnak az illető cipőjében fingjuk sincs a problémájukról és ilyenkor jön a nagy szöveg hogy fejben dől el. Visítani tudnék. Vannak dolgok amikhez nagy elhatározás kell végigvinni és vannak dolgok amelyeket nem lehet befolyásolni bármennyire is eldöntöd fejben.
12. janszi (válaszként erre: 11. - Guruljka)
ápr. 20. 17:49

"Vannak itt misztikus értelmezések is,nem vitatom,de a realitás talajától nem szükséges elrugaszkodni egyik verzió miatt sem."

Értő olvasás Plíííz...

11. Guruljka (válaszként erre: 10. - Janszi)
ápr. 20. 17:25

Az nem misztika, hogy a katonaság tettekre nevelt?

Gondolkodás nélküli parancs-végrehajtásra inkább.


Szóval, aki előtt nem volt apa-minta, az nem dől el fejben?

10. janszi (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 16:57

Első sorban az apa minta lenne a kérdésedre a válasz,mert ugye a férfiak nem agyaskodnak sokat dolgokon,hanem megcsinálják,aztán ha nem lett elég jó,akkor max újra megcsinálják,másképp.Valamikor ugye a katonaság is tettekre nevelt,jött a parancs,és végre kellett hajtani,még mielőtt el gondolkodtál volna a miérten és a hogyanon.Vannak itt misztikus értelmezések is,nem vitatom,de a realitás talajától nem szükséges elrugaszkodni egyik verzió miatt sem.Apaminta van?A másik fele a mókus örs,a tábor,a különféle szövetségek kolhoza volt,ahol a lányok és fiúk egyformán hadra voltak fogva,célok kitűzése és végrehajtása volt a feladat,nevelő szándékkal.

Egy korszak törmeléke közé veszett mindez,a nagy szabadság elhozta a függőséget és a műpucsítást a következő nemzedéknek.

ápr. 20. 14:41
Agykontroll. Keress rá.
8. Guruljka (válaszként erre: 7. - Futóbajnok)
ápr. 20. 14:30

Sőt, azt képzeljük magunk elé, hogy megtettük.

Lekocogom a 4 km-t... :D

7. futóbajnok (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 13:41

Szia!

Nekem annak idején egy pszichológus mondta, hogy a "nem"-et nem tudja az agyunk értelmezni. Tehát, a jaj, nehogy beteg legyek, vagy ha azt mondod magadnak, hogy te NEM leszel beteg, bevonzzuk.

Ezért, ha valami fontos, és mondjuk, imádkozom érte, vagy szavakkal gondolok rá, olyan szavakat használok, ami a kívánságomat fejezi ki, de a "nem" szót kikerülöm:

"Bárcsak megúsznám ezt a betegséget, elkerülne a nátha, maradna otthon a nem kívánatos vendég", érted, ugye?

Pozitívakat mondj magadban. Tehát ahelyett, hogy most én úgysem tudom lekocogni ezt a 4 km-t, azt, hogy biztosan meg tudom csinálni.

ápr. 20. 13:07
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek:)
ápr. 20. 12:14
4. Napsugár8 (válaszként erre: 2. - Guruljka)
ápr. 20. 12:00

Mintha összebeszéltünk volna!

No én megyek ebédelni, mindenkinek jó étvágyat kívánok! :))

3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 11:59

Azt, hogy nem arra gondolsz, amit el szeretnél kerülni, amitől a félsz, hanem annak az ellentétére, ami szép, ami jó, amit szeretnél elérni.

A pozitív gondolkodás 2 formában jelenik meg: a dolgoknak a jó oldalát tartod észben, vagyis: egészséges vagyok, életemben minden rendben, tökéletesen érzem magam...

Amire gondolsz, azt vonzod magadhoz. És állítólag az agy nem képes értelmezni egy mondaton belül a tagadószót, tehát ha arra gondolsz, hogy "nem vagyok beteg", mint általad kitűzött célt: ...vagyok beteg"-et értelmez, és annak elérése érdekében dolgozik. Tehát ismét előjön, hogy ne arra gondolj, amit szeretnél elkerülni, hanem arra, amit szeretnél elérni.

A hit hallásból van, vagyis ha ugyanazt a mondatot többször elmondod hangosan, előbb-utóbb az agy elhiszi, és mint új célt fogja követni és életed apró eseményeit terelgetni.

És csak mondogasd az új gondolatokat, és ne rágódj azon, hogy ez most hogyan is fog teljesülni, mert:

- ha egy étteremben megrendeled a vacsorádat, nem aggódsz azon, hogy a pincér valóban kiviszi-e a rendelést!

- ha ezen a téren is "leadod a rendelést", te csak "tedd meg minden nap, amit meg kell tenned, a többit bízd az univerzumra!" Csak figyelj oda, és vedd észre az apró jeleket, mikor mit is kell lépned. Menni fog ez neked is, csak fogj hozzá és csináld!

Ha most erre azt mondod, hogy hülyeség, ez így nem fog eredményt hozni... azért csak csináld! ártani biztosan nem fog! :)) Ha másoknál bevált, egy esélyt te is adhatsz magadnak, csak csináld!

2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Tomka1)
ápr. 20. 11:58

Ez a tudatalatti technika.

És ahogy azt Szepes Máriától, a téma nagyasszonyától hallottam, a tudatalattit meg kell szólítani.

Azt is olvastam, hogy a tudatalatti nem tudja lefordítani a tagadó mondatokat.

Tehát emiatt van, hogy a "nem leszek beteg" programozást nem tudja értelmezni.

"Jól vagyok, remekül érzem magam", vagy "Távol vannak a fenyegetések".

ápr. 20. 11:09

Sziasztok!


Elnézést ha hülye a kérdés. Szeretném elsajátítani megtanulni ezt a fejben dől el dolgot. Sok embertől hallom ezt hogy fejben kell eldönteni és akkor sikerült pl. ha valamitől félünk vagy hogy ne legyünk betegek stb. De ehhez nem elég az hogy én azt mondom magamnak hogy pl. nem leszek beteg vagy nem lesz baj vagy sikerülni fog ha közben meg nem úgy gondolom vagy van bennem kétség. Hogy lehet ezt megtanulni? Vagy erre születni kell? Biztos senki nem születik így ezt talán az élet hozza vagy nem tudom. Nekem ez nagyon nehéz pedig úgy szeretnék így gondolkodni. Biztos van erre valami segítség vagy valamiféle ha nem is tanfolyam de valami módszer?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook