Ezért jogosan rúgták ki? (tudásbázis)
Én is hallottam már ilyet, sajnos:(
Mondjuk, ha 2 héttel elötte bejelented, vagy veszel/kérsz arra napra szabadnapot, vagy cserélsz a koleganőddel, stb. szerintem ez megoldható-(kellene hogy legyen...) :(
Ez az, még szép, hogy ott szeretne lenni valaki a család fontos eseményein!
Ugye még nem írt alá semmit...?
Igen, kirúghatja, hiszen ő a góré, de az ilyen egy büdös nagy hátsófertály fejű (remélem siketült kulturáltan fogalmaznom). *-*
Jó hogy elmegy a saját gyereke ballagására, pláne, hogy ilyen kicsi. Magyarázza már meg valaki a kis gyerekének, hogy nem tud ott lenni. Másrészről egy szülő mindenképp ott akar lenni a gyermeke nagyobb eseményein, talán érthető okból, és ez a gyereknek is fontos bármekkora.
Hahó!
A jog betűje szerint akkor rúghatja ki, ha "kötelességét súlyosan megszegte"... Elvileg a magyar munkajog elég munkavállalóbarát, és ha nagyon eldurvul a szitu, még az EBH-hoz (Egyenlő Bánásmód Hatóság) is lehet fordulni. Sajnos, karmokat kell kiengedni az embernek saját védelmében - elég sokszor... de nem szabad hagyni magunkat!
Egyszerre irtátok, azért nem értette.
Huh basszus de paraszt emberek vannak...szerintem a fönök erre várt, nem tudom, jogliag megteheti -e, de felháborito.
Na ez igazán szép!
Gondolom, valami s*ggf*j főnök lehetett, aki baromi antiszociális!
Nesze neked 21.sz.!
Ismerősömnek ma 5-g tartott volna eladó munkaideje.
Főnöke nem akarta elengedni a gyerek óvodás ballagására. Ő közölte, hogy ő akkor is elmegy 3-kor a ballagásra, ilyen egyszer van az életben.
Erre kirúgták hétfőtől.
Tehetnek ilyet?
Tehet ellene valamit?