Ételfüggő vagyok.Ha nem eszek folyamatosan, rossz kedvem lesz! (beszélgetés)
Minden egyes hozzászólásod olyan, mintha én írtam volna.
30 évesen 60 kg voltam, 170 cm-hez. Most lassan 48 éves leszek. Talán a 170 majdnem stimmel. A többit le se merem írni. Minden pont úgy van, mint nálad, csak előrébb tartok évekkel. Legyek az elrettentés!
Ezt gondolom én is. Nem szabad eljutni a rokkantságig, a mozgásképtelenségig mert onnan márnagyon nehéz visszajönni. 2 év alatt 20 kg plusz rengeteg
Üdv. a klubban. Én is így kezdtem. Most azonnal le kell állnod, mert nem lesz vége a hízásnak. 100, majd 110, 120, és így tovább. Egyszer csak rájössz, hogy nyom nélkül nem tudsz fogyni. Ha sikerülne is, komoly plasztika kellene. Még nyomorultabbul érzed magad. Folytatod. Aztán ⚱️🪦.
Ezeket is szeretem 😀
De a hasam mintha beszélne hozzám.
Ha azt írtad volna, hogy veszel egy szép ruhát, vagy cipőt, sminkcuccot, esetleg ékszert, átérezném... 😄 De csokit? 😒
Ez pszichésen lehet nálam.
Mist ha arra gondolok,hogy holnap veszek csokit és eszek,tiszta boldog leszek.
Az már egy szuper kezdet, ha mindenből kevesebbet eszel. Az általad leírt mennyiségek (pl. 4 sajtburger, 4 kifli) két embernek valók.
Véglegesen nem gondolom,hogy el kéne hagynom a szénhidrátot.Hasonló függőség lehet mint a drog,viszont azért mégsem az.Reggelire 4 kilfli helyett elég volna 1-2 szendvics.Ha sikerül betartanom a "mindenből kevesebbett" egy hét alatt lemegy 1,5 kiló.
Csak egy menstruáció előtti időszak nagyon veszélyes.
Nem hasonlít egy iszonyatos függőséghez, hanem az. Tökéletes a hasonlat.
De, abszolút az. Azt tudni kell, hogy a szénhidrát ugyanolyan addiktív, mint a nikotin. Amikor erről "lejössz", akkor is napokig lesznek elvonási tüneteid, egészen addig, amíg kiürül a szervezetedből. Nincs összehasonlítási alapom, nem tudom azt mondani, hogy pont mint a kábítószereknél, de qva kellemetlen. Minimum 3 nap, de akár egy hétig is eltarthat.
Ennyit kell csak kibírnod, hogy lekattanj róla. Legyen valaki veled, aki nem engedi, hogy lerohanj a Mekibe, vagy kicsavarja a telefont a kezedből, amikor rendelnél. Ha le akarsz jönni róla, meg tudod csinálni.
165 centimmel most 80 kg.
Ha így megy 1 év múlva akár 90-95 is lehetek.Sok ruhát már nem tudok felvenni.
Valami mindig van a hűtőben...szeretek mindent.
Tudomzhogy akaraterő kérdése az egész.Csak hát az adfigi rossz kedvet nem tudom mivel csillapíthatnám.
Sajnos az extrém elhízott emberekről szóló műsorok szereplői is nagyrészt érzelmi evők. Nem szabad azt a szintet elérni, amikor már ki se tudsz mozdulni otthonról. Próbálj változtatni, akár terapeuta segítségével is, amíg nem késő.
A vizet, ha citrommal, mentával ízesíted, az is egy íz lesz a szádban, ami talán eltelít cseppet.
Amikor éhes vagy, fogat mosol, az is elveszi az étvágyat egy időre.
Az egy jó megoldás, ha nincs otthon veszélyes étel, alapanyag.
Egy iszonyatos függőséghez tudom ezt az érzést hasonlítani.Mint aki alkoholista és nem tudja megállni.
Nagyon jól látod. Nem biztos, hogy éhes vagy. Mielőtt ennél, állj meg, figyelj a belső érzésedre.
Köszönök minden tanácsot!
Próbálom kigondolni mi volna a jó.Üditőt csak ritkán iszok.Szeretek mindent,a gyüm{lcsöket,zöldségeket is.Eszem azokat is.
A csokit és kekszet nagyon szeretem,úgy megtudok enni 1 táblával mintha csak egy kocka volna.
Nagy nehezen megtudom állni,hogy ne egyek olyan sokat.Csak akkor meg kedvetln vagyok.
Próbáld meg egészségesebb nasikra cserélni.
Hát sült krumpli helyett csinálj édesburgonya csipszet, akár meg is fűszerezheted, ugyan így zeller és sárgarépa, ugyan úgy felvágva, mint a sült krumpli, fokhagymásan, bazsalikommal, borsikafűvel vagy amit szeretsz, lehet rozmaringgal is fűszerezni és megsütni. Édességet ha csinálsz ne használj cukrot, gyümölccsel édesítsd a süteményeket és zabpehelyből vagy zabpehelylisztből készítsd a rágcsálnivalót. A colát felejtsd el, préselj zöldséglevet vagy gyümölcslevet és azt idd meg. Ha ezt betartod elfelejtheted a hízást és ehetsz reggeltől estig.
Értem. Akkor komoly elhatározásra van szükséged.
Fontos az is h mit eszel, ha kocsonyával laksz jól, az nem marad meg benned sokáig. De pl. a sonka az igen.
A vízet szeretem és iszok is sokat.Az evéstől az sem tat vissza.
Nem olyan egyszerű sajnos.
Volt amikor én is túl sokat ettem, azt csináltam h ebéd és vacsora előtt ittam vizet, így kevesebb kaja fért belém.
Nem olyan egyszerű sajnos.
További ajánlott fórumok: