Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ételek fogyaszthatósága... fórum

Ételek fogyaszthatósága... (beszélgetős fórum)


17. ,zumba (válaszként erre: 14. - Aszparagusz)
dec. 9. 18:20
Írj is sokáig. Használom alapanyagként a gombát, de csak egy napos ételt készítek belőle.
16. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - ,zumba)
dec. 9. 15:07
Már eleve úgy főzök hogy minimum 2 napra. Teljesen felesleges minden nap beállni a konyhába, és 1-1 napi kaját pőrölgetni. Ha több sikerül, mint ami 2-3 nap alatt elfogy, az már eleve megy a fagyóba. Jövő héten jó lesz az.
dec. 8. 14:00

Sose rakok hűtőbe felmelegített kaját

Egy ismerős csinálja, rendszerint meg is romlik a kajája

Egy napot szerintem is kibír, de ne csináld ezt

14. aszparagusz (válaszként erre: 13. - ,zumba)
dec. 7. 13:12

Mi már a gombalevest is megettük másnap.

A gombapörköltet is.

Mégis itt írogatok.

13. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 09:59
Nyugodtan elfogyaszthatod felmelegítve. Én sosem egy napra főzök, hűtőszekrényben tárolom. Főzök pörköltet: ma nokedli van hozzá, meg holnap is. Más esetben valamilyen főzelék készül mellé 2 napra. Csak a gombaleves készül egy napra. Bableves csülökkel: 3 napig esszük. Élünk lassan 60 éve, soha nem volt semmi bajunk ételtől.
12. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 09:50

Nyugodtan megeheted. Hűtsd le, tedd hűtőbe, utána melegíted és megeszed.

Mi többször ettük 3 napig ugyanazt a levest.

Az egész család él és virul.

11. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 09:48
Nyugodtan edd meg.
dec. 7. 09:16
En visszateszem, megeszem utána. Még nem volt bajom emiatt, bár nem sűrűn csinaltam, csak párszor.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Alessandro)
dec. 7. 09:09
Igen így szoktam, csak kevesebbet ettünk mint gondoltam.
8. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 08:31
Ha 2-3 napra főzöl étel, mindig csak annyit melegíts fel belőle másnap a hűtőből, ami el is fogy. Az egészet ne! Így a 3. napon is biztos lehetsz benne, hogy nyugodtan megehetitek a 2 napig hűtőben tárolt készételt.
7. Epresturmix (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 03:58
Majd idővel kitapasztalod. 😊
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
dec. 6. 22:02

Köszi a választ (amúgy mindenkiét is).

Nem érintkezett a rizses hús sem kenyérrel, sem savanyúsággal.

Megpróbálom holnap megenni, de jó lenne nagyszüleink szokásait is ismerni e téren. Sajnos nekem ez nem adatik meg.

5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 21:46
Ha közben hűtőben volt, nem hiszem, hogy baja lenne. Nincs benne külösen romlandó, úgymint tej, tojás, gomba, belsőség, velő. Ezekkel vigyázni kell, de sima hús-rizs nem vészes. Én megenném.
dec. 6. 21:39
Fel kell forralni mindig, az sterilizálja.
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 21:30
Szerintem semmi baja, de maradékot melegíts fel jól, forróra.
dec. 6. 21:28
Is is!
dec. 6. 21:25

Tegnap csináltam rizses húst.

Ma felmelegítettem a maradékot, azt hittem mind elfogy, de maradt 2 emberre való. Hűtsem le megint, aztán ehető a harmadik melegítés után is, vagy inkább adjam a macskáknak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook