Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Esküvő 2009-ben fórum

Esküvő 2009-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
1386. aszta
2009. márc. 19. 21:52

Veronika köszönöm! :-)

Amúgy nekem sem lesz dobócsokrom (legalábbis még nem terveztem, h legyen).

Jövő héten kérek árajánlatokat a terembérlésre! :)

Esküvői torta: én nagyon nem szeretem a cukrász-sütiket, nagyon "gejj" nekem. Azon gondolkodom, hogy majd én csinálom, a házit már megeszem, de azért sem rajongok. 40 főre meg 3-4 torta elég kell legyen. Az nem egy nagy was ist das, csak kérdés, hogy ha mindent én akarok csinálni, hogy visszük át a terembe, majd 6x fordulunk :D Mondjuk azt is lehetne, hogy én csinálok egyet, amiből eszek és rendelünk egy nagyobbat. De ezek a torták olyan rosszak és olyan drágák... De hogy néz ki esküvői vacsi torta nélkül?

1385. Zóra84
2009. márc. 19. 19:38
Lányok! Most értem haza ruhanézőből, négyet próbáltam fel, mind a négyről azt éreztem, hogy az enyém. :) Ilyenkor mi van?
1384. Veronika27 (válaszként erre: 1382. - Renibaba25)
2009. márc. 19. 18:46

Nálunk másnak nem szokás kitűzőt adni, csak a vőlegény meg a tanuk hordanak majd.

Dobócsokrom nem lesz.

Kinézetre még nem tudom a tortát, persze elképzelés van, de lehet, hogy teljesen más lesz a végére. Ízek: feketeerdő, puncs és eper van tervben.

Aszta, nekem tetszik mindkét ruha, de szerintem is próbálj fel többfélét, és valóban érezni fogod, hogy melyik a TE ruhád:)

1383. aszta
2009. márc. 19. 14:53

Örülök, hogy tetszett nektek. Szerintem amúgy van különbség a két ruha között... :-)

Már várom, hogy felpróbálhassam őket :-)

1382. renibaba25 (válaszként erre: 1379. - Veronika27)
2009. márc. 19. 12:23

Szia Veronika, sajna én még nem tudok mint mondani a virágárakkal kapcsolatban, mert még nem néztem szét hogy milyne árak vannak nálunk. csak még egy két kérdés, dobócsokrod lesz? csak a tanuknak adsz kitűzűt a vőlegényen kvül? csak azért kérdezem, mert nekem úgy rémlik, hogy - legalább is nálunk felé- a násznagyok és az örömszülők is kapnak valamilyne kitűzőt, kinél hogy van ez?

milyen lesz a tortátok: izre, kinézetre?

2009. márc. 19. 09:15

Aszta! Tök jók a ruháid, mindkettő!

Igen, ez amit Renibaba mond nagyon igaz: Amikor először elmentem próbálni, volt elképzelésem, de a csak nyolcféle fazont rámadott. Mondta, hogy ne nézzem a színét, a mintát, a szoknyát, csak azt hogy fönt hog yáll. volt köztük nyakbaakasztós, pántos, pánt nélküli, vékony pántos, vállra letolós, ujjas... stbstb. És végül kiderült, hogy amilyet én akartam tök szarul áll:DDDDD

Annyira más felvéve! Ha felpróbálod, látni és ÉREZNI fogod, hogy az a Te ruhád! És az jó lesz nagyon:) nagyon szép mindkét ruha, nekem is ilyen fazon lesz, de ezt már lehet hogy hatszázszor leírtam:D

1380. renibaba25 (válaszként erre: 1378. - Aszta)
2009. márc. 19. 08:50
Azsta, igy ránézésre nekem eléggé egyformának tűnik a két ruha, igy én nem igazán tudok egyik mellett sem véleményt mondani, de azt azért javasolnám, hogy más stilusú ruhákat is próbálj fel, ne állj le azoknál, amik neked elméletileg bejönnek, próbálkozz:)
2009. márc. 18. 22:18

Csajok, ma voltunk a virágosnál. Megrendeltem egy hasonló bordó kálás csokrot, mint a képeim közt van, csak kevésbé lesz annyira tömör. Lesz hozzá vőlinek kálás kitűző, a tanúknak pedig rózsából. Az autóra lesz fehér kála és mini fehér gerberák. A hivatalba pedig dísznek vegyesen lesznek a virágok fehér és bordó színben. Azt mondta a nő, hogy összesen 30.000Ft lesz. Szerintetek ez jó ár?

Voltunk tortát is intézni, de hétfőn kell visszamenni és lebeszélni az üzletvezetővel.

Vettünk a szalvétagyűrűhöz bordó szíveket. A mamám megvarrja őket, mi meg ráragasztjuk.

1378. aszta (válaszként erre: 1371. - Renibaba25)
2009. márc. 18. 20:52

Ha lesz eredmény, majd írd meg!

Jaj közben találtam még egy ruhát. Még egyiket sem próbáltam. Az a ruha, amiről írtam még Nyíregyházán van, de hozzák fel nekem Pestre.

Beteszek a profilba egy másikat, ő egy ex-menyasszony, ezért kifehérítettem a fejét a személyiségi jogok miatt :-) Légyszi írjatok erről is véleményt! Ezt szombaton fogom próbálni. Totál elbizonytalanodtam. Szombaton megyek még két helyre....

1377. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1374. - F65231edcb)
2009. márc. 18. 19:59
Íriszke teljesen igazad van,minden legyen úgy,ahogy a pár eltervezi,ha a szülők beleszólnak,főleg mindkét részről,abból csak vita lesz.5 hét?! Gyorsan eltelik:)
2009. márc. 18. 19:55
Ha belegondolok,hogy egy hete ilyenkor már kimondtam az igent...Nektek biztos még izgalmasabb lesz az esküvőtök,olyan szempontból,hogy jóval több időtök van készülődni,több az izgalom:)Mondjuk nem tudom én azt,hogy bírtam volna ki,hogy akár egy évig tervezgessek.
1375. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1372. - 6f4d0d160f)
2009. márc. 18. 19:20
A Nagy Napon baromira nem foglalkoztam az anyóssal:)És minden szép volt,meg jó:)nagyon jó,kár,hogy nem mehetek megint férjhez:)
2009. márc. 18. 18:57

hát lányok

az én anyósom sem kutya,

ultimátumot kaptunk, hogy vagy lakodalmat tartunk vagy csak nagyon szűk körű ebédet

szóval tényleg elég gáz

de az még nagyobb gáz, ha a szülő nem jön el, mert ott lesz az elvált másik szülő

anyámék 13 éve elváltak, de egyikük fejében sem fordult meg az, hogy ne lennének ott az esküvőn!!

mi is jól állunk, bár még sok minden nincs meg, pedig már csak 5 hét van:))

de majd összehozzuk, a lényeg, hogy a ruha és az öltöny megvan

és lányok ragaszkodjatok ahhoz, amit elterveztetek, mert ez a mi napunk, nekünk kell jól éreznünk magunkat és ne legyen csak azért lakodalom, mert a szülők azt szeretnék, vagy csak azért galambröptetés mert azt akarják (most csak képletesen írtam)

szóval álljatok ki magatokért

ls ne hagyjátok, hogy beleszóljanak,

nálunk is rengeteg felesleges harag, vita és sértődés volt

de most már nem érdekel anyósom, ha nem tetszik neki valami szó szerint tojok rá.

így kell hozzáállni:))

kitartást s jó szervezést mindenkinek

puszi

2009. márc. 18. 18:46

Hu csajok, azt hiszem most jött el az idej, hogy össze tegyem a két kis kezemet acsaládjaink miatt:) (persze nem szeretném elkiabálni mert az esküvőnik van még bő két hónap, de az általatok felvázolt problémák szerencsére, a családom, és a párom családjára sem állnak, az anyósjelölt is tök ari,a leendő sógornőm is mind azt kérdezgeti, hogy tud e valamiben segiteni. mondjuk lehet, hogy az is számit, hogy a menü átbeszélésén kivül gyakorlatilag kihagytuk őket mindneből, igy nem igazán tudtak beleszólni a dolgokba:)

nálunk most a legfőbb kérdés, anyám, nagynéném részéről, hogy ők milyen kis rucikban vonuljanak, a nagynéném a héten újitott be pesten egyszerre két ruhát is vagy 5-60 ezérét darabját, hogy ugya az én esküvőmön, (olyan mint amásodik anyám, neki nincs gyereke) ő is nagyon jól kel kinézzen, szóval nlunk ezek anagy családi "problémák":) remélem nem kiabáltam el

1372. 6f4d0d160f (válaszként erre: 1365. - Hathorka)
2009. márc. 18. 18:14

Szia! Üdv itt!

Én csak 5 évet öregedtem! Akkor téged még magamnál is jobban sajnállak. Tök szomorú, olyan boldogan felhőtlenül kéne készülődni, nem?

Mi így is teszünk 90 %-ban, aztán a nap végén ott az a 10 % ami mindig ugy érzem rolba dönti kicsit mindig a többit.

De Zília! Erősíts meg minket, hoyg a Nagy Napon szép és jó minden, még az anyós is!!

1371. renibaba25 (válaszként erre: 1333. - Aszta)
2009. márc. 18. 18:10

Sziasztok, vagány a ruha amit kinéztél, próbáltad is? mert úgy tudod igazán eldönteni, hogy ez e a te álomruhád:)

a borosüveg projktnek remélem a héten a végére járunk, el akarunnk menni egy helyi borászatba, hogy vannak e nekik isüveges boraik, ha nem akkor tudunk rendelni azokon az elérhetőségeken üvegeket, ahmiket ti ajánlottatok, mostmár csak meg meg kell nézzük, hogy mivel jövünk ki jöbban, mert az üvegekért t9bb száz kilómétert kéne utazni, és ha találunk itthon olcsó borokat, akkor lehet inkább ameltt döntünk

2009. márc. 18. 13:59
Amig nem volt szó esküvőröl, úgy képzeltem hogy mindenki örül, és készségesen segít majd... hiszen 50% ban a saját családjáról van szó!Furcsa, hogy mennyire előjönnek ilyenkor a sötét foltok az emberek lelképből, a kapzsiság, meg gonoszság meg ilyesmi...
2009. márc. 18. 13:36
Nálunk mi fizettünk mindent,és nagyon ki kellett gazdálkodni,mivel én nem dolgozok,és van két gyerekünk is.Apukám le van százalékolva,anyut pedig most küldték el,tehát ők sem állnak vmi jól,meg nem is vártam volna el tőlük,mivel elég sok mindent kapunk/tunk tőlük.Anyós viszont nagy franc,amíg itt volt az esküvő miatt,folyamatosan a pénzen sírt./Van neki,a másik fiának fizeti Bp.-n az albérletet+a rezsit./Folyamatosan azt hallgattam,hogy minek a fotós,a vacsora stb..Semmi köze nem volt az egészhez,de magyarázott állandóan.
1368. Veronika27 (válaszként erre: 1365. - Hathorka)
2009. márc. 18. 13:15

Szia! Te új vagy itt?:)

Bizony, a szülők szava szent, ha ők fizetnek... Mi is csak szűk családot szerettünk volna, de valóban szűket. Most 40 főnél járunk, bőven sok lesz!

Szerintem a saját ízléseteket kövessétek, ne hagyd, hogy anyósod beleszóljon. Neked kell tetszenie, mert TE fogsz férjhez menni, nem pedig anyóspajti, az övé már megvolt, miért nem intézkedett ott :D

2009. márc. 18. 13:13
Hát igen... Fura emberek vannak! De ez szerintem épp eléggé elrettentő példa arra, hogy mi ne ilyen szülők legyünk, és jusson eszünkbe, hogy egy gyereket nem 18 éves koráig kell nevelni és segíteni. Szóval ha nem engedi meg az anyagi keretünk, akkor ne gyártsunk sorra gyerekeket! Ezért lesz nekem egy és ennyi, kész. Ezt vállalom és nem többet, de ezt 100%-osan, egész életében segítve. Szerintem a hülye szülőkről meg ne is beszéljünk, csak mindenkit felidegesít a téma, ha jól látom...
1366. Hathorka
2009. márc. 18. 13:04
jaj Veronika27-nek szolt ,hogy szetemseg amit csinaltak az anyos es apos jeloltek ,de nem vagy egyedul ,nalunk is volt szulo reszerol ,de anyos reszerol is ,ha nem hivunk meg nem tudom kiket o nem jon el...persze csak szobeszed...de azert idegesito.nem ertek mar semmit.Jaj meg a parommal egyutt lakunk es ,hogy vigye mar oda az oltonyet mert ott kell feloltoznie ,nem is lakunk egy varosban veluk.Csak azert mert Veronika27-nek is volt nemi problemaja ,ha valakinek jut cigire es sorre ,jut eskuvore is.Naluk annyira nagy a fust,mivel sokat cigiznek ,hogy ha a parom mar most odaviszi a ruhajat majusig aszalt ruhaja lesz....A koszoruslany ruhakat az anyos "allja" ,amint irtam ,csakhogy mind olcsot akar es muanyagokat ,az en ruham eleg draga volt es nem talalna hozza 500 forintos muruha.Nem irtam meg ,hogy erdelybol vagyok es kb annyinak felel meg atszamolva ,valami pocsek anyag s hajjjajjj nem is tudom hogy lehet valaki ilyen ???Naluk is sok penz fogy italra es cigire!
1365. Hathorka (válaszként erre: 1358. - Veronika27)
2009. márc. 18. 12:59
Mi is iden majus 23-an hazasodunk.Elolvastam nagyjabol majdnem az egesz forumot ,hat nem semmi amit veletek muveltek a szulok.Azonkivul nalunk is voltak problemak.Parom augusztus vegen kerte meg a kezem ,szeptember elejen szoltunk ,hogy oktober 25-en szeretnenk hazassagot kotni.A szulok lebeszeltek...es hogy a fenebe sikerult nekik nem tudom..Elhalasztottuk majus 23-ara.(legyen tavasz ,es legyen ido az elkoeszuletekre..)Az en szuleimmel is volt egy kis gond ,mert dragaltak az eskuvot,pedig szoltunk ,hogy akkor veszunk fel kolcsont es mi alljuk ,a parom reszerol az anyosjeloltel is volt eleg problema,hiszen mi megegyeztunk,hogy csak 40 fos lesz ,o meg akart hivni fut-fat,mi csak szuk csaladi korben es baratokkal akarjuk.Nagyon sokat sirtam ,mert mindenki mindenbe belekotott ,es nagyon banom nem akkor csinaltuk sajat penzbol amikor mi akartuk....Most mar mindegy mert meghivok megvannak stb.Nekem is mondta anyam ,hogy nem jon el ,mert apummal nincsenek joba es igy probalta apumat zsarloni ,hogy megtegyen ezt-azt az o elvarasai szerint.Persze nekik regota problemaik vannak.Igazad van szemetseg barki reszerol is ,hogy az embernek 1x van az eletben eskuvoje es szerintem azon a napon mindenki felre kellene tegyen mindent!Szerintetek a koszorus lany ruhakat ha az anyos fizeti ,akkor az o izlesere kell legyenek vagy kell talaljon hozzank es az eskuvo dekoraciojahoz?Nagyon kulonboznke az izleseink.En nem tudom ti hogy vagytok de nalunk akkora a stressz,hogy en 10 evet oregedtem miota a szervezest megkezdtuk:(
1364. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1363. - 6f4d0d160f)
2009. márc. 18. 11:43

szia!

Hiányzik az a kis stressz,olyan jó volt készülődni:)Irigyellek titeket.Most a fotósunk képeit várom,nekem nagyon tetszenek.Majd a weddings-re töltök fel,ha elkészülnek,a blogba.Oda több mindent letudok írni,csak most arra sincs nagyon időm,tanulnom kell:(És persze közben olvaslak titeket:)

1363. 6f4d0d160f (válaszként erre: 1362. - 5d46f69a2c)
2009. márc. 18. 11:00

Te jó ég! nem tudtam, hogy ez történt, nagyon sajnálom. Az anyósod... inkább nem írom le, nem nézne ki jol...

Olyan szép voltál a képen! Valami más azóta? Megkönnyebbültetek? Azért ez kis stressz előtte, hog yminden menjen rendben, minden nap ezen jár az ember agya!

1362. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1345. - Veronika27)
2009. márc. 18. 10:53

Veronika!Köszi szépen a gratulációt!

Nagyon sajnálom,hogy a párod szülei így állnak a dolgokhoz,főleg,hogy te mindent feladtál,és odaköltöztél egy számodra idegen országba,csak a fiúk miatt.Gondolom a vőlegényed is pocsékul érezheti magát..Mi annak idején például azért is költöztünk vissza a párom városából a miénkbe/200 km a távolság/,mert amikor terhes voltam,és ultrahang után újságoltam az anyósnak,hogy a bébi nem mocorgott,az volt a válasz:Biztos beteg,azért nem mozog...Akkor úgy döntöttem,jobb távol tőle.Ja,ezen kívül még volt jó pár hülyesége,de ha én azt mind le akarnám írni...

1361. 785b504dc5 (válaszként erre: 1360. - 5d46f69a2c)
2009. márc. 18. 10:51
Köszi, végül is több van hátra, mint 2 hónap :)
1360. 5d46f69a2c (válaszként erre: 1350. - 785b504dc5)
2009. márc. 18. 10:44
Szia!Sztem sem vagytok késésben,minekünk kb. 2 hónap alatt sikerült mindent elintézni,igat templomi nem volt.Rendben lesz minden:)
1359. 785b504dc5 (válaszként erre: 1358. - Veronika27)
2009. márc. 18. 09:43
jaj, vannak még rémségek, nem csak velem... ezt nem tudom megérteni, hogy hogyan mondhat 1 szülő ilyet, hogy nem jön a gyereke esküvőjére! Nekem anya mondta, mert nagyon csúnyán váltak el apuval, és fél, hogy megsérül a lelke, ujra. Esetleg valahol még meg is értem, bár majd 20 éve a válásnak. (ráadásul belátta, hogy nem hagyhatja ki, ugyhogy mostani álláspont szerint jön) aztán barátom nagyszülei mondták, hogy nem jönnek, mert mi lesz a kutyával... 1 napra nem képesek ott hagyni, mikor ugyis csak ki van kötve a kertbe... kifogások... Szerintem az ő szülei is a pénz miatt érdektelenek, mert mindenre sajnálják, és gondolom aggodnak mennyibe fog ez kerülni. Pedig a vőlegényem mondta, hogy nem is kér tőlük semmit.
2009. márc. 18. 00:08

Másrészt tavaly augusztus óta tudják, hogy összeházasodunk, ha csak havi 20 eurót tesznek félre, már az jó lett volna, ez nem sok! Mondjuk nem kéne apósnak napi 2 doboz sör meg 2 doboz cigi, meg a kis öcsikének play stationt venni, akkor talán lett volna rá keret. Így most mindent a fiuk meg az én szüleim nyakába varrtak, egyszer sem kérdezték, hogy mit segíthetnének az esküvővel kapcsolatban. Most amúgy ugyanazt csinálják, amit velük tettek a nagyszülők, mert azok sem mentek el az ő esküvőjükre. Szerintetek??? Szép család... Arra is gondoltam, hogy biztos útálnak engem, bár okuk nem lenne rá. A költözködésnél se kérdezték meg, hogy segítsenek-e minimum a másodikról lehurcolkodni a kocsiba, külön meg kellett kérni őket. Azóta se jöttek megnézni, hogy hol élünk, pedig nem maradtunk a városban...

A szüleim kiakadtak, apum sejtette, hogy ez lesz. Eddig minden vőjüknek a szülei ilyenek voltak. A szüleim fognak mindent állni... Ha ezek a dilák időben szóltak volna, akkor összébb húzzuk a dolgokat, meg nem veszünk csokiszökőkutat meg stb.

Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de nagyon mérges vagyok rájuk! Az biztos, hogy én többet hozzájuk nem megyek! Ha a párom menni akar, hát menjen, de rám ne számítsanak!

Aahh... le kell higgadnom...Bocsi!

1357. Veronika27 (válaszként erre: 1351. - 785b504dc5)
2009. márc. 18. 00:02

Ez most valóban jó kérdés volt mamba... De nemcsak neked írom, hanem a többieknek is, hogy mi történt:

Szóval ugye 2 hete albérletbe költöztünk, ahol nincs még net, ezért anyósékhoz járunk vissza netezni, a számítógépet sem vittük még át. Én beszéltem a szüleimmel msn-en, a párom az ő szüleivel volt a másik szobában. Elindultunk haza, a párom gyanúsan csendben volt... Éreztem, hogy valami baja van. Az albiban, vacsi közben hozta szóba, hogy a szülei közölték, hogy nem jönnek az esküvőre, se a lagzira!!! Egyáltalán el se jönnek!!!

Azt hittem, kiugrok a balkonról... Olyan ideges lettem... Hogy hogy lehetnek ennyire szemetek, hogy a saját fiuk, és ennyire nem tisztelik! Meg tudják, hogy a tanún kívül más nem is jön! Azzal takaróztak, hogy nem kapnak szabadnapot, de ez csak duma, mert náluk május 1 meg 2 is ünnepnap, pont ezért választottuk a 2.-át, hogy senkinek se kelljen szabadságot kivennie. A párom szerint a pénz miatt nem jönnek, mert a párom apja elvesztette az állását. DE nem is kellene fizetniük, nálunk alhatnának, anyum főzne előtte nap, szóval semmi költségük nem lenne, párom hozná őket kocsival meg vinné haza, csak a saját meg a 2 vendég vacsiját, a menyacsokrot, meg bizonyos dolgok felét kellene fizetni, de ez nekik nem nagy összeg.

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook