Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos eperkocka recept

Joghurtos eperkocka recept

A Joghurtos eperkocka hozzávalói:
a tésztához:6 tojás,
12 dkg k.cukor,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor.
a joghurtkrémhez:4 dl joghurt,
10 dkg p.cukor,
20 dkg tejszínhab,
2 dkg zselatinpor.
a díszítéshez:25 dkg eper (friss,vagy fagyasztott felengedve,esetleg eperkonzerv),
1 tasak tortazselé,
10 dkg cukor.


A Joghurtos eperkocka elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk.A sárgákat a k.cukor egyharmadával habosra keverjük.A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk.A tojássárgájához hozzáadjuk a tojáshabot s ezután a lisztet.Sütőpapírra egyenletesen elkenjük,és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a kakaós lapot. Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet.Ehhez a joghurtot a cukorral simára keverjük,a tejszínhabbal fellazítjuk,majd feloldott,langyos zselatinnal stabilizáljuk.(1 dl vízhez 2 dkg zselatinpor) A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük,majd hűtőben dermesztjük.Kb.1 órás pihentetés után friss vagy felengedett,esetleg lecsöpögtetett konzerv-eperrel megrakjuk a tetejét,és tortazselével "lefényezzük"(1 dl vízzel és a cukorral felfőzzük,majd lehűtjük).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos eperkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook