Én tettem tönkre az autómat? (tudásbázis)
Nagyon dicséretes, hogy ilyen jól levontad a tanulságokat. :)
Csak aztán tartsad is be!
Na, ezért fogalmaztam én úgy, hogy "tüzifát szállított benne" :-)
A váltónak semmi baja szerencsére, a kormány holtjátéka is mintha kisebb lenne, és ígéretet kaptam egy alapos takarításra meg tankolásra...
Tényleg tanultam az esetből:
1) Nem adom kölcsön, csak létfontosságú esetekben
2) Ha visszakapom, még a kulcs átadásánál leellenőrzöm, hogy minden rendben van-e, és nem másnap reggel szívok az esőben
3) SOHA nem indulok el anélkül, hogy nem ellenőrzöm, milyen sebességben van
4) Nem vezetek hegyről lefelé hajtűkanyarban bőgve a bal sávban. Mert tegnap azt le sem mertem írni ide, hogy majdnem össze is ütköztem egy Trabanttal, mert bőgtem, hogy mi lett az autómmal és hiába reagáltam időben, a kormány egy pár századmásodperccel később reagál a hülye holtjáték miatt, és ha a Trabantos nem fékez be, akkor összeütközünk! Szerencsére a két kisgyerek már nem ült akkor a kocsiban.
Hát, ezek voltak a tanulságok egy szimpla hétfő reggelen.
Faszállitásra autót kölcsönadni és utána morogni?
:)
Végül is mi a baja a váltónak most?
Mert ha semmi akkor szerencséd volt
Ha igen akkor te tetted tönkre , daráltad meg a fogaskerekeket
A kormány holtjátékában is ludas vagy, mert annak előjelei vannak már hogy valamely kormány vagy futómű alkatrész kopott
A kormánnyal ne játsz, vidd szerelőhöz mert igen balesetveszélyes így
Erre szokták azt mondani, hogy "nő".
Elnézést! :)
Nagyapám hangoztatta, hogy asszonyt, kocsit, lovat kölcsön ne adj! Mert nem úgy kapod vissza, ahogyan odaadtad. Én hiszek ebben. Ennek ellenére én is szoktam kölcsönadni dolgokat, bár tényleg nem szivesen.
Ami a lényeg: Egy 21 éves autónál már bármikor bármilyen baj előjöhet, lehet, hogy Te is így jártál. Szerelőhöz kell vinni, és megkérni, hogy a kormány mellett a sebváltót is nézze meg.
Végül hadd jegyezzem meg, hogy induláskor alap, hogy meggyőződjem arról, hogy melyik fokozatban van a váltó illetve be van-e húzva a kézifék vagy sem. Meg fék, világítás, index stb stb.
Nem volt szándékomban kioktatni, inkább csak leírni gondolataimat.
Ezzel a váltódat tetted tönkre maximum, hiszen hátramenetbe volt kapcsolva, de előrefelé haladtál. Gondolom a fura hangok a váltódban lévő fogaskerekektől jött. Ha veszi az összes sebességet, akkor talán nincs baj.
Kormány holtjáték: szerintem ezt a váltód nem okozhatja. Biztos vagy benne, hogy előtte nem volt kb. ekkora holtjátéka a kormánynak, csak esetleg nem figyelted? Sajnos hajlamosak lehetünk arra, hogy ha valakinek odaadtuk az autónkat, akkor utána azt is észrevesszük, ami előtte is ott volt...
Ha egyébként kanyarodáskor nem érzel ez miatt semmi különlegeset, nem biztos, hogy nagyon meg kell ijedni. Szerelő megmondja amúgy, ha baj van. Mutasd meg egynek, vagy kérj tanácsot, az még ingyen van.
ez egy női portál javarészt nőkkel ,nem hiszem, hogy túl sok autószerelő lenne köztünk... miért nem hívsz fel egy szerelőt /a szerelődet?
amúgy nem hiszem, hogy összefüggésben lenne a sebváltó helyzete a kormánnyal..... :O
További ajánlott fórumok:
- A házastárs automatikusan adóstárs e?
- Páromnak van igaza hogy haragszik, mert tönkretettem egy serpenyőt?
- Tényleg én tettem tönkre egy férfi életét?
- A szervíz ok nélkül vitte ki az autómat a forgalomba.Mit tegyek?
- Segítsetek! A sírógörcs kerülget a legjobb ruháimat épp most tettem tönkre, összemostam, mivel tudnám kiszedni?
- Ha elmentettem a jelszavam a gépen, de mégse szeretném, hogy automatikusan be tudjak lépni, mit kell csinálnom, hogy mindig kérje a jelszót?