Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Elmélkedések mindenről klub

Elmélkedések mindenről (nyílt klub)


Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3
jan. 17. 18:21
Igazad van Sanyika,zaroltam a naplomat.
82. sanyinak (válaszként erre: 81. - Sanyinak)
jan. 13. 22:29
Közben látom, nyitott könyv az életed... 😀
81. sanyinak (válaszként erre: 80. - Tryxia)
jan. 13. 22:21

Arról nem tudtam, hogy te Németországban élsz.


És mit dolgozol ott? Végleg ott akarok maradni, vagy csak egy adott időszakra? Beszélsz németül?


Szóval akkor meg kell felelni a hazai családi elvárásoknak, miközben ott egzisztenciát kell felépítenetek?

A vőlegényed mit dolgozik? Régóta vagytok ott?

(Bocsi, hogy nem vagyok képben veled 😏)

80. Tryxia
jan. 13. 19:54

Nem :D Lehet kicsit rosszul fogalmaztam akkor :D

Szóval munkaközvetítőn keresztül kerültem be a gyárba. Itt az a szabály, hogy ha 15 hónapot vagy a cégnél, mint kölcsönzött munkaerő, utána a munkáltatónak el kell döntenie, hogy felvesz (akár határozatlan idejű szerződéssel), avagy megválik tőlem.

Nekem letelt a 15 hónapom, és mivel a cégnek szüksége volt rám, kaptam 1 éves munkaszerződést.

A cégnek lehetősége van két alkalommal ideiglenes szerződést adnia, de ha az letelik, akkor megint el kell döntenie, hogy kell-e neki a munkaerő avagy megválnak tőle. Ha kell nekik, akkor harmadik alkalommal már határozatlan idejű szerződést kell adniuk.


Az én esetemben ugye letelt a 15 hónap a külsős közvetítőkön keresztül és októberben kaptam 1 éves munkaszerződést. Most pedig olyan szerencsés vagyok, hogy meg se várják, hogy leteljen az egy év (és nem is húzzák ki a maximális 2 évre), hanem adtak most egy fix határozatlan idejű szerződést. :)


Tény, hogy cserélődik az ember, de a baj az is, hogy ugye itt Németországban elég sok a bevándorló és olcsó munkaerő. Pikk pakk találnak embert (az meg más kérdés, hogy jó munkaerő-e az illető).


Szerinted házasodjunk össze holnap vagy hogy gondoltad? Lehet annak idején nem volt nagy megtervezése az ilyesminek, de ez már egy újabb generáció. Jelenleg most mi gyűjtünk az esküvőre. Itt meg kell tervezni a Németországit, ami mondjuk nem annyira bonyodalmas, mert itt csak a polgári lesz megtartva (azt kötelezően itt kell megtartani), és itt lesznek a legközelebbi hozzátartozók, barátok és ennyi. Magyarországra viszont a lagzi lesz tervezve, mert az én családom népesebb. Ez viszont nem egyről a kettőre megy. Nehezíti a dolgot, hogy 1000 kilométer választ el mindentől és így odahaza keresni megfelelő embert, aki levezényli a lagzit, ráadásul tolmács is kell, mert nem csak magyarokból áll majd a bagázs...

Meg a pénz. Mi most szépen gyűjtögetünk és elméletileg mondhatjuk, hogy lassan meglesz az összeg az egészre. Tudom, hogy régen a szülők állták (tradíció szerint a leány szülei) a költségeket, de nagyon nem akarom ezt a tradíciót követni. Nem fogok a szüleimtől pénzt kérni, adtak ők már bőven eleget az életem során.


Meg eleve még csak most lett meg a helyszín. Mert azért Magyarországon úgy helyszínt keresni, hogy nem vagy ott... :D Nem egyszerű. Szóval a tervezés hosszú idő és úgy mint egy háznál, ha nem akarod, hogy összecsapott legyen az egész, akkor meg kell adni az időt az alapos munkához.

Meg különben is az ember egyszer házasodik az életében (jobbára így tervezi a legtöbb) és akkor az már legyen szép, emlékezetes.

79. sanyinak (válaszként erre: 78. - Tryxia)
jan. 13. 16:48

"2x hosszabbíthatnak téged 1 évre."

Hogyan? Határozott idejű szerződéssel? Mert próbaidő nem lehet ilyen hosszú.

Nőkre szüksége van a munkálatónak is. Ha valaki elegy szülni, felvesz mást, amire az visszajön, elegy más szülni.


De miért kell várni kell 2020-ig az esküvővel és a babával?

78. Tryxia (válaszként erre: 77. - Sanyinak)
jan. 13. 15:13

Ha férfi lennék azt mondanám, hogy igazad van, de így nőként, sajnos azt kell, hogy mondjam, nekünk nem annyira egyszerű. A legtöbben nem szeretnek nőket alkalmazni (csak ugye muszáj, mert nem tehetik a nőket hátrányos helyzetbe).

Ok: Egy fiatal nő, biztos, hogy idővel megállapodik, majd a 20-as 30-as éveiben gyermeket vállal. Megesik, hogy egy gyerek után már jön is a második. Nos ezalatt az idő alatt a nő nem dolgozik, tehát a munkaerőt pótolni kell valakivel. Ez macera a munkáltató részéről és plusz kiadások. Ráadásul ha van szerződése a nőnek, akkor helyet is kell biztosítani neki, hogy ha vissza szeretne térni a régi kerékvágásba.


Szóval lényegében azért akartam, hogy véglegesítsenek, hogy ha elmegyek szülésszabadságra, akkor itt is jár a GYES. Mert ha lejár a szerződésem, ezidő alatt, mert mondjuk nem vagyok véglegesítve, akkor nincs GYES. Ez pedig azért nem kis pénz. Ha odahaza is csak 20.000 forintot kapnék, az is pénz lenne és ha enélkül a pénz nélkül is meglennénk, akkor ez a plusz teljes egészében mehet csak a babára.

Szóval ez a véglegesített szerződés számomra meglepően gyorsan jött, mert amúgy itt a szabály szerint 2x hosszabbíthatnak téged 1 évre.


Szóval nem változott a gyerekvállalással kapcsolatos terv. Csak most sokkal biztosabb lábakon áll :)

77. sanyinak (válaszként erre: 76. - Tryxia)
jan. 13. 08:30

Egy munkahely nem lehet igazán szempont a gyermekvállalás szempontjából, hiszen azt azért cseréli az ember évek alatt.

Az esküvő már talán - de most a bizalom hiányzik a korábbi baba kezdéshez, vagy az előítéletek tartanak attól vissza?

76. Tryxia (válaszként erre: 72. - Sanyinak)
jan. 13. 02:42

Nos most már semmilyenre :D

Pénteken megkaptam a hírt, hogy véglegesítenek a munkahelyen, azaz határozatlan idejű szerződést kapok. :D


Szóval azt hiszem, amint 2020-ban meglesz az esküvő, már rá is tudunk szépen állni a babaprojektre :D


Nem akarjátok megkérdezni, hogy esetleg egy Eurojackpotot mikor nyerek meg? Hátha bevonzzuk ezt a jó kis dolgot is az életembe? :D

75. sanyinak (válaszként erre: 74. - Dory201)
jan. 12. 15:44
Nem még nem 60, de a gyerek kérdésen már jó ideje túl vagyok - bár én sem siettem vele. Neki nem lesznek anyagi gondjai... ☺️.
jan. 12. 13:27

Szia Sanyi!!!


Hány éves vagy te??? még gondolom nem 60??

És , ha nem sértő , csak nem te is baba projekben "dolgozol"??

Ha elfogadsz egy jó tippet, egy sokat tapasztalt oregasszonytól, sokkal többször van már a hiba a ff.- ban,mint régebben, de ezen lehet segíteni , csak akarni kell.

73. Dory201 (válaszként erre: 71. - Tryxia)
jan. 12. 13:19

Szia Tryxia!!!


Csak hajrá , én drukkolok, mint babapárti nagymama..

72. sanyinak (válaszként erre: 71. - Tryxia)
jan. 10. 20:48

Bizony az idő is drága, de ma már nem csak a női életkor miatt, hanem mert egyre "korcsosulunk" és sokszor a végén kiderül, nem elég az elhatározás és a "dolgos együttlét" 😇, a baba nem akar jönni.


Milyen véglegesítésre vársz?

71. Tryxia
jan. 10. 20:23

Na előkerültetek gyermekeim! :D


Dory igazad van sajnos. Olykor hiába dolgozik a két fél, nincs meg a kellő biztonság, hogy később gyerekkel ne jöjjön valami probléma. :/


Sanyi: sokáig nem nagyon fogom magam hagyni, hogy csak a pénzt nézzem, mert már az idő is luxusnak számít egy nő életében, legalábbis biológiai értelemben. Idén leszek 30 és jövőre van tervezve az esküvő. Addig pedig remélhetőleg eljön a várva várt véglegesítés a munkahelyen és akkor én onnantól már várom, hogy megtörténjen a csoda.


De már erről párommal is beszéltünk, hogy a házasság után, akár mi is legyen, belekezdünk.

jan. 10. 13:31

Szia Sanyi!!!


Hát mit mondjak nem lennék ma szívesen fiatal. Hiába a sok süket szöveg , hogy vállajanak gyereket a fiatalok, és , hogy oldják meg mondjuk napi 10-12 órai munkával.Mert sajnos ma ez a helyzet.Még ha ketten dolgoznak is olyan kevés a fizetés, és még akkor a LELKIEKRŐL NEM IS BESZÉLTÜNK.

69. sanyinak (válaszként erre: 68. - Dory201)
jan. 7. 21:15

Kérdés, hogy Trixi elérte-e már azt a szükséges biztonsági szintet, amikor gyereket akar vállalni.

A szerencsésebb eset, amikor a szülők tudják biztosítani azt az anyagi szintet gyermekeiknek, amivel ők időben tudják kezdeni a családalapítást.

jan. 7. 12:56

Szia Tryxia!!!


Ha mégis jön az a megtervezett baba, légyí szóljál.Én nagy baba bolond vagyok, keveslem a nyolc unokát.

67. Tryxia
jan. 2. 19:23
Boldog Új Évet kívánok én is nektek! :D
jan. 1. 11:38

Helló Boldog újévet nektek!!!


És minden JÓT magannak! !!

Ha már pozitív akarok lenni.akkor azt kívánom valami csoda legyek karcsú. KB 20 kg leadok.

Vissza költözöl szulovarosomba Miskolcra és talán férjhez is megyek.Mindezt 68 évesen.

És nem akarokon beteg lenni, soha többet.

Elkoltom az összes nem létező vagyonomát

És csak utána sétálok ki az életből

Ez meg mind jár nekem.

65. Tryxia
dec. 17. 20:49
Na ti már túl vagytok a nagy náthás időszakon? :D Vagy még ti is lábadoztok kifelé belőle?
64. sanyinak (válaszként erre: 63. - Tryxia)
dec. 14. 09:23
Hát még ha mindketten együtt tudnak szárnyalni! :)
63. Tryxia
dec. 13. 19:40
Ez tény, de lehet törekedni erre :) A legjobb, ha kiegyensúlyozzák az emberek egymást. Azaz, ha az egyiknek rossz napja van, akkor a másiknak remélhetőleg nem és akkor ugye fel tudja vidítani az ember a párját. Ott már gond van, ha a lelombozott társunk olyannyira odavan, hogy minket is lehúz.
62. sanyinak (válaszként erre: 61. - Tryxia)
dec. 5. 17:12

Azért egy párkapcsolatot erre nehéz alapozni, hogy mindig csak pozitív kisugárzással fordulunk a partnerünk felé. Valahol ki kell engednie a gőzt mindenkinek.


Másrészről persze nehéz azokat az embereket elviselni, akikkel mindig csak probléma van és akik folyamatosan segítségre szorulnak.

61. Tryxia
dec. 5. 12:14

Már az is sokkal jobb lenne, ha a legtöbb ember kicsit pozitívabb lenne. A sok negatívum, ami az emberekben van, szinte átsugárzik a másikra. Ha pozitív vagy, akkor nem fogod érzékelni, hogy melletted az emberek nem empatikusak. Én pedig mindig is úgy voltam vele, hogy engem senki se sajnáljon. Nem kell együttérzés, mert nem kell, hogy megértsenek, mert a legtöbb esetben nem is tudnak. Nekem az elég, ha egyszerű emberként kezelnek, aki problémamentes. Sosem élveztem beszélni a problémáimról. Ha már emberek közelében vagyok, akkor szeretek vidám dolgokról beszélgetni, nevetni, mert ez energiával tölt fel. Ezért is van, hogy ha tudom kerülöm az olyan embereket, akik csak nyomatják a negatívumot, meg a problémákat. Az egyik kolléganőm pont ilyen. Csak a problémája van... eddig meghallgattam, de már nem kell belőle. Egyszerűen rosszul vagyok, ha arra gondolok, hogy találkoznom kell vele.

Bár mondjuk a nők többsége sajnos ilyen. Ezért is érzem magam jobban a férfiak társaságában, mert velük mindig lehet hülyülni, nevetni :D Szóval hála az égnek, hogy vannak férfiak, mert egy nőkkel teli világban én kinyírnám magam :D

60. Dory201 (válaszként erre: 59. - Sanyinak)
dec. 2. 19:10

Szia Sanyi!!!


DE szép is lenne, ha minden ember vagy legalább kicsit több ember lenne empatikus.De a mai anyagias világban , ahol mindent a pénz határoz meg, nagyon kevesen vagyunk, akik más értékeket is becsülnek.

"A legszebb pillanatok ingyen vannak" ezt a mondást valahonnan loptam, de nagyon igaz.

Ha valaki már nem képes a kisebb dolgoknak örülni, akár csak a napsütésnek, az már nem lehet boldog ember.

59. sanyinak (válaszként erre: 58. - Dory201)
nov. 30. 21:03

Az lenne a jó, ha mindenkinek nagy lenne az empatikus készsége és ugyanúgy jobban tudnánk tolerálni a másik hibáit, mint ahogy átéreznénk azt is rögtön, ha a másiknak fájdalmat okozunk.

Akkor erősebbek és stabilabbak lennének a kapcsolatok. De jellemzően az egyik fél tűr, a másik meg feszegeti a határokat.

58. Dory201 (válaszként erre: 54. - Tryxia)
nov. 30. 15:50

Szia Tryxia!!!


Én is mondok egy példát: Ha anya vagy pláne , ha többszörösen, akkor mindig a gyereked ill, gyerekeid az elsők.

és nagyon remélem nem keserítettük meg az életüket, mert szerettük egymást,mindennek ellenére.

Azért az azóta eltelt 40 év se semmi, szinte egy élet.

Mindent nem kaphatunk meg, az élet kompromisszumokkal is jár.

57. sanyinak (válaszként erre: 56. - Tryxia)
nov. 28. 19:40

Gyakorlat teszi a mestert!

Tapasztalattal könnyeb párt választani, mint kezdőként ☺️

56. Tryxia
nov. 28. 04:21
Persze, hogy nehéz, mert az első választáskor nem tudhatod, hogy lehet-e még jobb. Ez kb olyan, mint egy játék, ha olyab típus vagy, aki gyorsan megunja az egyiket, akkor pesze hogy néz másikat, de vannak, akik képesek ragaszkodni a régihez, mert az sok szép emlékeket idéz fel és nem biztos akkor, hogy lecseréled a szép újra, mert arra meg ugye mi a garancia, hogy szebb emlékeket ad majd? De ha a régihez több rossz emlék fűződik, akkor bizony ott cserélni kell.
55. sanyinak (válaszként erre: 54. - Tryxia)
nov. 27. 19:17

Az optimális az lenne, ha mindenki úgy választana, hogy később nem kellene válaszút elé állnia. De ez nehéz.

Utána marad az, hogy melyik a kisebb rossz. Ha mégis sikerül egy sokkal jobb helyzetbe kerülni, akkor pedig az első választás nem volt tökéletes.

54. Tryxia
nov. 27. 19:05

Mindenki ugye maga dönti el, hogy miként éli az életét. Nekem nincs gondom azzal, ha valaki választ egy utat, de akkor azzal meg kell békélnie.

Én biztos (legalábbis mostani fejjel), nem másra gondolnék egy szituációban, hanem csak magamra. Miért? Mert gyerek ide vagy oda, ha azt választom, hogy a férjem mellett maradok, akkor lehet annyira megkeseredne a kapcsolat, hogy hiába vagyunk együtt, a gyerekek ezt megérzik és látják is, hogy a szüleik boldogtalanok. Ez pedig rosszabb, mintha nem lennének együtt.

Szerintem téves elképzelés, hogy ha a gyerek nem a két szülő mellett nő fel, akkor nem lesznek teljes értékűek. Bár tény, hogy jobban preferálom, ha egy gyerek azért mind a kettő szülőtől egységesen lát valamit, tehát azok nem válnak el.


De azt se felejtsük el, hogy jól át kell azért azt is gondolni, hogy miért hagyunk ott valakit avagy miért nem. Nem lehet egységesen azt mondani egy megcsalásra, hogy akkor itt a vége fuss el vége. Az emberek képesek a hirtelen felgyülemlett erős érzelmektől vezérelve rossz döntést hozni, azaz szívből hoznak döntést és nem pedig ésszel.

Nekem is volt egy hasonló választásom az életben. A szívem azt mondta maradjak és az eszem mondta azt, hogy ha maradok nem leszek boldog soha... ebben az esetben az eszemre hallgattam. De a döntés sem egy-két nap alatt hozódott meg.


Egy erős példa: Ölni bűn. De, ha azt önvédelemből tesszük, mert mondjuk a saját életünk a tét, akkor ugye más más a fekvése. Ettől még nem lesz jó döntés, mégis elfogadott.

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook