Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Elmélkedések mindenről klub

Elmélkedések mindenről (nyílt klub)


Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4
96. sanyinak (válaszként erre: 95. - Tryxia)
2019. máj. 25. 18:03
Én azt hittem, hogy te tökéletesen érzed magadat a jelenlegi dimenziódban. Akkor minek kutatni egy másik után?
95. Tryxia
2019. máj. 6. 18:59

Jajj itt vagyok :D Jesszuska kissé elkeveredtem itt a világban. :D


Ha már így elkeveredés: Hisztek abban, hogy vannak más dimenziók is?

Érdekes témát vetettem fel még a barátaimmal, hogy ha vannak más dimenziók, hogy vajon azok miként néznének ki? Vajon ott is ugyan így nézünk ki? Vagy teljesen másképp? Igazából engem az gondolkoztatott el, hogy tulajdonképpen muszáj teljesen ugyan úgy kinéznünk és ugyan azokat a dolgokat megtennünk, mert példának okaként, ha nem ugyan attól a férfitól van gyerekem, akkor a gyerekemnek az a dimenzió nem is létezik. Vagy lehet, hogy mindenkinek csak úgymond "saját" dimenziói vannak, mert mi van, ha anyámék egyik dimenziójában én nem is létezem, tehát számomra az nem egy dimenzió akkor... Ezért is kissé kétségeim vannak, hogy így lehetséges-e egyáltalán dimenziókat találni, ami hasonlít a miénkre. Én inkább azt mondanám, hogy ha vannak is, akkor az esélye, hogy ott saját magunkat találjuk meg egyelő a 0-val.

2019. márc. 13. 12:00

helló!!

Hova letettek "TUDÓSTÁRSAIM"

Tryxia, Sanyi bújjatok elő!!

Nem ér így játszani.

Legalább itt, legyen tiszta levegő és kis "gondolkodás"

Várlak titeket, akár, ha az atomkutatásról beszéltek is.

93. sanyinak (válaszként erre: 92. - Tryxia)
2019. febr. 5. 10:41

Még a moderációnál tanultam azt a kommunikációs technikát, amikor a fogadó félnek el kell ismételnie mindig a közlő fél által elmondottakat és csak utána mondhatja el a saját véleményét. Aztán ugyanez visszafelé. Ezzel nő a befogadás esélye, hiszen legalább fel kell fognia, mit is mondott a másik :)


Az agresszió eltörlése minden oldalról szükséges. Ha van egy kerítésem, ami jelzi a birtokom határait, akkor azt a másik nem fogja átlépni, mert az már agresszió lenne.


Nyilván csak fikcióról van szó, hiszen az ember mindig többet akart. Egy állat is, ha még csak nem agresszív alapból (hanem inkább zsákmányállat), akkor is nekitámad a másiknak, ha pl. az utódait érzi veszélyben. A fajfenntartás ilyen jellegű - akár agresszív - ösztöne a természetes kiválasztódást is segíti, tehát előrevisz.


A kommunizmus (a javak egyenlő elosztása szociális alapon) szép gondolat volt, de már megbukott - gazdasági visszafejlődést hozott.

92. Tryxia (válaszként erre: 89. - Sanyinak)
2019. febr. 4. 20:18

Csak akkor van fejlődés, ha mind a két fél befogadóképes egy vita során és ténylegesen átgondolják azt, amit a másik mond. Tehát itt van egy kölcsönös tisztelet, ami viszont közös nevező, tehát már eleve drasztikusan csökken a viszályra való esély. Viszont teljes nem egyet értés esetén igen... a helyzet az, hogy ott már az erősebb kutya kamatyol elv fog történni. Erre a mai napig rengeteg példa van a világban, és ugye a legtöbbet ott kell keresni, ahol a piszkos pénz van, és a véres hatalom. Középkor ide vagy oda, ebből sajnos az emberiség nem nőtte ki magát gyökeresen.

Agresszió teljes eltörlése példa: Odamegy valaki a telkedre és megeszi a termésed, mert ő éhes. Te nem teszel semmit, max megkéred, hogy ne egye meg az összeset, de ő mégis meg fogja enni. Te sehogy sem reagálsz, majd azt veszed észre, hogy nem lesz semmid. Két dolgot tehetsz: elmész egy másik ember telkére ételért, mert kell a családodnak, vagy kibírod az étel nélkül. De ez meddig folytatódhat így? Az agresszió elvételével sajnos még mindig ott marad a mértékletesség hiánya, a kapzsiság, az önzés, az irigység... rengeteg olyan dolog van, amit kiiktathatnánk, de az a baj, ha egy vadállat jön és megtámad, te meg majd cirógatod... nos nem túlélésre van szabva a gondolat.

91. sanyinak (válaszként erre: 90. - Dory201)
2019. febr. 1. 17:47

Kutató biológus, meg fizika professzor? Távol áll tőlem. Bár van néhány kutató biológia kollégám, de ők is csak az egerek agyát vizsgálják, nem az emberekét 😄.


Gondolkodni azért nincs idő, mert túl sok az új input - azokat is nehéz feldolgozni.

2019. febr. 1. 15:28

Huuuu, de komoly témába vágtatok mióta nem jártam itt.

Sanyi te egy kutató biológus vagy fizika frofesszor vagy?

Alig merek megszólalni, de félek , hogy elmaradok mellettetek.

Azért megpróbálom leírni a véleményemet.Az emberek nagyon keveset tudnak a világegyetemről, és éppugy magáról az ember "működéséről " is.Amilyen irányba megyünk nem is tudunk meg sokkal többet, mert az emberek annyi sekélyes rosszindulatú természettel vannak "megáldva", hogy nincs idő "GONDOLKODNI"

MI a kivételek kivétele vagyunk!!!

89. sanyinak (válaszként erre: 88. - Tryxia)
2019. febr. 1. 11:05

Legyilkolnánk egymást az egyet nem értés miatt? Miért nem a fejlődés irányába hatna ez? Igaz, a középkorban sok embert a halálba küldtek, mert másképpen mertek gondolkozni mint a többség, de aztán végül sokszor mégis az ellenkezőknek lett igazuk.


És mi lenne, ha az emberekből klónozással sikerülne eltüntetni az agressziót? Akkor nem ölnék egymást.

No igen, ez már fikció :).

88. Tryxia (válaszként erre: 87. - Sanyinak)
2019. jan. 31. 20:00

Hogy jó vagy nem jó az egy dolog. Nem azzal van a gond, hogy két ember ugyan úgy vélekedik, hanem az alapvető normarendszerrel, hogy ha az a két ember rossz dolgon gondolkozik egyformán. Ha mindenki másképp gondolkozna, akkor semmilyen egyetértés nem születne a világon és kihalnánk, mert legyilkolnánk egymást. Kell az egyetértés, kell, hogy az embereknek hasonló nézeteik legyenek - ismétlem: hasonló - és persze értelemszerűen annak pozitív dolognak kell lennie, ami nem okoz másnak fájdalmat és nem pusztítás.


A jövő... ha van egyáltalán jövő :D Egyébként az emberből sajnos kitelik, hogy istent akar játszani. Én személy szerint embert nem klónoznék, de növényeket igen. Több jó termést, fákat, gyümölcsöket... emberből van bőven elég. De akár még a gyárakat is be lehetne záratni és csak klónozni kellene, amire szükség van. Bár az lenne a legjobb, hogy ha olyan technikánk lenne, amit mindenki tud használni, és környezetkímélő lenne.

87. sanyinak (válaszként erre: 86. - Tryxia)
2019. jan. 31. 14:43

Nem biztos, hogy jó, ha két ember ugyanúgy reagál dolgokra, mert esetleg elmehetnek a szélsőségek irányába, ha nincs egy kiegyenlítő erő, aki más szempontból is képes látni az eseményeket.


Az azért kellemetlen helyzet lenne, ha egy ember rájönne, hogy ő csak egy szépen kivitelezett másolat. :) Persze lehet, hogy a jövőben ez is elő fog fordulni...

86. Tryxia (válaszként erre: 85. - Sanyinak)
2019. jan. 30. 20:33

Megpróbálhatsz megkeresni, akkor az adott információk alapján :D


Azt kell, hogy mondjam, minden embernek különböző rendszere van. De egyes részek egyezhetnek ezért is van, hogy két ember annyira jól megérti egymást és igen így esélyes, hogy ugyan azt cselekszik. De mint a DNS is, nincs két egyforma.

Vegyük példának a klónozást. A klónozás pillanatában, minden tökéletesen ugyan az, emlékek és tanultak. Azonban, amint a klón ráébred, hogy ő csak egy másolat onnantól már minden megváltozik, mert már nem ugyan azon a történetszálon futnak a gondolatok. Tehát ezért is lehetetlen, hogy két tökéletesen egyforma ember létezzen.


kongnitív... jesszus ennyire én nem vagyok okos :D

85. sanyinak (válaszként erre: 84. - Tryxia)
2019. jan. 29. 14:28

Igen, csakhogy Dóri gondolta úgy, hogy veszélyben van :). Azt olvastam, hogy elsősorban a középkorúak vannak veszélyeztetve az által, hogy túl sok adatot osztanak meg magukról az interneten - ami ugye sosem felejt. Tény, hogy elég sok mindent össze lehet kaparni valakiről így az interneten, ha valaki időt szán rá.


Akkor az azonos algoritmus szerint cselekvő emberek azonos módon reagálnak az külső eseményekre?


"elhatároznak valamit és azt maguknak törvényszerűen írják meg, emiatt pedig ellentmondást nem fogadnak el."

Ez nevezik a kognitív disszonancia redukciójának. Imádom ezt a kifejezést! :)

84. Tryxia
2019. jan. 28. 21:00

Dory az én naplómra értette :D


De igen nyitott könyv vagyok. Csak úgy tudsz valakit megérteni, ha teljesen belelátsz. Mint egy gépezet. Ha látod, hogy egy gép, milyen algoritmus szerint dolgozik, avagy mi hajtja, akkor megérted az egész gépet. Máskülönben csak egy gép az egész.


Én mindig arra sarkalom az embereket körülöttem, hogy gondolkozzanak, hogy ne ragadjanak le egy adott szövegnél, hanem igen is olvassanak tovább. A legtöbb ember nem lát túl a dolgokon. Van, hogy elhatároznak valamit és azt maguknak törvényszerűen írják meg, emiatt pedig ellentmondást nem fogadnak el.

2019. jan. 17. 18:21
Igazad van Sanyika,zaroltam a naplomat.
82. sanyinak (válaszként erre: 81. - Sanyinak)
2019. jan. 13. 22:29
Közben látom, nyitott könyv az életed... 😀
81. sanyinak (válaszként erre: 80. - Tryxia)
2019. jan. 13. 22:21

Arról nem tudtam, hogy te Németországban élsz.


És mit dolgozol ott? Végleg ott akarok maradni, vagy csak egy adott időszakra? Beszélsz németül?


Szóval akkor meg kell felelni a hazai családi elvárásoknak, miközben ott egzisztenciát kell felépítenetek?

A vőlegényed mit dolgozik? Régóta vagytok ott?

(Bocsi, hogy nem vagyok képben veled 😏)

80. Tryxia
2019. jan. 13. 19:54

Nem :D Lehet kicsit rosszul fogalmaztam akkor :D

Szóval munkaközvetítőn keresztül kerültem be a gyárba. Itt az a szabály, hogy ha 15 hónapot vagy a cégnél, mint kölcsönzött munkaerő, utána a munkáltatónak el kell döntenie, hogy felvesz (akár határozatlan idejű szerződéssel), avagy megválik tőlem.

Nekem letelt a 15 hónapom, és mivel a cégnek szüksége volt rám, kaptam 1 éves munkaszerződést.

A cégnek lehetősége van két alkalommal ideiglenes szerződést adnia, de ha az letelik, akkor megint el kell döntenie, hogy kell-e neki a munkaerő avagy megválnak tőle. Ha kell nekik, akkor harmadik alkalommal már határozatlan idejű szerződést kell adniuk.


Az én esetemben ugye letelt a 15 hónap a külsős közvetítőkön keresztül és októberben kaptam 1 éves munkaszerződést. Most pedig olyan szerencsés vagyok, hogy meg se várják, hogy leteljen az egy év (és nem is húzzák ki a maximális 2 évre), hanem adtak most egy fix határozatlan idejű szerződést. :)


Tény, hogy cserélődik az ember, de a baj az is, hogy ugye itt Németországban elég sok a bevándorló és olcsó munkaerő. Pikk pakk találnak embert (az meg más kérdés, hogy jó munkaerő-e az illető).


Szerinted házasodjunk össze holnap vagy hogy gondoltad? Lehet annak idején nem volt nagy megtervezése az ilyesminek, de ez már egy újabb generáció. Jelenleg most mi gyűjtünk az esküvőre. Itt meg kell tervezni a Németországit, ami mondjuk nem annyira bonyodalmas, mert itt csak a polgári lesz megtartva (azt kötelezően itt kell megtartani), és itt lesznek a legközelebbi hozzátartozók, barátok és ennyi. Magyarországra viszont a lagzi lesz tervezve, mert az én családom népesebb. Ez viszont nem egyről a kettőre megy. Nehezíti a dolgot, hogy 1000 kilométer választ el mindentől és így odahaza keresni megfelelő embert, aki levezényli a lagzit, ráadásul tolmács is kell, mert nem csak magyarokból áll majd a bagázs...

Meg a pénz. Mi most szépen gyűjtögetünk és elméletileg mondhatjuk, hogy lassan meglesz az összeg az egészre. Tudom, hogy régen a szülők állták (tradíció szerint a leány szülei) a költségeket, de nagyon nem akarom ezt a tradíciót követni. Nem fogok a szüleimtől pénzt kérni, adtak ők már bőven eleget az életem során.


Meg eleve még csak most lett meg a helyszín. Mert azért Magyarországon úgy helyszínt keresni, hogy nem vagy ott... :D Nem egyszerű. Szóval a tervezés hosszú idő és úgy mint egy háznál, ha nem akarod, hogy összecsapott legyen az egész, akkor meg kell adni az időt az alapos munkához.

Meg különben is az ember egyszer házasodik az életében (jobbára így tervezi a legtöbb) és akkor az már legyen szép, emlékezetes.

79. sanyinak (válaszként erre: 78. - Tryxia)
2019. jan. 13. 16:48

"2x hosszabbíthatnak téged 1 évre."

Hogyan? Határozott idejű szerződéssel? Mert próbaidő nem lehet ilyen hosszú.

Nőkre szüksége van a munkálatónak is. Ha valaki elegy szülni, felvesz mást, amire az visszajön, elegy más szülni.


De miért kell várni kell 2020-ig az esküvővel és a babával?

78. Tryxia (válaszként erre: 77. - Sanyinak)
2019. jan. 13. 15:13

Ha férfi lennék azt mondanám, hogy igazad van, de így nőként, sajnos azt kell, hogy mondjam, nekünk nem annyira egyszerű. A legtöbben nem szeretnek nőket alkalmazni (csak ugye muszáj, mert nem tehetik a nőket hátrányos helyzetbe).

Ok: Egy fiatal nő, biztos, hogy idővel megállapodik, majd a 20-as 30-as éveiben gyermeket vállal. Megesik, hogy egy gyerek után már jön is a második. Nos ezalatt az idő alatt a nő nem dolgozik, tehát a munkaerőt pótolni kell valakivel. Ez macera a munkáltató részéről és plusz kiadások. Ráadásul ha van szerződése a nőnek, akkor helyet is kell biztosítani neki, hogy ha vissza szeretne térni a régi kerékvágásba.


Szóval lényegében azért akartam, hogy véglegesítsenek, hogy ha elmegyek szülésszabadságra, akkor itt is jár a GYES. Mert ha lejár a szerződésem, ezidő alatt, mert mondjuk nem vagyok véglegesítve, akkor nincs GYES. Ez pedig azért nem kis pénz. Ha odahaza is csak 20.000 forintot kapnék, az is pénz lenne és ha enélkül a pénz nélkül is meglennénk, akkor ez a plusz teljes egészében mehet csak a babára.

Szóval ez a véglegesített szerződés számomra meglepően gyorsan jött, mert amúgy itt a szabály szerint 2x hosszabbíthatnak téged 1 évre.


Szóval nem változott a gyerekvállalással kapcsolatos terv. Csak most sokkal biztosabb lábakon áll :)

77. sanyinak (válaszként erre: 76. - Tryxia)
2019. jan. 13. 08:30

Egy munkahely nem lehet igazán szempont a gyermekvállalás szempontjából, hiszen azt azért cseréli az ember évek alatt.

Az esküvő már talán - de most a bizalom hiányzik a korábbi baba kezdéshez, vagy az előítéletek tartanak attól vissza?

76. Tryxia (válaszként erre: 72. - Sanyinak)
2019. jan. 13. 02:42

Nos most már semmilyenre :D

Pénteken megkaptam a hírt, hogy véglegesítenek a munkahelyen, azaz határozatlan idejű szerződést kapok. :D


Szóval azt hiszem, amint 2020-ban meglesz az esküvő, már rá is tudunk szépen állni a babaprojektre :D


Nem akarjátok megkérdezni, hogy esetleg egy Eurojackpotot mikor nyerek meg? Hátha bevonzzuk ezt a jó kis dolgot is az életembe? :D

75. sanyinak (válaszként erre: 74. - Dory201)
2019. jan. 12. 15:44
Nem még nem 60, de a gyerek kérdésen már jó ideje túl vagyok - bár én sem siettem vele. Neki nem lesznek anyagi gondjai... ☺️.
2019. jan. 12. 13:27

Szia Sanyi!!!


Hány éves vagy te??? még gondolom nem 60??

És , ha nem sértő , csak nem te is baba projekben "dolgozol"??

Ha elfogadsz egy jó tippet, egy sokat tapasztalt oregasszonytól, sokkal többször van már a hiba a ff.- ban,mint régebben, de ezen lehet segíteni , csak akarni kell.

73. Dory201 (válaszként erre: 71. - Tryxia)
2019. jan. 12. 13:19

Szia Tryxia!!!


Csak hajrá , én drukkolok, mint babapárti nagymama..

72. sanyinak (válaszként erre: 71. - Tryxia)
2019. jan. 10. 20:48

Bizony az idő is drága, de ma már nem csak a női életkor miatt, hanem mert egyre "korcsosulunk" és sokszor a végén kiderül, nem elég az elhatározás és a "dolgos együttlét" 😇, a baba nem akar jönni.


Milyen véglegesítésre vársz?

71. Tryxia
2019. jan. 10. 20:23

Na előkerültetek gyermekeim! :D


Dory igazad van sajnos. Olykor hiába dolgozik a két fél, nincs meg a kellő biztonság, hogy később gyerekkel ne jöjjön valami probléma. :/


Sanyi: sokáig nem nagyon fogom magam hagyni, hogy csak a pénzt nézzem, mert már az idő is luxusnak számít egy nő életében, legalábbis biológiai értelemben. Idén leszek 30 és jövőre van tervezve az esküvő. Addig pedig remélhetőleg eljön a várva várt véglegesítés a munkahelyen és akkor én onnantól már várom, hogy megtörténjen a csoda.


De már erről párommal is beszéltünk, hogy a házasság után, akár mi is legyen, belekezdünk.

2019. jan. 10. 13:31

Szia Sanyi!!!


Hát mit mondjak nem lennék ma szívesen fiatal. Hiába a sok süket szöveg , hogy vállajanak gyereket a fiatalok, és , hogy oldják meg mondjuk napi 10-12 órai munkával.Mert sajnos ma ez a helyzet.Még ha ketten dolgoznak is olyan kevés a fizetés, és még akkor a LELKIEKRŐL NEM IS BESZÉLTÜNK.

69. sanyinak (válaszként erre: 68. - Dory201)
2019. jan. 7. 21:15

Kérdés, hogy Trixi elérte-e már azt a szükséges biztonsági szintet, amikor gyereket akar vállalni.

A szerencsésebb eset, amikor a szülők tudják biztosítani azt az anyagi szintet gyermekeiknek, amivel ők időben tudják kezdeni a családalapítást.

2019. jan. 7. 12:56

Szia Tryxia!!!


Ha mégis jön az a megtervezett baba, légyí szóljál.Én nagy baba bolond vagyok, keveslem a nyolc unokát.

67. Tryxia
2019. jan. 2. 19:23
Boldog Új Évet kívánok én is nektek! :D
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook