Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek? (beszélgetés)
Igen,írtam,hogy szerintem ez csak presztízskérdés,mert nehoymár az ő gyerekük ne járhasson a legeslegmenőbb iskolába...egy halandó gimi ciki... :S
Értem a logikát, de ez a gyerekel kitolás.
Egyre inkább ugy érzem, a szülök nem a gyereket védik, hanem saját magukat. Hogy jövőre eldicsekedhessenek mindenkinek, hova jár a fiuk.
Határtalan egoizmus.
Sztem most ártanak a gyereknek a legtöbbet.
1. a gyerek látja, minek iskolába járni, majd jövöre apuka ugy is bejuttat.
2. a serdülőkori felelősségtudat szépen deformálódik.
de mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik.
azért egy közbevetésem van...ha a szülő el tudja intézni, hogy a gyerek nem beteg, de otthon maradhat 350 óra feletti hiányzással, akkor inkább azt intézte volna el, hogy felvegyék a gyerekét a kivánt középsuliba...
...amit majd a gyerek vagy bir, vagy nem bir agyilag /mert nehéz szonosulni 15 évesen a szülő döntésével../
Most azt csinálják,hogy nem megy suliba,"beteg",így meglesz a 350 óra hiányzás->pótvizsgázni kéne hivatalból...végülis,én nem folytam bele nagyon ebbe a tárgyalásba,nem tudom,változtattak-e azóta "taktikát",de legfrissebb infoim(2 hetesek kb.) alapján ez volt a tervük.Szerintm,meg is csinálták,mert ahogy hallom,otthon van a gyerek...
Na jó éjt!!!!Menj.....most kezded varrni a táskát???
szió:)
Ennyire megalázni gyereket nem szabad.
Nyolcadikban már a fene sem buktat, nemhogy a tanár.
Szerencsétlen gyerek azt fogja nézni, ahogy osztálytársai elballagnak, ő meg nem?..akikkel 8 évet egy osztályba járt?...nincs szive az ilyen szülőnek...de nem is értem, a felvételi eredmények már elég régóta elérhetőek..egy 14 éves gyerek ennyire nem lehet gyagya, hogy irt felvételit, és április közepén még nincs eredmény..
Mi is ezt ajánlottuk...de ők ehhez akarják tartani magukat,úgy látszik... :( egyébként,szia Elex :)
ez óriási hülyeség..inkább vegyék fel a gyermeket egy gyengébb suliba, és utána félévkor egyszerüen átjelentkeztetik oda, ahova nem volt elég a felvételi eredménye...hogy emiatt megbukni nyolcadikban..ekkora állatságot még életemben....huhh..mot felbosszantottam magam..:/
Úgy legyen! :o))
Lépek aludni, mert éjszaka van és 4.45-kor csörög az óra. :o))
Szép álmokat, jó éjt! :o)
a párom lesz az apja= HA a párom lesz :)
ÉN sem vagyok sem mérnök,sem nőgyógyász,de ezek a legelfogadhatóbb és legjobb férfiszakmák általánosságban véve...és ha már nekem is,és az apjának is lesz diplomája,próbálja meg ő is...a párom lesz az apja :)Bár,nem állnék le szerintem nálam alacsonyabb képzettségű férfivel mégegyszer.Más szellemi szint...feszültségeket gerjeszt.a pasik nem képesek elviselni,hogyha okosabb a nő...tapasztalat.és engem is zavar,ha nem tudok rá felnézni,milyen művelt,okos...
:o))) ... ez jóóóó! :o))) Én nem vagyok se mérnök se nőgyógyász... és nagy merészen állítom, hogy nem rossz nekem! ;)))
Nekem,ha fiam lesz,akkor remélem,hogy gimibe megy,és utána mérnök lesz belőle,vagy nőgyógyász :) Hogy jó élete legyen neki is,és az unokáimnak is. De ha nem, az sem baj,csak legyen leleményes,ügyes,egészséges :)
Nem. :o) Nekem pl. szent meggyőződésem, nemtom miért, hogy fiúgyereknek nem kell gimi. Az én fiam is mehetett volna az eredménye alapján, de nem... vendéglátóiba megy... nyelveket tanul... még a középiskola ideje alatt megcsinálja a barista, a mixer 1-2, és a fleur (remélem jól írtam) tanfolyamokat... aztán néhány év meló külföldön, és egyetem... így van felépítve a gyerek... addig rágtuk össze-vissza a témát, amíg ez tetszett neki.... :o))) Aztán ember tervez.... a tervek azért vannak, hogy lehessen mitől eltérni ugyebáááááááááááár... :o)))
Na igen...de alapvetően nem a gimi neve számít :)
... hát ott is kérdéses... túlképzett, alulképzett.... annyi gond lehet, hogy hjajjjj...
Én most a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre gondoltam elsősorban :) Sokan sajnos tényeg utálnak olvasni... :(
Sokat írtam már ahhoz naggyal,hogy kitöröljem,és újrakezdjem kicsivel....:-)))))))))))))))
Hallottam,hogy ez kiabálásnak számít!!!!
... az se számít milyen a diplomád... az számít, hogy milyen ember lettél... láttam én már diplomás bunkót (már bocsi, gondolom Te is)... és nem diplomás, de művelt, értelmes embert. :o)
Van egy bűbáj kis rokonlányunk... 30 éves... diplomás, és nem is rossz eredménnyel... a tankönyveken kívül soha mást nem olvasott... az utolsó könyv amit a kezébe vett, az általános iskolában valami Édesvölgyi gimi vagy suli... vagy ilyesmi volt... és 1-2 éve oda akarta ajándékozni a lányomnak a gyűjteményét belőle....hm... elhajtottam... Édesvölgyi gimistől. :oDDD
Náluk esz szerintem "presztízskérdés"...mintha nem lenne mindegy,hova jár,minden iskolnak vannak jó,és rossz oldalai egyaránt,és nem a imnázium számít,hanem hogy milyen a diplomád...ennyi...szerintem.
Jesszus... hááát ez óriási baromság... :OOOO Illlyent még nem is hallottam... nagggyon gáááz. :o) Mondjuk mi meg elbagatelizáltuk... mondtam a fiamnak éppen tegnap este, hogy lassan jó lenne megnézni hova vették fel, mert kell menni beiratkozni... :DD ... még nem néztük meg. Végülis mindegyik sulinak megvan az előnye-hátránya, tehát lényegtelen, de azért majd a beiratkozás idejére jó lenne tudni, hova menjünk. :o)))
Annyira védeni akarják,hogy nem árulják el a gyereknek(most 8.-as),hogy nem vették fel abba a gimibe,ahova jelentkezett...és azt tervezik,hogy megbuktatják valahogy a gyereküket,akkor újrajárhatja a 8.-at,és akkor megint felvételizhet...nem tudom...szerintem ezzel megzavarják lelkileg,hogy bukik...
Hááát csuda tudja mi a jó.... igaziból nekem is azt mondták, hogy bura alatt tartottam őket... aztán egyszer csak kirúgják a búra falát, és igen minél később annál később jönnek a pofonok, mert a pofonok kellenek az egészséges fejlődéshez...hm... állítólag. ;)
Egyébként nem voltak búra alatt, sokkal több lehetőséget, önállóságot kaptak, mint a hasonló korú gyerekek, de tény, hogy láthatatlanul ott voltam mindig mindenhol, és azonnal közbeléptem, amikor úgy éreztem, hogy kell.... ma már kicsit másképp csinálnám ezt a részt... de most máááááár nincs vissza úúúúúúúúúúút! ;)
száltam= szálltam...tudok helyesen íri,sak a billentyűzetem nem :)
Egy ismerősöm,anyuka mondta,hogy ő most még búra alatt tartja inkább a gyerekeit,ráérnek később egy kxxxanagy pofont kapni az élettől...addig legalább éljenek jól,és gondtalaul.Szerintem EZ hülyeség...de nem száltam vele szembe.
Méééé' kiabá'sz Lyány? Beragadt a Caps lockod? :oDD
...jajajaja, mert gyereknek is jó vagyok ;)) ... és anyukának is... azt mondja! ;) Ceret engem... :o)) Nagyon összetartó család vagyunk az az igazság. :o)
iGEN....PONT ILYEN DOLGOKRA GONDOLTAM.....VAGY PÉLDÁUL AKIT TÚL PÁTYOLGATNAK,SOSEM NŐ FEL......A KAPCSOLATAIBAN IS ÁLLANDÓAN MEG KELL NEKI MONDANI MIT CSINÁLJON.....ÖRÖK GYEREK MARAD.....DE SOROLHATNÁNK A LEHETŐSÉGEKET....
Biztos vagyok benne hogy joggal bÜszke!!!!:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
További ajánlott fórumok: