Elég... (beszélgetés)
Erre nem tudok mit mondani. Ha beszélni, és szexelni sem tudok...
Volt ilyesmi problémám a volt férjemmel, de sokadjára csak beszéltünk, és utána a szex is helyre állt.
Nekünk az segített sokat, hogy volt egy mi napunk. Aznap nincs munka, nincs háztartás, elmentünk valahova kajálni, sétálgatni, vagy csak együtt néztünk valami hülye sorozatot együtt összebújva.
Hát igen, itt sajnos összetettebb a probléma. :/
De a párodnak végülis jó így ez az egész, ahogy van, csak neked nem jó.
Szerintem is vagy ossz ki nekik házimunkákat gyakrabban, de ha nem csinálják továbbra sem, vagy csak ímmel-ámmal, akkor bizony lehet, hogy valamilyen drasztikusabb megoldásra lesz szükség. Pl. ha kérdezik, hogy mi a vacsora, te azt válaszolod, amit főzöl vagy csinálsz magadnak. Vagy ha azt kérdezik, hogy miért nem mostad ki a ruháikatt, akkor te azt válaszolod, hogy mossátok ki magatoknak őket.
De mindenekelőtt valóban le kéne ülni velük, és megpróbálni megbeszélni velük a dolgokat, hátha megértik végre, hogy ez az ő otthonuk is, és ha tetszik nekik, ha nem, ki kell venniük a részüket nekik is a házimunkából.
Csak ezt ne a gyerekeken vezess le!
Ha nem kivanod, miért nem mondasz nemet?
Ha meg be vagy rá indulva, de több előjáték of akarsz, miért nem mondod meg mielőtt beteszi?
Ok, eddig eltolta a gyerekek nevelését, de itt van, im', az alkalom, "már elég nagy vagy".
Csináljon beosztást, tegye a hutore, és szóljon ezerszer. Idővel csak belejonnek.
..csináltam neki kaját.
24 órabol ennyi csak kitelik, ha nem kell dolgozni.
Nem tudjuk mióta nem dolgozik, meg lehet a Covid miatt szűnt meg a munkahelye, és nem talál könnyen másik állást olyan hamar.
De ha találna is, akkor ugyanígy nem vennék ki a részüket a házimunkából, és ez a lényeg sajnos. Ha mindig szólnia kell nekik érte, az már régen rossz.
Ha kamasz, akkor is csak gyerek. Sőt, a kamasznak főleg meg kell mondani 10millioszor mit kell csinálni, és hogyan, mert jobban tudja.
Bevállalta a két gyereket, nevelje őket, az anyaságbol nincs sztrájk.
Vagyis van sokaknal... Olyanok lesznek a kölykök...
Ezért írtam lentebb, "A legjobbkor kezdesz el hisztizni meg sztrájkolni".
Nincs ennek itt az ideje.
Hozzáteszem, normál gondolkodású ember, ha otthon van egész nap, szerintem nem bírja elnézni, hogy a munkából hazaeső férj elkezdjen porszívózni vagy főzni. Hacsak nem ez az egyik hobbija. Én legalábbis nagyon szégyellném magam, de nem vagyunk egyformák.
Legtöbbször igaz, de akkor is egyéni döntés, és felelősség. Senkinek nem kötelező egy tunya pasival együtt lenni, osszekoltozni, összeházasodni, közös gyerekeket vállalni.
Nekem is volt szar kapcsolatom, ahol kihasznált a pasim. Kettő is. De túl is tettem rajtunk hónapok alatt.
Az ex-anyosom is állandóan rit, hogy leszakad a mindene, és azt várta és segítsek (és amúgy szokatam), mert puncik van. Két állásban dolgozott szinte egész eleteben, és ő vitte az egész háztartást. Bocs, de nem álltam be helyette mosni, vasalni, mert a saját férjét nem volt képes megkérni akkor sem, mikor munkanélküli volt, vagy dolgozott 6 órában egy múzeumban felügyelőkent.
Most is azt mondom, ha a feleség nem dolgozik, akkor elbírja, hogy otthon majdnem minden patent legyen. Hiszen a férj eltartja. Rezsi, ruha, kaja, tisztálkodási szerek, iskola, stb.
Ha FI dolgozik akkor igenis mindenki vegye ki a részét a második műszakból. Ma már nem úgy van, hogy a feleség dolga minden a férj meg herevere. Egy percig nem maradnék egy ilyen felfogású férfivel. Nem az anyja, hogy kiszolgálja, de nem is a házvezetőnője.
A tartalék hamar el fog fogyni és akkor bizony rá lesz szorulva a férjre. Mihamarabb munkát kell keresni és dolgozni kell, mert ez csak rosszabb lesz. Egyébként is egy fiatal nőről beszélünk, miért ne dolgozna. Akkor talán helyre áll a rend, de attól tartok itt nem erről csak van szó.
Viccelszbolondozol.
Anonim egész nap otthon van. Kutya kötelessége ellátni a házimunkát.
Menjen el dolgozni, és aztán lázadhat meg sztrájkolhat.
De amíg az egyik munkanélküli, számomra tök alap, hogy minden házimunkat atvesz. Nem jobb az időt délután, este úgy tölteni, hogy minden kész?
Hát, itt modjuk a gond inkább az, hogy "szettennie kell". Nem szereti, vagy nem kívánja a férjét.