Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Egyszerű gombás melegszendvics recept

Egyszerű gombás melegszendvics recept

Az Egyszerű gombás melegszendvics hozzávalói:
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
1 kis pohár tejföl

őrölt bors
őrölt pirospaprika
majoránna
liszt
zöldfűszerek tetszés szerint (petrezselyem, zeller, bazsalikom, kapor, lestyán, oregánó, kakukkfű...)
sajt


Az Egyszerű gombás melegszendvics elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát. Jöhet a gomba, rögtön sózzuk meg ízlés szerint, és tegyük rá a fedőt. Vizet ne öntsünk hozzá, mert a gomba a sótól enged annyi levet, amennyiben megpárolódik, és így sokkal finomabb is lesz. (Már ha friss a gomba... ha mégsem, akkor jöhet a víz.) Ha elfőné a levét és még nem puhult meg, persze pótoljuk vízzel. Pár perc múlva, amikor összeesett a gomba és kiadta a levét, jöhet a többi fűszer: a bors és a majoránna az alap, illetve ami épp van otthon: kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, kapor... hosszan lehetne folytatni. Még soha nem sikerült kétszer egyforma krémet készítenem. Télen jöhetnek a szárított fűszerek, nyáron lehet tobzódni. A lényeg: egyszerre csak két fűszerrel dolgozzunk, nehogy elnyomjuk a gomba aromáját. Ha megpárolódott a gomba és már csak kevés leve van, lisztből és tejfölből készítsünk habarást, majd főzzük össze a gombával. Ha kihűlt, kenjük a kenyérre, szórjunk rá reszelt sajtot, és mehet a sütőbe.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az egyszerű gombás melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook