Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott? (beszélgetős fórum)
Nem szerettelek volna megijeszteni! Nála sajnos így működnek a dolgok, de ő nem másnak dolgozik, hanem egy volt osztálytársával dolgoznak ketten együtt. Úgymond a maga ura, de ő még akkor a szerencsésebb kategória. Nagybátyámnak cége van. Ott sokkal magasabb az adó vállalkozóként.
Plusz itt a táppénz bonyolult, és a szabadság idejére egy fillér sem jár.
94e-ből ki kell fizessen majd' 60e-t, csak mert egyéni vállalkozó?
Nem gondoltam, hogy ilyen magasra rúg ez az összeg.
Ügyfélszolgálati munkáról van szó, esetleges szerződéskötésekkel, amik után jutalékot fizetnének.
De csak akkor, ha vállalkozóként csinálom.
Szia!
A lakosságit nem fogadják el, vállalkozót nagyon lehúzzák minden oldalról+ kommunális+ iparűzési stb.
a különadót a könyvelőm meg sem tudta mondani mire fizetem!:)) Lényeg hogy csak fizess! Én befejeztem!!Ne haragudj hogy ezt mondom, 80e-es fizura csak ráfizetés!!!A maradékból megélni nem lehet!!:((
Viszont, ha elfogadsz egy jó tanácsot, sokkal jobb az alkalmazotti jogviszony, mert:
1. nagyobb az esély rá, hogy kifizetnek. Vállalkozókat sok helyen nem időben fizetik ki. Ezt mi is tapasztaltuk.
2. Ha véletlenül csődbe jutna a munkáltató (ne legyen ilyen), de a mai világban sajnos előfordul, hogy sokan csődöt jelentenek, és csinálnak egy új céget. Megvan a kifizetési sorrend, és a vállalkozó a végén van sajnos.
Ügyfélszolgálati munka lenne, de esetenként szerződéseket is kell kötni, ha úgy jön be valaki.
Irodai munka, ezért fizet a cég bizonyos fixet, ezen felül van a jutalék.
Ha pl az a fix mondjuk 80e, akkor mennyit kellene leadózni vállalkozóként?
Muszáj új bankszámla, nem jó az a lakossági, ami van?
Szia!
Az én férjem vállalkozó. Kb. 52.000 Ft havonta, amit maga után fizet, és 6000 Ft a könyvelő, szintén havonta, de ez még egész olcsónak számít.
Ha vállalkozó vagy, de nincs semmi bevételed, akkor is ki kell fizetned a járulékokat a minimálbér kétszerese után!
Rizikós, komoly kezdőtőke kell, meg egy olyan vállalkozás, ahol komoly forgalmad lehet.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban a kérdésben, hogy szerintetek melyik a jobb: ha egyéni vállalkozóként állok munkába, vagy ha alkalmazottként?
Mindkettőre lehetőséget kínált a leendő munkahelyem, és nem tudom, melyiket kellene inkább választani.
Mindkét esetben ugyanaz a munkakör és az elvégzendő feladat, de míg vállalkozóként kapnék egyéb juttatásokat is, alkalmazottként nem.
Továbbá, a családi adókedvezmény érvényesíthető egyéni vállalkozóként?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ingatlaniroda alkalmazottai után ki fizeti a tb-t? Maga dolgozó - vállalkozó - vagy a cég. pl. Duna house-nál?
- Hogy járok jobban, ha kiváltom az egyéni vállalkozóit vagy ha maradok alkalmazott?
- Egy vállalkozó mennyit fizet egy 4 órás alkalmazottja után?
- Ha valaki a családtagja egyéni vállalkozásában alkalmazottként dolgozik kell-e jelenléti ív, stb?
- Foglalkoztathat alkalmazottat az az egyéni vállalkozó, aki nem főállású vállalkozó, hanem másodállású és 4 órás?
- Mellékállású egyéni vállalkozás mellett KATA-snak vagy alanyi adómentesnek érdemes lenni, ha lehet lesz egy alkalmazottam is?