Egy szuperanyuka napja (beszélgetés)
Szerintem itt az a lenyeg hogy kinek mi a fontos. Van akinek az hogy hotel-szeru tisztasag legyen a hazaban, valakinek a karrierje vagy a hobbija. Pl lehet hogy ez a tip-top anyuka 20 ev mulva mikor kirepulnek a gyerekek nagyon maganyosnak es haszontalannak fogja erezni magát, ha addig nem teremt valamit valamit ami nem a haz meg a gyerekek korul forog. En tudom csalodott lennek magamban ha visszatekintve az eletemre annyit mutathatnek fel hogy a lakasom mindig tiszta volt es en vasaltam ot emberre.
A lenyeg hogy mindenki azt csinálja ami boldogga teszi :-)
Ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot:
Obsessive Compulsive Cleaners
(kicsit le kell görgetni)
Tisztaságmániás embereket küldenek 4 napra olyan emberekhez, akiknél ellenkezőleg, szalad a ház. 4 nap alatt együtt csodákat művelnek.
Szerintem nem arról van szó, hogy aki pedáns, az nem játszik a gyerekével vagy nem forgatja ki a lakást játék közben, hanem a köztes időben el is teszi, meg nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy milyen jó mindent azonnal megtalálni, amit keresel. Milyen jó, hogy mindig ott van! Megnyugtat, felgyorsítja a napi készülődést és nincs pánik és nincs késés sehonnan.
Mert azt nem hiszem, hogy több gyerekkel van fél órája az embernek, hogy keressen egy fél pár zoknit, egy oltási könyvet és közben el is késsen, de van esténként 5 perce, hogy elpakoljon, 10 perce, hogy eltakarítson a konyhában. Mert tényleg nagyon hamar végzel ám, ha szinte nincs semmi mert már napközben üres perceidben megcsináltad.
Mittudomén: elmegyek pisilni, kezet mosok, utána megigazítom szépen a törülközőt (5 másodperc? Még sok is ennyi), ha cserélni kell, akkor kicserélem (na ez már bazi sok mert 2 perc míg elcsámpázom a szekrényig). A mosdót, csapot áttörlöm egy nedves kendővel...
Ha felállok a díványról, megigazítom a párnát, stb. Komolyan nem kell hozzá semmi extra idő, szerintem minden más kifogás. Elfogadom, hogy nem mindenkit érdekel, hogy a kéró úgy nézzen ki mint egy show room. De azt nem fogadom el, hogy azt hiszik sokan, hogy akinek meg olyan mint egy show room, az biztos nem foglalkozik a szeretteivel, nincs ideje a hobbijaira, stb. Pont hogy igen, van! Mert az által, hogy vigyáz a rendre, nem kell semmi keresgélni, és megmarad egy csomó idő "hülyeségekre" is, de ha jön valaki és a kapu előtt van, akk
Ennél sokkal többen vagyunk, gyakorlatilag minden ötödik embernek nagyon számít, hogy a környezete rendben legyen vagy tisztaságmániás (ami előbb utóbb rendmániába torkollik, mert az illető rájön, hogy ha rend is van, sokkal gyorsabb és alaposabb a takarítás is), vagy bacifóbiás (germofób?). Igaz, ebből a 10ből 2 emberből egy része pasi.
És ez nem olyan dolog, hogy csak akkor csinálja az ember, amikor van rá ideje, hanem úgy alakítja, hogy LEGYEN rá ideje, vagyis ezért megy később aludni, korábban kel, mert mindenkinek csak 24 óra van egy napban.
Az még nem " katonás " , hogy helyére teszi a cipőjét.
És tulajdonképpen 1 gyerekkel van otthon a nap nagy részében, miért ne lehetne rend, ő pedig tipp- topp? Szerintem tök jó,,nem egy idegroncs várja haza a családot. :))
Na tessék most kell rájönnöm hogy kétgyerekesként én sem vagyok szuperanyu!:D
Igaz hogy sosem volt célom annak lenni!
Hát, én nem szeretnék ilyen anya lenni!
Legyek mindig tipp-topp? Legyen mindig a lakás tipp-topp? A gyerekeimet neveljem katonás rendre? Na ne!
Én inkább maradok ilyen amilyen vagyok, aki ha kell képes felforgatni az egész házat azért, mert játszom a gyerekemmel, és igyekszem az ő érdekeit szem előtt tartani, nem azt figyelni, hogy maradt-e egy tányér a mosogatóban.
Illetve ugyanúgy elvárom a férjemtől is, hogy besegítsen, hiszen én is dolgozom, nem csak én élek a házban és nekem is csak egy fejem és két kezem van. :)
Tudod, mi ennek az Anyukának a titka? Hogy imádja a családját, a házukat, és nem kell stresszelnie, hogy miért " nem dolgozik "!
Ahogy leírtad; tényleg mint a filmekben: reggel fut, utána sorban a teendők. A lényeg: szeretettel, és stressz nélkül.
Nem vagy egyedül, én is irigylem, mint itt már néhányan. De főleg azt, hogy ezt megteheti. :))
A smink 5 perc és ha kikészíted a cuccokat este, az öltözés is hamar megy:)
Én ismerek olyan anyukákat, akik emellett még dolgoznak is de van, hogy hosszabb munkaidővel is, tehát bejárós munka, én itthon dolgozom, ezzel nagyon össze lehet egyeztetni de látom másoknál, hogy bejárós munkával is. Egy baráti házaspár, pasi sebész, felesége az asszisztense és 3 gyerek, ráadásul a kicsik ikrek, akkorák mint az én legkisebbem, szerintem ő semmit sem alszik, de jól bírja és nagyon csinos.
Egyetértek és gratula!:)
Nekem is nagyon gépiesített a háztartásom és ez megkönnyíti. Meg a lelkesedésem! Nincs bébiszitterem és nálunk csak egy nagyi van, aki nem jön hozzánk segíteni de nagyiskodik a gyerekekre, heti 1x ott alszik 1-1 gyerek felváltva mert mindhármat nem vállalja. De nekem ez is nagy segítség meg örülök, hogy ők is szívesen mennek, meg anyós is örül nekik:)
Rólam beszélsz?:D
Nagyon hasonló az, amit leírtál, a mi családunkhoz, 3 gyerkőc, nagy ház, stb.
Nálunk annyi pici engedmény van, hogy a nappaliban is játszhatnak de utána mindig el kell pakolni azonnal, szóval belépve nem mondhatni, hogy itt 3 gyerek van, mindez azért lehetséges, mert van egy játszós szobánk, szóval még a gyerekszobákban sincs játék, 90%uk a játszósban van. Mivel van 2 kutyánk, akik este bejönnek játszani, nem lehet semmi a nappaliban, mert rögtön széttépnék, szóval játék/ruha/egyebek semmi.
Amit leírtál a csajról, egyrészt akarat kérdése, másrészt nem írsz a tesódról de biztos vagyok benne, hogy ő is rendszerető, és maximalista, szóval az a lényeg, hogy a házastárs, társ is benne legyen a dologban, és sikerül.
Magadról kijelented, hogy nem bírnád mindezt, de hidd el, aki igényes, az nem adja le később sem és a 3 gyerek nem egyszerre születik, így van idő hozzászokni ahhoz, hogy mindig csak egy kicsit többet kell odafigyelni, nem nulláról ezerrel. Pl amíg nincs gyereked, kevesebb mosni-vasalni való van, 1 gyereknél talán 1-2 adaggal lesz több hetente és így tovább. Mindig csak egy picivel később mész aludni és egy picivel korábban kelsz, ezt is meg lehet szokni. De teljesen leírtad a lényeget, heti egy takarítás bejárónő által nem lesz elég soha, ha igazán szép otthont látsz, az napi szinten való törődés az ottlakók részéről:) Meg ugye érezhető a leírásból, hogy a csaj élvezi ezt és boldog is, ez megadja mindig a szükséges löketet, hogy szívesen csináld, és egyáltalán nem teherként éled meg.
Többször hallom ismerőseimtől is, hogy hogy tudom így tartani a házunkat és nem hiszik el, hogy márpedig hiába nem ördőngősség és nem kell hozzá napi 8 óra, de napi szinten azonnal csinálom meg a tennivalót így nem gyűlik fel soha és nem teher, ráadásul így gyorsan végez az ember mással is.
A 2 éves miért nincs vele otthon?
Amúgy nem 3 gyerek mellett szuperanya,csak 1,hiszen a másik kettőről más gondoskodik egész nap. Így nem olyan megterhelő,pláne,ha apuka "rendes időben" haza is ér,és az estéket ötösben töltik.
A bölcsiben,oviban pedig ragad annyi a gyerekekre,hogy a cipőt a helyére tegyék,vagy elpakolják a játékokat.
Kilincs h.szolasanak 2.felevel egyetertek
Lehetsz te maximalista anya mindenben a csalad is "kell" hozza,mert egy idő utàn úgy bele lehet fàradni mindenbe...Egyébként emberfüggő is kinek mi a max küszöb.Itt is kell a sikerélmény az anyànak a tisztelet akkor szàrnyal... ha szélmalomharc,befàsultsàg lesz a vége.(tapasztalat)
Én nem szeretnék ilyen szupernő lenni.
Evvan.
Gyühet a kövezés, úgyis el kell húznom a lusta s.ggemet a melóba ;)
További ajánlott fórumok:
- Fogyjunk együtt az új év 1. napjától.
- A hét melyik napján szültél?
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Írjál olyan régi hírességet, akinek a családnevét napjaink híressége viseli
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg!