Egy gazember áldozatait keressük (beszélgetés)
Akkor még mindig nincs elég benned. :)
A jelenség az, hogy sok pórul járt ember nem mer feljelentést tenni, mert fél a meghurcoltatástól; fél, hogy, nem hisznek neki, elítélik, hülyének tartják, mert ok nélkül megbízott valakiben; bedőlt egy szélhámosnak.
(Kb. 25 éve velem is próbálkozott valaki a második randi után, hogy adjak neki százezret, mert tuti befektetést tud. Miután megtagadtam, soha többé nem tudtam elérni, ő sem jelentkezett. Nyilván csakúgy, mintha adok neki.)
Vagy pl. lehettem úgy 10-11 éves, amikor egy számomra idős pacák mutatott nekem valami hervadt kolbászt a nadrágjából. Elfutottam, mint a szél, és soha, senkinek nem beszéltem róla. Ma már tudom, hogy sokkal rosszabbul is végződhetett volna, hogy jóindulatúan szóba álltam egy ártalmatlannak tűnő vadidegennel. És az esetem nokedli ahhoz képest, ami sok pedofil áldozatával megesik, akik ugyanúgy nem beszélnek róla, ahogy annak idején én.
S ugyanígy félnek a nyilvánosságtól azok, akik társkeresés során válnak áldozatokká.
Az igaz, hogy mindkettőtök szemrevaló teremtés, de azért én meg tudnálak különböztetni benneteket.
Egyébként is Amidala Anakint szerette.
Szerintem ez egy fatális tévedés. :)
Összekeversz Amidalával! :)
És egy Miss Sárika.
Persze egy jedi mester ilyent nem mondhat, most is csak hangosan gondolkodtam.
Jól van! Értem én! :)
TérErő legyen Veled! :)
Sokkal több empatia van bennem, mint nehany evvel ezelott. Valahol sajnalom az aldozatokat, de gondolom viktor nem tartott fegyvert a fejukhoz, hogy odaadjak neki az ertekeiket. Azt irta elejen, h semmi elerhetoseget nem adott az ember, meg telefonszamot sem. Aki ilyenben megbizik annyira, hogy barmit is ad neki, az igazabol magaba kellene nezzen kicsit.
Mi a 'jelenseg' ebben a tortenetben? Vagy magat a tortenetet irtad jelensegnek? Csak hogy megertsem, szerinted mi a lényeg.
Nem látod értelmét, mert még nem kerültél hasonló helyzetbe, s nincs kellő empátiád sem.
Amúgy tök’ mindegy, mi a helyzet a konkrét esetben. A lényeg magában a jelenségben van.