Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Nem szaladtam el.
Felemnek engedtem fürdővizet, majd mikor kimentem a konyhába, eszembe jutott, hogy nem főztem rízst holnapra, így gyorsan feldobtam. Ma sült krumpli volt az ebédhez, de hiába maradt egy csomó, az holnapra már csak ablakdobálásra lesz jó sajnos. Felem kicsit elmérte a mennyiséget, simán megcsinált hármunknak 2 kiló krumplit. :S
Tényleg, elküldjem a maradékot a disznónak? :DDD
Pedig finom, vigyázni kell ugyan, nehogy elvigye az izét az ételnek, mert elég intenziv. Zöldségekkel jól lehet társitani. :DDD
Egyébként az ázsiai konyha is használja, husok mellé is alkalmazzák.
Ott-ott! Markotányosnőként! :DDD
Ha sikerülne vennem l pontért összekötőt, ma 296 ponttal zárnám a napot...
DE amit kinéztem csak fél egykor lesz egypontos, ha eljut odáig... Megéri hogy fennmaradjak?
Egyetértek!!
Az az ember - azt mondták a rokonok - meg is érdemelte... De azért sajnáltam!
Na sikerült kicsit megszerettetnem a gyömbért?
Én nem eszem hust, nagyon sok ételembe teszek gyömbért, nagyon szeretem. :DDD
Latin neve: Zingiber officinale
A gyömbér természetes görcsoldó és fájdalomcsillapitó.
A gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik.
Az indiai ayurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősiti. Fokozza az intelligenciát és határozottabbá tesz.
A kinai tengerészek gyömbérgyökeret rágtak a tengeribetegség ellen.
A középkori Itáliában a gyömbér az időskori boldogság biztositéka volt, mert fokozta a szexuális képességeket...
stb....
Hát nem tudom... Gyerekkoromban sokat nyaraltunk vidéken, és féltünk a kocától, mert egyszer megharapott egy embert...
A virágoskerttel nincs baj, aki a virágot szereti, rossz disznó nem lehet... :DDD
Ha még nem vagytok nagyon álmosak, maradjatok Pistával egy kicsit, mindjárt irok még a gyömbérről!
Köszi szépen!
Huhh, vizuális típus vagyok, elképzeltem!
Az a baj a disznókkal, hogy a betörők könnyen üzemen kívül helyezhetik. Azaz könnyebben, mint egy kutyát. Jah, és azokat sosem fogod rászoktatni, hogy kerüljék ki a virágoskertet, meg ne össze-vissza piszkítsanak! :S
Áh, biztos nem... Hanem sok minden xar.
A modern orvostudományban nem használnak természetes szereket.
Ez van benne, gugli barátunk segítségével:
"A készítmény hatóanyaga 50,0 mg dimenhidrinát tablettánként.
Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, talkum, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid, szilícium-dioxid."
Az előbb még olyan halott v olt a fórum, ezért elkalandoztam... Most meg pezseg itt az élet ezerrel, kihagytatok? :DDD
Szigoruan alkohol nélkül, küldök is Neked, csak már előbb elküldtem egy aranyérmet, de ha lejárt a 2 óra és még nem alszom el, küldök egy gyömbéres bodzát is!
Én ugy szeretem a disznókat, hogy azon gondolkodom, kutyus helyett most egy disznót kellene házőrzőnek tartanom... :DDD
És akkor a postást nem megugatná, hanem leröfögné! ..:DDD
Megnéztem. Jókor!.:)))
Így kell írni: Daedalon
Tévedtem, a wiki nem írja.
De tutira van olyan hatása is, mert csípős, és "A gyökér forrázata gyógyteaként vértisztító, meghűlés, torokfájás, gyomorbajok, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere. A alkalmazható a hányinger és szédülés megszüntetésére is, ezért a tengeribetegség megelőzésére használják. A gyógynövényüzletekben, patikákban kapszulákban szerezhetjük be; ezeket az utazás előtt 1-2 órával kell bevenni."
És mivel semmi sem véletlen, már tudom, miért is került elő, és miért reagáltam rá: Kiara elég hányingeres az autóban. Na jó, általában nem ússzuk meg a zegi utazásokat irányonként 1-1 takarítás nélkül... Lehet, hogy a gyömbérkapszula lesz a megoldás? :) Lehetne a Can.Dry is, de a szénsavasat nem issza meg...
Tudom,de reggelre már nem lesz 1 pontos,meg 2 pontos se a mai kiosztás miatt. Ezért éreztem szükségét a dolognak. A biztosra akartam menni. Hát biztos meg is lett-2szer. :D
Na,majd holnap. :D