Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Azt hittem a leírt sorrend egyben az asztalhely sorrendje is.
Akkor egyébként várható volt, hogy dupla dominót kapsz, az egy üres helyre.:-)
ja, és most 3 db 3/5-öm van az asztalon. az egyiket éppen most kaptam. de teljesen jó, beillik a sorba.
ujjé
:-D
én elég gyakran kapok. valószínűleg azért, mert többször egymás után olyan ajándékot bontok, hogy a lerakottakért +1-et ad, így általában tele asztalnál bontok. így a feltöltős nekem pont 1 dominót, 1 pontot jelent :-)
azt meg nem sajnálja tőlem a Dóra...
:-D
az első helyen a jokeres volt :-)
kár, hogy az asztal dominóit nem lehet rendezgetni :-)
A taktikáddal egyetértek, hisz magam is ezzel a módszerrel játszom annyi különbséggel, hogy mikor 3 nem sorba illő dominóm van, de az asztalon szépen egymás után következnek és ráadásul még nincs 15 H, akkor bizony valamelyik szélső értéket felrakom aukcióra. Könnyű helyzetbe vagyok, ha van közte ajándék dominó, mert akkor azt később is felrakhatom, hisz az aukcióról elviszik.
Tehát általában az asztalomon 4 dominó van, szépen sorba a sorvégéhez bármikor lerakhatóan a következő üres hely érdekében. Akkor térek el ettől a szisztémától, ha vagy 20 dominót már vásároltam és a DO-n kapott dominók nem akarnak illeszkedni az asztalon lévő sorhoz, ilyenkor letakarítom az asztalomat, hogy jöjjön aminek jönnie kell, az "indulási" szisztéma szerint.
Pistával ellentétben én akár 5 pontért is vásárolok dominót, (pedig nem is összekötő), ha úgy adja ki a sors!:-)
Így szoktuk ezt csinálni. Én viszont rakom a sorba nem illőt azonnal aukcióra, de nem minden időpontban és függ attól is, hogy mikor lesz legközelebb Dominó. Vásárolni meg lehetőleg csak 1 pontost. Néha muszáj kettőért is megvenni ha várhatóan sok dominó lesz és azzal többet is le tudok rakni. Azért nem veszek két pontért, hogy még egy másikat lerakjak.
Az meg, hogy néha feltöltős ajándék van nem érdekel. Ritka az és nem nagy veszteség.
Az én "taktikám", hogy mindig 4 dominót tartok az asztalomon. :P
És egyébként viszonylag ritka, hogy ezek közül egyik se passzoljon semmilyen módon a másikhoz vagy a sorhoz. De úgy gondoltam, hogy bőven ráérek aukcióra tenni az egyiket akkor, amikor már 5 egymáshoz nem illő dominóm lesz. :) (Ami később meg is történt.)
Felraktam egyet, és vásároltam helyette egy olyat, ami legalább egy picit segít a helyzetemen. Közben kaptam ugye új dominót is, ami szerencsére pont ahhoz passzol, amit kiválasztottam továbblépésre.
Miért tartasz 4 sorba nem illő dominót az asztalodon, miért nem raksz fel aukcióra, mert ott már tartózkodott egy dominó? Na ez tényleg szívás, de ilyenkor fordulj ide a fórum olvasóihoz, hogy segítséget kérsz az aukciós dominód megvételét illetően.
Ha itt vagyok akkor próbálok segíteni a következő 2 órán belül, ha nem, még akkor is kaphatsz segítséged valamelyik társunktól.:-).
Nem azt mondtam, hogy tuti a dolog, hanem abból indultam ki, hogy az első helyed az asztalodon üres legyen. Amennyiben vissza emlékszel a játék indításakor kapott három dominódra, akkor abból egy minima a sorvégéhez illett. Nálad még mindig maradt az első háromba kettő, ami a sorvégedhez illett, plusz még ott volt a jokeres is.
Tehát ez csak szerencse kérdése, de vallom, hogy ilyen esetben a dominó két fele között pontszámban meglévő legnagyobb különbségűt érdemes aukcióra tenni.:-)