Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Igazad van, de én a kapott pontokból indultam ki, nem pedig a kapott dominókból. Ki mit gyarapít, abból a szempontból vizsgálja a kérdést.
Aki a lerakott dominók számára hajt, az nyilván nem sok dominót tesz aukcióra, csak ha üres helyre van szüksége.
ne felejtsd el, hogy nem az ajándékot, hanem egy másik dominót teszel aukcióra.
így két dominóért kapod a két pontot.
én még örülnék egy olyan ajándéknak, hogy kettőt tehetek aukcióra. vagy egy olyan beépített 'fícsörnek', hogy feltehetek még egyet aukcióra, de akkor az előző 10 perc múlva kiesik.
ez jól jöhet akkor, ha az előzőleg felrakotthoz kapok egy összekötőt, de tele az asztalom, és egyébként nem tudnék feltenni. akkor akár vissza is vásárolhatnám a hirtelen felszabadult üres helyre.
:-)
Ha már az ajándékok közt lehetne válogatni, szerintem az "azonnali 3 pont" és a "+1 pont minden lerakott dominó után" lenne mindenki választása.
Lehet számolni!
- Van 4 db sorba illő egyszerű dominód az asztalon, az normál esetben csak 4 pontot ér, de a "+1 pont" ajándékkal már 8 pontot kapsz értük. Nyertél +4 pontot.
- A 12 óra alatt jön még 3 db DominÓra, ha sorba illenek a dominók, azokat lerakva nyertél +3 pontot.
- Vásárolsz összekötőt 1 pontért, majd lerakod 2-ért, nyertél +1 pontot.
Ha jól vásárolsz és kapsz dominókat a DominÓrákban, a végén akár +10 pont nyereséggel is zárhatod az eltelt 12 órát.
Igaz üres az asztalod, de az most kit érdekel, lesz bőven helyed az új dominóknak.
A lényeg, a "+1 pont minden lerakott dominó után" ajándékkal jó sok pontot lehet összegyűjteni. :))
Jó játékot mindenkinek!
Nem kaptam 2-t, csak 1-et,
pl
1.Van nálam 23 és húzok 34-et, mindkettőt leteszem, ez 2 ponte
2. Van nálam 23, húzok egy ilyen ajándékot, de egy dominó helyett, tehát eldobom a 23-at, amiért kapok 2 pontot. Akkor mit nyertem ?
Ha van 1 db dominóm, és let