Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Ha 23:59 kor vált egypontosra, akkor még van két óra hosszája, hogy megvegyék!!
1:59 ig még ráér!
Ha lesz éjfélkor domi, vagy 1 kor, simán elkél
És ha kapsz egy vacakot, amit se' letenni, sem beilleszteni nem tudsz?
Úgy teszel, mintha tegnap kezdted volna a játékot, és 65474. lennél a listán!
Négynél azt szoktam csinálni,ha van egy párom vagy tercem veszek kötőt legalább nullára kijöjjek.
Nem ez a legfontosabb az életemben ,de jó ez a játék.1000-1500 embernek biztos tetszik,ha már itt vannak.Ha megnézitek a havi elszámolást tényleg vannak "vérdominósok".
Ez csak a legrosszabb helyzet, amit nem szabad előidézned az asztalodon.
(durván fogalmazva, ha ilyen van, akkor legjobb abba hagyni a dominózást, mert nem az illetőnek való ez a játék.
Senkit nem kívánok megsérteni, de így gondolom)
A +4 DO órás ajándék bontása elviekben jó lehet, ha az ajándék beváltásnál figyelembe veszed, hogy a következő DO-ra mikor van és az asztalodon milyen és hány dominód van, ez alapján eldöntöd, hogy most váltod be az ajándék dominódat.
Legalább van 1 órás szünet a következő DO-ig és az asztalodon 1 sorba illő, 3 nem sorba illeszthető, meg az ajándék dominó van, (persze számít a napszak is, meg az is, hogy mennyi ideig akarsz, vagy tudsz a gépnél lenni, illetve van-e dominód az aukción), ilyenkor nem tanácsos ajándékot beváltani. De még is megtetted és így kaptad a +4 DO lehetőséget. Elsőre megpróbálok aukcióra rakni az asztalról dominót, hogy az első ajándék DO-ra legyen egy helyem, ha nem, akkor következik, hogy sorba illesztem az illeszkedő dominómat és azonnal nézek összekötő után, amivel még legalább 1, de inkább 2 dominót sorba tudok illeszteni, akár 3 pontért is, hisz a jelenlegi állás mellett minima +3 DO, ki tudok használni azaz 3 pontot kapok, ami így 1 pontos nyereség mellett, még az asztalom tisztításának elvégzését is eredményezte.
Tudom a mohok szeretnék mind a +4 pontot magukénak tudni, de abban mi a játék?
Nappal ritkán kell a 8 órának eltelni, hogy a dominódat az aukcióról elvigyék.
A kiesés réme azokat a dominókat fenyegeti, amelyek 0:10 és 3:50 között érkeznek az 1 pontos tartományba és ráadásul még DO-ra sincs ebben az időszakban. Sajnos akik megvárják, hogy .-kor lesz-e DO, azok is legtöbben csak felkapják a dominót és az aukcióra már be se néznek, mondván úgyis csak dupla dominók vannak ott, azt meg nem veszek, mert csak!
Feltöltős ajándék, legalább 1 dominót kapsz, (ha többet nem is), amivel természetesen veszteség nem ért, annyi mintha DO- kaptad volna, de közben egy picit drukkoltál, hogy vajon mi lesz az ajándékod.
A +1 pont 12 órán át ajándék beváltás a lehető legjobb az összes közül, (ezt már leírtam, hogy hogyan lehet elérni), amennyiben az asztalodon 4 sorba illeszthető dominód van, az már azonnal +4 pontot jelent a végén. Ismét elmondom, hogy ilyenkor nem szabad aukcióra rakni (a hatás alatti időszakba) dominót, illetve ha szükséges 3 pontért is érdemes vásárolni összekötőt, még akkor is, ha csak egyetlen dominót tudsz vele a sorodhoz illeszteni. A legjobb ez az ajándék azoknak, akik 19-20 óra magasságában kapják és az éjszakát dominózásra is használják 2 óránként. Ilyenkor jól jönnek a duplák az aukcióról, de csak annak, aki nem rakodik le azonnal, hanem csak az ajándék hatásának a végén.
Az azonnal 3 pontos ajándékra annyi az esélyed, mint a +1, illetve a -1 pontos nyitásnak, hisz meggyőződésem szerint ez a 3 ajándék egy csokorba van, csak a géped gyorsasága a mérvadó, hogy melyiket kapod. Igen az azonnal 3 pontos ajándéknak nem sok köze van a játékhoz, de a beváltás izgalma annál is ugyan úgy érvényesül.
Az ingyen vásárlási lehetőség sztem a legtöbb játékosnál "gátló" tényező, mert fehérre vár és közben teljesen beszorul az asztalán. Ez olyan mint várni a sültgalambot, hogy a szádba repül.
Jómagam elég sok ajándék dominót teszek fel aukcióra (mindet amit kapok), de színes dominót csak akkor, ha valakivel ezt megbeszélem és célzottan neki továbbítom. Már most mondom, hogy ezt hogyan kell csinálni nem mondom el!
Az én fejem kevés annak megértésére,hogy miért jó nekem ,ha van 5 felesleges dominóm.Dugig az asztalom és aukcióra sem tudok feltenni.
Ajándék lónak ne nézd a fogát.Ennél több nem jött le több.
Akkor folytatom:
Amikor 0 pontért teszek fel aukcióra dominót, akkor miért lesz nekem +1 pont nyereségem? Hol marad az ajándék értéke? Szerintem nincs nyereségem, mert az olyan, mintha sima dominót kaptam volna, és sorba illesztettem volna.
Akkor kezdjük.
Mikor a DO-ra kattintasz, legalább 1 helyed van, ahová a dominó érkezik. Nem tudod befolyásolni, hogy milyen dominót kapsz, (ez sem egészen igaz, mert a gép figyeli a dominózási szokásodat és az alapján "játszik" veled is), de a sorba illesztésnél, vagy aukcióról elvivés esetén legalább +1 pontot jelent. Most beváltod az ajándékot és kapod a lerakott helyett kapsz egy véletlenszerű másikat, tehát annyi, mint ha egyből egy dominót kaptál volna a DO-n. Veszteség nem ért. Szomorú az, ha a másik 3 dominód olyan az asztalodon, hogy sehogyan sem illik a sorodba és nem is tudsz, vagy akarsz hozzá összekötőt vásárolni. Ez a fajta dominózás nem biztos, hogy eredményes a játékszenvedélyed kiéléséhez, de ezt mindenki maga dönti el. manapság már nappal az aukcióra tevés után, (nappal) már 4-5 óra múlva megveszik a dominót, az meg ritka, hogy egymás után 4-5 alkalommal DO legyen.
Mikor 0 pontért aukcióra tehetsz dominót, szintén ez a helyzet, sőt valamivel jobb, mert még kapsz a végén +1 pontos nyereséget is. Most ne beszéljünk az asztalodon lévő dominók milyenségéről, de ha csupa nem sorba illő van, akkor szinte megváltás az ajándék, a sorba illő sorakozása esetén, meg rengeteg időd van, hogy a DO-n sorba nem illő, aukcióra tevésre ítélt dominót kapsz és egyből ingyen megszabadulj tőle.
Dórika!
Hidd el, igaza van oszlej barátunknak!
Az, hogy a Te asztalod hogy áll, az teljesen mindentől független.
(Ha leraktad az összest, és feltöltőst kapsz, az pl. jó. Nemdebár?)
Ugyan így jó lehet bármelyik,- mondom bármelyik- ajándék ha éppen kisegít a bajból.
Nem midig van így, de arról az ajándék nem tehet.
Ez benne a pláne, hogy nem tudod mi lesz a zsákbamacska csomagban.
Ha szerencséd van akkor ok., ha nincs, akkor is...
OK!
Kapsz +4 órást,van dominód az asztalon besokallsz,mert nem kapsz sorba illőt,aukción van már dominód (esetleg dupla) annak legalább 8 óra kell,hogy elmenjen,de esett már ki nem dupla dominóm is.
Feltölti az asztalod.Dettó.
Kapsz 12 órás +1 pontost de egész nap csak 2 pontos van az aukción vagy nem sorba illő.
Ez csak 3 a 12-böl.
Szerintem legjobb az azonnal 3 pontos (ennek mondjuk köze nincs a játékhoz) és az ingyen vásárlás.
Ezt te sem gondolhatod komolyan!
Mitől kedvező az, amikor lerakott helyett kapok egy másikat? Főleg, amikor 5 dominó van az asztalon, végre sikerül sorba rakni az egyiket, erre kapok helyette másikat. Ismét tele az asztal, ráadásul, még dupla is, ami nem illik sorba. Mert bizony gyakran előfordul ez a lehetőség is.
A másik, amikor aukcióra teszek egy dominót?