Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
108176. syria 2017-01-30 10:00
DominÓrák: 1, 2, 5, 7, 10, 18,
Ha nem érsz rá vele foglalkozni, hogy 12 órán keresztül figyelj, akkor úgy aukcióra rakva, megvan a biztos pontod. Mondom én, aki az utóbbi időbe minden ajándékdominót aukcióra rakok, minden helyemről. Azt megfigyeltem, hogy a gép érzékelte az új szokásomat és kevesebb ajándékot kapok, vagy csak azért, mert kevesebb dominót veszek fel.
Megnézhetném a DO-ajándék hányadosomat, de minek, hisz nem váltom be az ajándékot, viszont így nem tudja odaszámolni a gép.:-)
Például van 4 sorba mozgatható dominója meg 1 a sorvégéhez illeszthető dominója. Természetese a kiszemelt összekötő az 1 db hoz illeszkedik egyik oldalával, a másikkal meg a maradék 4-hez.
Sorvéghez illeszti az 1-et, majd vásárol és beillesztés után, leüríti az asztalát.:-)
Rámerőlteti nem is ritkán,de szinte sose veszem hasznát. :D
Lehet, jobban járnék, ha én is eladnám az ajándékaimat, mint Bszőke tette anno.
Vajda Károly. Dalszöveg
Peches ember ne menjen a jégre,
peches ember ne legyen egy hős!
Peches ember nem jut fel az égbe,
dacára, hogy szegény feje nős.
Peches ember ne menjen a bálba,
peches ember örüljön, hogy él,
addig takarózzék, míg a lába,
s ameddig a takarója ér!
Ha korcsolyát vesz,
évekig nem lesz se jég, se hó,
ha hintalóra ül,
azonnal megvadul a ló.
Peches ember jobb, ha sose nősül,
s lehetőleg ne vegyen el lányt!
Peches ember úgyis hamar őszül,
s úgyse kapja meg a hozományt.
Nem gond, majd rád-erőlteti megint a gép a +1 pontos ajándékot:-)
Ma vettem egy sárga duplát - ingyen ajándékom volt, nem bírtam tovább nézni. Most két sárga duplám van, kell egy összekötő.
A dominozó társaknak köszönhetően volt, hogy fehéret vettem így. Jó érzés nem egyedül játszani.
én csak akkor veszek 3 p.ért összekötőt, ha legalább 5-öt le tudok a segitségével rakni, vagy pedig annyira beszorultam, hogy muszáj megvenni.
Szines dominőt még 3 év alatt nem sikerült venni ( nem is hajtottam rá )
Ez nem sóherség, hanem inkább előre eldöntött játékelképzelés.
Volt itt olyan személy is, (Butaszöke) aki nagyon megfontoltan nem vásárolt az aukción, inkább kihagyta a DO, ha nem tudott szabad helyet csinálni. Nem látszott meg a pontszámán, hogy így játszott, sőt.
108176. syria 2017-01-30 10:00
DominÓrák: 1, 2, 5, 7, 10, 18,
Magyarán mondva, "elrontottad" álmosan a lerakásodat, na ez más káposzta.:-)
Nem kerget a tatár, így minek kapkodni?
Olyan már volt, hogy volt elképzelésem a sorba illesztés menetéről, de a kapott dominó hatására, azon változtattam és nem az eredeti elképzelésem szerint raktam tovább a soromat. persze ezzel a gépnél is bekavartam, de kell a kicsi "izgalom".:-)
:)))
Mondom én :)
Vagy mondjuk van 4 illeszkedő domim, amiből kettő egyforma, vagyis ezeket egymás után kéne betennem, és utána a folytatást, és ismét csak nagy hirtelenkedve kihagyom a kis párocskát, és beteszem a következőt, így ők kimaradnak. Szóval néha azt gondolom, jobb lepucolni az asztalt, különben galiba lehet. :)
Csak abban az esetben van értelme a mostani mondatomnak, ha már vettél 3 pontért összekötő dominót!
Tehát, ha sikerül 5 pontért fehér összekötő dominót venned, akkor ugyan annyi a veszteséged pontszámban, mint a 3 pontért vásárolt simával.
Ennek is fortélya van, hogy hogyan kell csinálni, de ezt csak privátba közlöm az illetővel, ha fehéret teszek aukcióra.
Sztem, aki komolyan játszik az nem rak fel csak úgy fehéret az aukcióra.
Mikor tudom elképzelni, hogy fehér dominót tegyek fel kényszerből aukcióra? Csak abban az esetben, ha az asztalomon van 4 db fehér, egymáshoz sem és a sorvégéhez sem illeszkedik egyik sem. DO-n ismét kapok egy ilyen fehéret, tehát tele az asztalom és nem tudok vele mit kezdeni.
Csak ezt az egy esetet tudom elképzelni, de ha ilyen fordulna velem elő, azonnal abbahagynám a dominózást és a LOTTOZÁS mezejére lépnék, mert a szerencsém alapján azt látom célravezetőnek.:-) Simán belátnám, hogy a dominózás nekem magas.:-)
Dóra, hú mennyi mindennek "semmi" értelme jelezni, de hát már csak ilyen vagyok.
Nem rossz szándékkal mondom, azt elhiheted.