Dohányzásról leszokni? (beszélgetés)
Nem akarom magam védeni de ezt mondta a többi gyerekemnél a védőnőm is,hogy az az egy két szál inkább mint a folyamatos stressz.
Mert az rosszabb állitólag.
Orvosnál még nem jártam,majd csak januárban jutok el az ünnepek miatt.
De nyilván mit mondana,le kell tenni.
Minden orvos ezt mondja/mondaná.
Hát szenvedek nem gyengén de ez van.
Egy saját magam által, testre szabott módszerrel sikerült kb. 10 évvel ezelőtt, szépen, fokozatosan. Nem egyik napról a másikra tettem le, csak "még 5 percet bírjál ki!" módszerrel, mellé egyéb kis praktikák...
Az év elején írtam a módszeremről egy cikket, olvasd el, talán neked is beválik...
43 évig szívtam, a végén már napi másfél dobozzal, ezzel a módszerrel néhány hónap alatt, megvonási tünetek nélkül!!! szoktam le. Egyszerűen "elfelejtettem" rágyújtani, azóta sem kívánom.
Neked a napi 4 szálról ezzel a módszerrel néhány hét, max. másfél hónap alatt totál megszabadulsz a nikotin-éhségtől.
Ha bármiben is tudok segíteni, szólj, én itt vagyok.
Itt egy statisztikai elemzés,ami annyira tudományos,hogy valahogy kimaradt belőle a várandós szitu,és egy nemdohányzó laikus okfejtése szerintem.
Nekem 15/10 éve ezekkel sikerült másodjára(én is napi 4-nél tartottam már),csak annyit segít hogy ne kattanj be,de én is számoltam a kezelés árát,ha leketyeg,azonnal veszek cigit.Persze egy bontatlan doboz volt is karnyújtásnyira,de erős voltam.Valahogy elfelejti az ingert órákra az ember,ha nincs motoros reflex hozzá(ajtóból kilépve már nyúlsz érte).Az első 3 nap a legkritikusabb.
Ezzel csak az a gond,hogy pont ellenjavalt várandós időszakban.
Doki mit mond?
Kérném is hogy ne!!!
Segítő kommentek érdekelnének,a negatívumokkal tisztában vagyok.
"a sárga földig lehordás nélkül írja meg.
*sajnos mindhárommal dohànyoztam"
Akkor inkább nem írom le a véleményem rólad az "anyukáról", akinek minden bizonnyal a gyermekeinek egészsége és jó nevelése a legfontosabb.
Sok sikert!
Egyik ismerősöm annyira kìvànta a cigit terhessèg alatt,hogy vègig szìvta is..Persze itt màr szerencse kèrdèse,hogy okoz e kàrosodàst a gyerekben vagy sem...
Nem rosszbòl ìrom,de eleve nem èrtem mièrt fog ùgy valaki a baba dologba,hogy nagy dohànyos...
4 szál az nem sok.
De persze legyen ahogy szeretnéd. Sok sikert!
Tudom kényes téma,és rettenetesen szégyellem magam,de érdekelne hogy mi módon tudom kivitelezni hogy ne gyújtsak rá?
6 hetes terhes vagyok,igen ez bőven elég ok lenne ezt is tudom.
3 gyerekem van,mind makk egészséges és a legkisebb 4550 grammal született.
Nem vagyok rá büszke.
Most hónapok óta próbálom letenni ezt a szart,mivel most muszáj letennem kérlek titeket hogy mit tegyek.
Úgy szenvedek hogy 0-24 ig csak ez a sz@r jár az agyamban.
Most azért akarom letenni mert szeptemberben elvesztettem egy babát,nem a dohányzás miatt,köze sem volt hozzá,de meg akarok tenni mindent.
Mellette a jelenlegi párom utál emiatt hogy rágyújtok.vagyis gyújtottam.
Az igazság az hogy kb 4 szálat szívtam egy nap de ezt is nullára kell leredukálnom.
Aki tud valami nagyon jó ötletet,a sárga földig lehordás nélkül írja meg.
*sajnos mindhárommal dohànyoztam