Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dobálós túrós recept

Dobálós túrós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Dobálós túrós hozzávalói:
1 Ráma
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1/2 kg túró
3 tojás
3 dl tej
csipet só
vanilliás cukor


A Dobálós túrós elkészítési módja:
Normál, vajazott tepsibe 10 dkg Ráma margarint szétrakunk (késsel szétdaraboljuk, és egyenletesen elosztjuk, hogy a tepsi minen részére kerüljön). A porcukrot, a lisztet és a sütőport összekeverjük, és a felét a vajdarabkákra szórjuk. Ezután a fél kiló túrót szétmorzsoljuk, majd erre a cukrosliszt másik fele következik. Erre újból szétrakunk 10 dkg Rámát. Az egészet meglocsoljuk a 3 tojás és a 3 dl tej elkevert egyvelegével. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, és közepes tűznél kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha megsült, megszórjuk a tetejét vanilliás cukorral.

Jó étvágyat hozzá, istenifinom. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dobálós túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook