Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós, vagy mákos rácsos recept

Diós, vagy mákos rácsos recept

A Diós, vagy mákos rácsos hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg kristálycukor
fél citrom leve és reszelt héja
A töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
15 dkg darált dió vagy mák
a 3 tojás felvert habja
baracklekvár


A Diós, vagy mákos rácsos elkészítési módja:
A tésztához válókat összegyúrjuk, és 1 órát pihenni hagyjuk. Elfelezzük, a tészta egyik felét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit. A töltelékhez valókat kikeverjük, utoljára adjuk hozzá a felvert habot. A kinyújtott tésztára baracklekvárt kenünk, erre az elkészített tölteléket.Ha mákkal készited, akkor egy kis reszelt citromhéjjatat tegyél bele. A megmaradt tésztából rácsokat teszünk rá, és megkenjük tojássárgával. Közepes tűzön aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós, vagy mákos rácsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook