Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Daimtarta recept

Elkészítési idő 300 perc

A Daimtarta hozzávalói:
2csomag mandulabél(10 dkg)
3 tojásfehérje
150g porcukor
150 g mandula
Az üveg kitöltésére
3 tojás sárgája
½ csésze kristálycukor
3 csésze tejszín
100g Marabou-Daimler
1 tk vaníliás cukor


A Daimtarta elkészítési módja:
1. Melegítsd a sütőt 175 °fokra 2. Az egyik csomag héj nélküli mandulát finomra őröljük. 3. A tojásfehérjét keményre verjük 4. Hozzáadjuk a kristálycukrot, és habverővel addig verjük, amíg össze mered. 5. beletesszük a finomra őrölt mandulát. 6. Öntsük a tésztát egy olajozott sütőformába. 7. Tegyük a sütőbe kb 25 percig. 8. Hagyjuk kihűlni. 9. Üveg Töltet:Elővesszük a második csomag mandulát ezt durvára,hagyjuk. 10. Összekeverjük a tojássárgáját és a porcukrot. 11. Felverjük a tejszínt és összekeverjük a tojásos keveréket közben hozzáadjuk a mandulát és a vaníliát. 12. Öntsük a tésztát egy hideg üvegtál aljára,ami azonos méretű a tortaformáéval hogy előtte az üvegtálba az olvasztott Marabou csokoládét öntjük, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 4 órát tálalás előtt. 13. Kapd elő a fagyóból körülbelül 15 perceltálalás előtt,addig olvad annyit hogy szépen tudd szervírozni.

Gluténmentes édesség

Eredeti svéd recept,nem az IKEÁban kapható változata.

És ha nem Marabou daim csokoládéval csinálod akkor veszett fejszenyele!

ezek a "Tibor" és "tehén" na meg a "lila tehén"csokik a nyomába sem ér érnek!:DDD
És a svéd hozzávalók is egész más ízűekmint az ungerska!:D


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A daimtarta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook