Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi Svéd sonka recept

Karácsonyi Svéd sonka recept

A Karácsonyi Svéd sonka hozzávalói:
2 kg füstölt sonka csont nélküli
1,5 kiskanál szegfűszeg
4 db babérlevél
1 kiskanál majoránna
2 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 tojássárgája
2 evőkanál mustár
zsemlemorzsa


A Karácsonyi Svéd sonka elkészítési módja:
A sonka bőrét levesszük, utána egy éjszakára vízbe tesszük. A fűszereket összetörjük, beleszórjuk a mustárba, utána mézet és tojássárgáját adunk hozzá, és ezzel dörzsöljük be a beáztatott sonkát. Alufóliába tesszük, majd körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Miután megsült, leszedjük róla a fűszeres mustárt, és zsemlemorzsával beszórjuk, majd újabb negyedórára sütőbe tesszük. Tálaláskor kínáljuk hozzá párolt vöröskáposztát.

Ha megsült bevonhatjuk leveles tésztával is és újra sütjük pár percet!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi svéd sonka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook