Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egérke (Kata-féle) recept

Egérke (Kata-féle) recept

Az Egérke (Kata-féle) hozzávalói:
20 dkg liszt
3 db tojás
csipet só
tej
fél csomag sütőpor


Az Egérke (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Tetszés szerint lehet ízesíteni édesre, vagy sósra. Édes tésztához: kis cukrot keverünk bele, és sütés után, olvasztott mézbe forgatjuk az egérkéket. (lehet a mézbe szezámmagot is szórni). Sóshoz pedig: rakhatunk bele sonkát, apróra vágott hagymát, kukoricát, összevágott petrezselymet, (sütés után reszelt sajttal megszórhatjuk). Teáskanállal, forró olajba szaggatva, arany sárgára sütjük, és melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egérke (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook