CT, MR vizsgálat... aki volt már, és aki ezután megy (beszélgetés)
Sziasztok!
Én azt szeretném megtudni, tudtok-e olyan lehetőségről, és ha igen, mi a módja, hogy valaki magának elvégeztesse az itt említett valamelyik képalkotó vizsgálatot, anélkül, hogy azt egy orvos felírta volna neki. Természetesen én lennék az a valaki. Illetve, mennyibe kerül?
Csak azért kérdezem, mert már volt orvos aki ezt "tanácsolta" (mármint, hogy csináltassam meg), de felírni mégsem írta fel egyik sem.
Aranyos vagy! Köszönöm szépen.
Olvastam a hozzászólásokban, hogy adnak kontraszt anyagot. Én az MR-nél nem kaptam, most kapok valamit?
Mennyi ideig tart a vizsgálat?
Bocsi, hogy ostoba kérdéseim vannak de annyi mindenen túl vagyok már! Elkezlték a fülem, azonnali műtét. Nem vették észre a sérvet a nyakamba, porckorongprotézis ( 2 ) beültetés. Az apróságokkal nem is fárasztalak!
Köszönöm szépen!
Az MR vizsgálaton nem volt semmi gondom akkor itt sem lesz!
Sziasztok!
Én holnap megyek agyi CT-re. Sokszor zsibbad a karom és lábam. Majd mindennapos a fejfájásom. Lehet, hogy a meszesedésstől van a zsibbadás a fejfájás pedig a nyaki porckorongprotézis miatt, de doktornő ettől függetlenül kéri.
Meddig tart egy ilyen vizsgálat?
MR vizsgálaton már voltam kétszer! A CZ is hasonló?
szegény!
egy kiszolgáltatott emberrel annyira illetlenség viccelni!
tényleg modortalanság.
En is jartam mar MR-en, ki lehet birni. Egy felnott embernek pedig mar illik tudni uralkodni magan, hacsak tenyleg nincsen olyan egeszseugyi problemaja, ami miatt valoban rosszul lehet.
Annyi kellemetlensegem volt az egeszben, hogy a vetkozobe bejott egy fiatal feherkopenyes srac megkerdezni, hogy miert kuldtek el a vizsgalatra, en pedig megkerdeztem tole, hogy mit kell tulajdonkeppen levennem magamrol, o pedig azt mondta komoly arccal, hogy meztelenre vetkozzek, amitol hirtelen lefeheredhettem, mert aztan mondta, hogy csak viccelt. Akkor valahogy nem voltam elolvadva a poenjatol.
Persze, ezért is van a beleegyezési nyilatkozat. De ahogy mondod, az ember a saját érdekében kibír ennyit.
Én spec végig nyitott szemmel voltam és nézegettem a gépet, hogy milyen belül. Derékkal eléggé betoltak, de akkor se volt semmi bajom. Levegő is volt. Pedig asztmás vagyok, "érzékeny" vagyok, ha kevés a levegő. De az MRben van. CT meg nem is kérdés.
mondom, hogy értem, hogy akinek ez a fóbiája, az úgy érzi hogy nincs levegője!
de pont attól fóbia hogy az ember csak ezt képzeli.
azt is értem, hogy ezt nehéz leküzdeni.
de az azért túlzás, főleg egy fórumban leírni, hogy akinek ilyen van, a közelébe se menjen. az emberek nem szórakozásból mennek oda, hanem azért, mert szükségük van a vizsgálatra. akár az élete múlhat valakinek azon, hogy tudják-e diagnosztizálni a betegségét.
éppen ezért nem jó bebeszélni akárkinek azt, hogy majd ő rosszul fogja ott magát érezni, és nem fog kapni levegőt. van levegő, és ha az ember rákoncentrál, talán sikerül legyőznie a fóbiáját is.
(pl nekem fogalmam sincs, mekkora az mri cső, mert én sosem nyitottam ki a szemem. ennélfogva nincs is bezártság érzésem- annyira. úgyhogy aki ettől fél, az csukja be a szemét, és gondolja azt hogy valahol máshol van.)
Igen...akinek nincs fóbiája, az ezt meg is tudja érteni! Akinek van, az viszont csukhatja a szemét...
De én igazolom, hogy nincs ugyanúgy levegő...tüdőbeteg vagyok és én egyből érzem, ha nincs oxigén...nekem aztán jöhet csövön...amúgy is jön és nem elég :))) Tehát, akinek ilyen gondja van, az a környékére se menjen...engem is ki kellett húzni, mert sokkot kaptam. Mielőtt baj volt a tüdőmmel, akkor is voltam, meg se kottyant, nem volt oxigénhiányom...egészségesen minden más. Emiatt nem ajánlom olyannak, aki fullad...de szerintem ALAPBÓL NEM IS LENNE SZABAD BEKÜLDENI!
Én holnap megyek CT-re a fejfájásom miatt.
A derekam miatt voltam már többször is, nem volt bezártság érzésem, mert becsuktam a szemem és nem is nyitottam ki.
igen, azt értem, ha valakinek klausztrofóbiája van, az úgy érzi, hogy nincs levegője.
de levegő az ugyanannyi van, mint máshol. csak a fóbia képzelteti az emberrel azt, hogy nincs.
de erre írtam, hogy be kell csukni a szemed, és akkor egyrészt nem látod, hogy csőben vagy, másrészt oda képzeled magad, ahova csak akarod. :)
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Holnap megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mire számítsak?
- Gerinc ct-re megyek, ki tudja mennyi ideig tart és milyen az egész vizsgálat?
- Holnap vizsgálatra megyek, remélem nem kapok rossz hírt.
- A férjem hétfőn megy orvosi vizsgálatra, mit ajánlotok? Mínusz 3-4 kg., kalória csökkentés stb. Érdekel minden