Csokoládéhab recept

A Csokoládéhab hozzávalói:
25 dkg étkezési tortabevonó,
2 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
40 dkg tejszín,
40 ml kakaólikőr.


A Csokoládéhab elkészítési módja:
A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük. A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük. Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládéhab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook