Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis zabpelyhes recept

Csokis zabpelyhes recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csokis zabpelyhes hozzávalói:
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
fél teáskanál fahéj
fél teáskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg csokoládé
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg kristálycukor
1 tojás.


Csokis zabpelyhes
Csokis-zabpelyhes keksz

A Csokis zabpelyhes elkészítési módja:
A sütőt 175 C-fokra (gázsütőnél 4-es fokozatra) bekapcsolom. Két nagy tepsit kivajazok. A zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a sót és az összetört csokoládét összekeverem. Egy másik tálban robotgéppel vagy villával összedolgozom a vajat a cukorral, majd hozzáütöm a tojást és habosra keverem. A lisztes-csokis keveréket hozzákeverem és a masszából evőkanállal egymástól 5 cm távolságra kis halmokat rakok a tepsibe. A süti 10-12 perc alatt megsül. Sütés után még lágy, várni kell, hogy megszilárduljon. Ha kihűlt akkor szedem ki a tepsiből. Kb. 24db lesz belőle.

Én vizes kézzel kis gombócokat formázok a masszából, kicsit meglapítom és úgy rakom a tepsibe, így "szebb" szerintem.
Barna cukor helyett természetesen lehet kristálycukor.
A csokoládé helyett lehet apróra vágott aszalt szilvát, vagy diót is tenni a tésztába.
Én mindenből a dupláját szoktam venni, akkor marad nekem is. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis zabpelyhes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook