CSOK-kal szeretnénk házat venni, vegyes és gáz kazán van, de le van engedve a rendszer, ilyenkor mi van? (beszélgetés)
Számít az értékbecslésnél, hogy csokos-e az ingatlan vagy sem.
Hisz az értékbecslő állapítja meg, hogy csok-ra alkalmas-e vagy sem, amit konkrétan bele is ír.
A fűtést nem fogja bekapcsoltatni. Megnézi, hogy ki van-e építve, lefotózza, megállapítja, hogy összkomfortos és ennyi.
vettem házat, több mint 100 éves, de karban volt tartva
természetesen megnézettük több szakemberrel, amikor rábólintottak, akkor vettük meg, majd teljeskörű felújítás következett, így lett egy szép, klasszikus házunk
Meg kidől a bejárati ajtó, a pincében leszakad a födém, elönti a talajvíz, a kémények felrobbannak, stb...
Sületlenségeket írsz. Tartok tőle, hogy legfeljebb a piacon tájékozódtál ház ügyben. Nem hiszem, hogy megértenéd a fizikai összefüggéseket, amik meghatározzák egy ház mindenkori állapotát.
Egyébként, tényleg ne vegyél ilyen házat, sőt, semmilyet sem, mert nincs olyan ház, amiben ne lenne vagy építési hiba, vagy elhasználódás következményeinek látható nyomai. Az eladók biztosan nem rád várnak.
ha viszont egy télen át nincs fűtés, a nagyon lehűlő falak miatt megrepedezhetnek a falak, lejön a vakolat, feljön a burkolat
én tuti nem vennék ilyen házat
Persze, a kazán nem fagy be, de a tőle 10m-re levő cső már befagyhat. És ugye kell a keringető szivattyút is működtetni. Egy régi rendszerben ez már nagyon sokba kerül.
Egy ház értékébe már nagyon keveset számít, ha lukas a radiátor, vagy kazán problémák vannak. Ezt a vevő beleszámítja.
Egy használt autó megvételénél a vevő eleve tudja, hogy olajat, vezérműszíjjat, gyertyát kell cserélni.
Szia
Az a lényeg, hogy fűthető legyen valami módon. Ha egyik szobában pl nincs fűtőtest, de van konnektor, már meglehet oldani elektromosan.
Nem fog belekötni a fűrdőszobai fűtésbe se, a központit meg nem fogja elindíttatni.
Nekünk a konvektorokat se kellett bekapcsolni.
Pontosan így van!Pár éve,amikor felvettük ,feltétel volt a működő rendszer.
Az értékbecslő direkt rákérdezett,nézte,fotókat is csinált róla.
Nincs az rendeletben leírva, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a megvásárolandó ingatlannak?
Szerintem az értékbecslő a gépészet meglétét igazolja, a működését nem. A műszaki tartalom meglétét (pl. riasztó), ami növelheti az ingatlan értékét, de működését nem.
Leírja, hogy ezt mikor telepítették, de nem fog javaslatot tenni annak cseréjére, mert az már nem hatásköre.
Azt, hogy az értékbecslésből nyert adatok megfelelnek-e a rendeletnek a hitelbíráló dönti el. De ő is szabályzatok keretei között mozoghat.
Tulajdonlapot nézeget, fotóz, tanúsítványokat nézeget, alaprajzot, az épület állagát, vizsgálja a települést, azon belül hol helyezkedik el az ingatlan, az ingatlan megközelíthetőségét, stb.
Ha nagyon izgulsz, akkor töltsd fel a rendszert és indítsd el a fűtést;)
Nem találkoztam még értékbecslővel. Ezért nem tudom, h zajlik a folyamat.
Fotóz, megnézi az energetikai tanúsítványt, alaprajzot. Ezen kívül csinál még valamit?
Én se mondok mást.
Minden lakáshitelnél az értékbecslő az egyik legfontosabb szereplő;)
De nem számít, hogy csok vagy nem az.
Ahol van jelzálog fedezet ott ez igen fontos.
Van aki simán lefizeti őket, hogy nem 10 millát, hanem 50 millát írjon az ingatlan értékéhez;)
Tök nyugodt vagyok.Itt egyedül Te vagy izgatott.
Értelmezd a saját kérdésedet meg a válaszokat.
Nyugodjál le. Csak beszélgetés történik.
Nem arról van szó, h meg lett mondva most már akkor kussoljon mindenki.
Te csak szarjál bele nyugodtan, nem a te dolgod.
Nem a nemértésről van szó. Hanem annyi volt, h akinek van konkrét tapasztalata az írja le. Csak ennyi.
Oké, de a kérdés nem erre vonatkozott.
Hanem, h mi történik az értékbecslés során.
Konkrét kérdés is volt:
NEM falusi CSOK esetén értékbecslés során, a fűtést, hogy vizsgálja vagy csak fotóz?
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Érdekelne ki mit gondol az esetemről. Párommal babát szeretnénk, „rajta is vagyunk rendszeresen az ügyön”...
- Pár évvel ezelőtt kiköttettük a gázt, most szeretnénk újra használni, mi a teendő ilyenkor?
- Most megjött, vagy sem, mit tegyek ilyenkor, babát szeretnénk?
- Súlyos hiba után állt helyre a rendszer.Mi ilyenkor a teendő? Jogtiszta XP-t használok, tegnap letiltott a rendszer hogy ne károsodjon a PC.