Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkekocsonya recept

Csirkekocsonya recept

A Csirkekocsonya hozzávalói:
1 nagy csirke (kb. 1,5 kg)
1 kg csirkeláb
2 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zeller
3-4 ecetes uborka
4 tojás
só, 1 kiskanál bors


A Csirkekocsonya elkészítési módja:
A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. A megtisztított zöldségeket egyórányi főzés után a húshoz adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük, a levet vászonszűrőn keresztül leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt szeletekre vágjuk. Hosszúkás formákat folpackkal kibélelünk, kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszeletekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd fölöntjük a lével. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is beleteheti. Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, felszeletelve tesszük tálra.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkekocsonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook