Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés-kókuszos kevert recept

Cseresznyés-kókuszos kevert recept

Elkészítési idő 60 perc

A Cseresznyés-kókuszos kevert hozzávalói:
250g liszt
100g kókuszreszelék
1 tasak sütőpor (12g)
65 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 nagyobb tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
50 ml tej
300g cseresznye


A Cseresznyés-kókuszos kevert elkészítési módja:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Meggyel is készíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés-kókuszos kevert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook