Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés-joghurtos muffin recept

Cseresznyés-joghurtos muffin recept

A Cseresznyés-joghurtos muffin hozzávalói:
12 darabhoz

1 bögre=200 ml

25 dkg cseresznye,
2 bögre liszt,
2 teáskanál sütőpor,
porcukor,
vaj,
1 bögre joghurt,
1 bögre cukor,
1db tojás,
fél bögre olaj,
negyed teáskanál só,
1 bögre kukoricapehely.


A Cseresznyés-joghurtos muffin elkészítési módja:
Sütőnket melegítsük elő 170 fokra mielőtt nekiállunk a sütésnek. vajazzuk ki a muffin formákat, vagy használjunk muffin papírt. A cseresznyét szabadítsuk meg szárától, mossuk meg alaposan és magozzuk ki. Fogjunk egy tálat és keverjük össze benne a lisztet, a kukoricapelyhet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban pedig a tojást, az olajat, a joghurtot és a cukrot öntsük össze. Az egészet keverjük alaposan össze, így egy masszát kapunk, majd ebbe szórjuk bele a cseresznyét és öntsük a formákba bele egyenként. Az előmelegített sütőnkben kb. 160 fokon 15-20 percig süssük készre. Amikor kész lesz, hagyjuk kicsit kihűlni, így könnyebb lesz kiszedni a formákból. tetejét porcukorral szórjuk meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés-joghurtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook