Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császármorzsa kölesből recept

Császármorzsa kölesből recept

A Császármorzsa kölesből hozzávalói:
20 dkg köles
5 dl tel
2 dl víz
10 dkg mazsola
kis só
vanília kivonat
2 evőkanál méz vagy édesítő
4 tojás


Császármorzsa kölesből

A Császármorzsa kölesből elkészítési módja:
A kölest beáztatjuk, leöblítjük és tejbekölest főzünk belőle. A mazsolát is beáztatjuk, és ha a köles meghűlt, villával fellazítjuk, belekeverjük a tojások sárgáját, beáztatott mazsolát. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk gép segítségével és lazán beleforgatjuk a kölesbe. Egy kerámiabevonatos serpenyőbe olajat teszünk, felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Addig hagyjuk egyben sülni, míg az alja szép piros lesz, majd fakanállal addig kevergetjük, míg mindenhol megsül. Ízlés szerinti lekvárral, őrölt eritrittel vagy porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A császármorzsa kölesből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook