Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császármorzsa kölesből recept

Császármorzsa kölesből recept

A Császármorzsa kölesből hozzávalói:
20 dkg köles
5 dl tel
2 dl víz
10 dkg mazsola
kis só
vanília kivonat
2 evőkanál méz vagy édesítő
4 tojás


Császármorzsa kölesből

A Császármorzsa kölesből elkészítési módja:
A kölest beáztatjuk, leöblítjük és tejbekölest főzünk belőle.
A mazsolát is beáztatjuk, és ha a köles meghűlt, villával fellazítjuk, belekeverjük a tojások sárgáját, beáztatott mazsolát.
A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk gép segítségével és lazán beleforgatjuk a kölesbe.
Egy kerámiabevonatos serpenyőbe olajat teszünk, felforrósítjuk és beleöntjük a masszát.
Addig hagyjuk egyben sülni, míg az alja szép piros lesz, majd fakanállal addig kevergetjük, míg mindenhol megsül.

Ízlés szerinti lekvárral, őrölt eritrittel vagy porcukorral meghintve tálaljuk.



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , márc. 16. 14:50
A császármorzsa kölesből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook