Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Burgonyás marha diszkoszban recept

Burgonyás marha diszkoszban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Burgonyás marha diszkoszban hozzávalói:
1 kg burgonya 1 evőkanál zsír 1 ág rozmaring ízlés szerint bors 15 dkg füstölt sonka 1 dl száraz fehérbor 1 evőkanál mustár 4 fej vöröshagyma 15 dkg füstölt szalonna 60 dkg fehérpecsenye


A Burgonyás marha diszkoszban elkészítési módja:
A félfőre vágott hagymát a zsiradékban pároljuk meg. Öntsük a zsírt a diszkoszba és béleljük ki a vékonyra szelt füstölt szalonna felével. Rétegezzük bele a karikára vágott burgonya felét, terítsük rá a párolt hagymát, majd vékonyra szelt, sózott, borsozott és mustárral bekent hús következik. Takarjuk be a sonkával és a maradék burgonyakarikákkal, a tetejére a ismét szalonna jön. Ne felejtsük a burgonyát is megsózni és megborsozni. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a rozmaring ágacskát és zárjuk le az edényt. Mintegy két órára tegyük a parázsba. Friss, puha kenyeret, savanyúságot adjunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 23. 08:55
A burgonyás marha diszkoszban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook