Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borhabos körte recept

Borhabos körte recept

A Borhabos körte hozzávalói:
4 körte,
2 dl vörösbor,
2 dl víz,
1 evőkanál kristálycukor,
szegfűszeg,
egész fahéj,
4 tojás,
2 dl fehérbor,
5 dkg kristálycukor,
fél csomag vaníliás pudingpor


A Borhabos körte elkészítési módja:
A körtéket meghámozzuk. Alulról karalábévájóval eltávolíthatjuk a magházat. Felforraljuk a vizet a cukorral, borral és a fűszerekkel, majd belehelyezzük a körtéket, és 2-3 percig főzzük. Hagyjuk benne kihűlni. Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a bort és a pudingport, vízgőzre tesszük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2011. jan. 5. 06:56
A borhabos körte elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook