Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Birsalmás sertéskaraj recept

Birsalmás sertéskaraj recept

A Birsalmás sertéskaraj hozzávalói:
80 dkg csontos karaj

1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál zöld bors
fél teáskanál őrölt mustármag
fél teáskanálnyi csípős paprika
1 evőkanál olaj
3 birs
1 csipetnyi chili paprika
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj


A Birsalmás sertéskaraj elkészítési módja:
Egy mozsárban szárazon összezúzzuk a borsot, zöld borsot, mustármagot, csípős paprikát, sóval és egy kevés olajjal kikeverjük, és bekenjük vele a karaj mindkét oldalát. Hűtőben érleljük a sütésig. A birset meghámozzuk, kimagozzuk, majd egyenletes nagyságúra daraboljuk. Egy lábasban vajon megpirítjuk, majd felengedjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikával is megszórjuk. Néhány perc alatt készre pároljuk. A húsokat roston megsütjük, majd a tálalás előtt még a birssel együtt is pároljuk pár percig, hogy teljes legyen az összhang. Köretnek burgonyaféléket adhatunk: pürét vagy pirított burgonyát.


Kategória: Egytálételek receptjei


A birsalmás sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook