Bioenergetikus (beszélgetés)
szezámra régen nem voltam, most jött elő, fulladok tőle.
Marad a szex meg a szipu :)
Hát akkor ez néked nem adatott meg.
Sebaj, vannak még más örömök is az életben! :)
Mert azt sütve-főzve eszed. Próbáld meg a paradicsomot valahogy hőkezelt formában, és lehet hogy úgy az sem árt.
Esetemben ez nem állha meg a helyét, mert a klumplit bírom, nem lesz tőle semmi bajom.
Úgyhogy burgonyát se egyél. :)
Azt nem tudom, nem írja a forrásom, csak hogy a paradicsomban és a burgonyában is ugyanaz a fehérje váltja ki az allergiás immunválaszt.
Ezt most nem érrtem. Milyen fehérjéről van szó?
Egyébként meg szép meg jó, hogy ilyen marha egészséges, amint leszoktam a paradicsomról, elmúlt a kiütés.
Egy fehérje, és terpén, ami egy illóanyag.
A fehérje hatásmechanizmusa nem ismert, de a burgonyaallergiát is ugyanez a fehérje váltja ki.
Kár!
[link]
Igazábból nem tudom. Őszintén szólva köpni-nyelni nem tudtam a meglepetéstől, hogy ilyen konkrétan megmondta, ezen csak később kezdtem gondolkodni. Annyira nincs a köztudatban, de nem ritka, hogy a paradicsom irritációk okoz. Egy barátom regélte nem rég, hogy magas a nikkel tartalma, és az lehet a ludas. Már rég voltam, talán megkérdezte, hogy fémérzékeny vagyok-e.
Pukkand meg! :) Tegnap a férjecském ette mellettem a bolognait, ollyan jó illata volt :(
Hogyan állapítja meg szemrevételezéssel?
Én most nyomtam le vagy 20 deka paradicsomsalit. :)
Nekem az arcbőrölöm szemrevételezésével mondta meg a bőrgyógyász a paradicsomot.
Szezám gyakori, eper tudtommal szintén. Ezeket pl. letesztelted?
És a tartósítószerekre is van ilyen csík? :-/
Tartósítószer allergiáról sem hallottam még.
egy ilyen tesztcsíkragasztgatós, bőrgyógyász csinálta
Milyen teszt volt, és hol?
Voltam, cseppet sem megbízható, minden tartósítószerre allergiás vagyok, gyakorlatilag semmi sem ehetnék, e allergiateszt alapján.
Ha ki akarod deríteni hogy mire vagy allergiás, azt legmegbízhatóbban úgy teheted, ha allergiatesztet végeztetsz, adott anyagra.
Voltál ilyenen?
Azt legtöbb gyümölcs, zöldség okozhat, de ez mennyiségfüggő.
Érzékeny emésztőrendszerrel rendelkezőket irritálhatja a magja és a héja, de ez nem allergia.
Ő mondta, de amugy igen, az allergia, bárhol jelentkezhet. Bélbuffadtságot okoz nálam.
Ezt is ő mondta?
Akkor az nem allergia.
A paradicsom önmagában ritkán okoz allergiát, de tartalmaz olyan illóanyagot, mely bőrviszketést és bőrvörösséget idéz elő.
Ja igen és a nyírfára is, csak az spec, nincs a környéken, de volt hogy előjött, mikor olyan helyen jártunk.
Nem nyárfa, pontosan tudom, hogy fűz, mert mindig kijön, ha itt virágzik a környéken.
Paradicsom, bélirritációt okoz.
Nem a nyárfa?
És tényleg allergiás vagy ezekre? Paradicsom allergiáról pl. még nem hallottam.
paradicsomra, szezámmagra, málnára, eperre. És növény pedig fűzfa virág pollenje.