Beszélgessünk Csernobilról 1986.04.26. (beszélgetés)
És sztem soha az életben nem gondolkodtak mindenről annyira negatívan, mint manapság.
jaj ertem maskent ertetem
egyrészt ezer éve meg se értek ilyen öreg kort az emberet, másrészt nem kajáltak meg ittak meg ennyi mérget és még sorolhatnánk
A radioaktív felhőt arra vitte a szél....
szerintem nem csak csernobil az oka annak hogy ma sok a rákos beteg
Én mást mondtam volna? :)
Barátnőm férje rendszeresen jár különböző atomerőművekbe, valami kütyüket gyártanak, szerelnek. Nincs egy hónapja, hogy hazajött Fukushimából. Azt mondta, hogy itthon nagyobb a normális háttérsugárzás, mint ott.
Ennyit a médiáról.
ez azt jelenti hogy 30év elteltével fele annyi lesz a sugárzás mint előtte, 60 év mulva még mindig a negyede lesz, 90év múlva még mindig a 8ada, ... kb olyan 300év múlva csökken le annyira a szintje hogy ne legyen halálos a dózis
Akik a közelében élnek, nem így gondolják.
Én egy órányira ... az uralkodó szélirány felénk...
És sok-sok nő megszenvedte... én is. Jól tudom, mi volt az elkövetkezendő években a kórházban - évente minimum kétszer.
nézd, hát ha menni akarnak menjenek, mindenki úgy vágj maga alatta fát ahogy akarja.
ezt nem ertem ugy tudom a nemet orszag nem hataros ukrajnaval.
Hát kemény volt a videó amit idemásoltál.Istenem...mennyi halál...ez borzasztó....mennyi rákos beteg...:-((((((((
sajnos mai napig nem biztonságos védő ruha nélkül.
de sok a katasztrófa turista..
mindig arra jutok, hogy bele kell törödnünk az élet egy halálos játék
Ahogy néztem azt a doku filmet kiderült, hogy a környezet olyan szinen károsodott, hogy közel 100 év mire lebomlanak ezek a dolgok..nem vagyok fizikus, de laikusként nézve, kemény..és félelmetes.
ja ahha, akkor ezért mondják hogy tűrhető arra már.
Gondolom az ukrán határnál...állítólag a németek kaptak a legtöbb dózist akkor..
A felezési idő függ attól, hogy milyen izotópról beszélünk.
[link]
Csernobilban céziumnak az izotópja volt, annak 30 év a felezési ideje.
es te hova valosi vagy melyik orszag hogy ennyire hatasa van, volt?
Nagyon sajnálom, sokan meghaltak, de ezt is tagadták sokáig...mostmár kezdenek erről beszélni, de az ukránok mai napig azt állítják, hogy nem veszélyes...pedig dehogynem:(
Akit nem érdekel a téma, nem kell hozzá szólni, csak akit érdekel!
Úgy érzem páran nem igazán szeretnek erről még beszélni sem, pedig sztem nem árt ilyesmiről beszélni, vagy a fiatalabb generáció is meg tudja mi történt akkor.
Én abszolút nem értek hozzá, de 91-ben, mikor apám agydaganattal kezelték a szegedi klinikán, az idegsebészek azt mondták, soha annyi rákost nem kezeltek és ők egyértelműen Csernobil hatásának tudták be. Ahol mi laktunk, ott állítólag elég nagy volt a sugárszennyezés. Ezt csak évekkel később tudtuk meg, akkor csak annyit mondtak, mossuk meg alaposan a salátát...
Nem tudom... apám végül meghalt.
Egy barátom épp akkor osztálykirándult a környéken, az ő osztályukból mára hatan meghaltak (most 39-40 évesek). Mindenki rákban.
sziasztok en is hozza szolnek. En is 86-ba szuletem es csak annyit tudok hogy anyukamat ijeszgetek az orvosok hogy el kell vegyenek mert lehet elveszik az osszes 86-os babat. Mivel romaniaba elek mi eleg kozel vagyunk kozel csernobilhoz.
igen, tudom, ez nem újdonság. :) japánnak nem sok természeti kincse van, valahonnan fedezniük kell az energiát amit elpocsékolnak.
Néztem egy doku filmet, ami most készült el...vannak olyan emberkék akik ott élnek az ember beleborzong...remélem soha többé nem fog ez meg ismétlődni, habár japánban megtörtént..
ez azért álszent tőled, remélem látod
ha nem neteznénk tévéznénk éjjel nappal meg hasonló energiaigényes dolgoktól mentesen élnénk, nem is kellenének , de nem így élünk, és már nem is fogunk
magyarország napi átlagos napi energiaszükségletének 35-45% át, fedezi paks
További ajánlott fórumok: