Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
Szerintem minden renden a lányzó súlyával, bár én nem vagyok gyerekorvos! A fiam szerintem 10 kg körül lehet, (ma megyünk mázsálásra) egy kislánytól tökéletesen jó a 9,5 kg. Azt olvastam több helyen is már, hogy az sem abnormális ha leáll a súlynövekedés, ha egyébként a baba jól fejlődik, nem beteg, kiegyensúlyozott. (A Kismama újságban volt dr. Veres Gábor legkisebb gyereke, az ő fejlődését követték, volt több olyan hónap, hogy csak 100-200 gr-ot hízott. Már nem emlékszem a pontos adatokra, de valami 4300 gr. körül születet és 1évesen 10 kg körül volt. Ő is írta, hogy ez normális, mert különben mekkora lenne a baba, ha így hízna tovább.)
Mi pont most hétvégén tárgyaltuk meg, hogy nem visszük Zétényt többet úszni, mert valószínűleg nála is ez a helyzet, és legutóbb nagyon nem érezte jól magát. A semmiért meg nem akarunk kifizetni 1200 Ft-ot, meg azt sem szertnénk, hogy féljen a víztől. Bár mostanában iszonyatosan élvezi az esti fürdéseket: nagyokat sikongatva csapkodja a vizet, az sem baj, ha tele megy a szeme.:)))
Ja, és egyedül vasárnap tudnánk kicsit lazítani, mert a férjem szombatonként suliba jár, így meg állandóan rohantunk, hogy odaérjünk az uszodába.
Aki még egyszer alvásról mer írni, annak nem árulom el a csodálatosan finom paradicsomos-krumplis csirkém receptjét!!!!:DDDDD
Múlt héten kapott boltit, azt természetesen megette, az enyémből nem kapott már kb. 2 hete, kíváncsi vagyok, milyen lesz legközelebb a fogadtatás.
Hát ez vegyes, de azért elég jó. Főleg, ami az alvást illeti. Win ki fog akadni. :)))
Ha jól emlékszem az utolsó súlyadatra, azért szedett is fel egy picit a lánykád és ez jó dolog, még ha a doki elégedetlenkedik is állandóan. :)
A kiscsajszim jól van, de az athópiás dermatitisze még megvan, Május 4.én megyünk allergiavizygálatra. Minden héten mennem kell a dokihoz, mert ellenőrizni akarja a súlyát, szerinte nem gyarapszik megfelelően. Most kb 9,5kg. Naponta minimum 2x, de inkább 3x alszik, ma a 3. több mint 2óra volt, a két délelötti kb 50-60perces szuszókák voltak. A kajában nem merek változtatni, bevezetni semmit, amíg a vizsgálatra nem megyünk. Mindössze elkezdtem neki lisztes cuccokat (keksz, kenyérhéj) adni. Fogunk nincs. A babaúszáson közölték, hogy a gyerkőc búvárreflexe már kioltódott ezért nem bírja a merülést.
Na , hirtelen ennyi.
Ne ölj, az elmúlt éjszakát biztos nem akarnád. :)
3szor aludt, 40-35-80 perceket, az utolsó után már legalább viszonylag jobban is érezte magát. :) És ma evett 2szer is bébiételt, igaz csak keveset, de ez is jobb, mint a semmi. A paradicsomos csirke most nem nagyon ugrott neki...
A labda nálunk is külön show, van nagy felfújható strandlabdája, puhára fújva, már egy kézzel meg tudja fogni és odaadni, a keményebb lasztikat pedig "gurítja": azaz jól rácsap és a labda elindul valamerre. :))))
Ezért ölök!!!!!!!!:(((((((((
A fiam aludt ma 45 PERCET!!!!! És nem bírtam visszadugni az ágyba. Elkezdtem a bébikajákat, aztán most szépen mindent bepakoltam a hűtőbe, mert nem jutottam semmire.
Égnek áll a hajam az egésztől!! Most már két hete megy ez így. Fut az egész ház, mert még takarítani sem tudok. Fél óra alatt??? Tegnapelőtt nem sikerült megennem egy fél szelet kenyeret mire felébredt.
Viszont ma rájött a labdázás örömeire. Akkorákat kacagott, meg sikongatott, hogy zengett a szoba!:))))
Csajok! Sőőőőőt: WIN!
A lányom most harmadszorra alszik ma! Ilyen még talán nem is volt.
En is meglepodtem rendesen,mikor a rendelôben mondták az árat,szerencse volt nálunk annyi pénz.:-) Nem számítottam rá 'hogy ennyi lesz,mert úgy jelentkeztünk be,hogy csecsemônek kérünk teljes kivizsgálást,de árat nem kérdeztem.A váróban sem volt feltüntetve,csak külön a szív,hasi,csipô stb.UH ára.Arra nem számítottam,hogy egy csecsemônél is mindent külön felszámol,de hát így történt.Na de mindegy,a lényeg,hogy egészségesek vagyunk.
De jó tudni,ezekután ha orvoshoz kell menni,lehet jobban megéri kimennünk Pestre?! :-)
Lehet, hogy Ő is megkergült a gyerekeinkkel együtt?:DDDDDDD Meg kell kérdezni, csak nehogy megharapjon!:DD
Megint bébiétel gyárat nyitok, már tökig ér a karfiolszag!:(((
Nesze, én meg azt olvastam, hogy megkergült! És tízszer elolvastam a hozzászólásait, hogy ezt meg most miből is szűrted le!?!?! :-DDD
Mellesleg már én is kerestem a múltkor a Nagymacskát! :-)
Hát az én fiam akármilyen korán dobja be a szundit délelőtt, akkor sem hajlandó délután aludni! Szerencsére ritkán van olyan, hogy pl. 10-kor már alszik, de ha mégis, akkor előre rettegeka délutántól!:(( Olyankor már az nagy siker, ha fél órát hajlandó úgy aludni du., hogy az ölemben tartom.
Megkergültek ezek a gyerekek az időjárástól, vagy mi lelte őket?
Tegnap ráadásul kicsit sokat voltunk levegőn, picit benáthásodott - na, ez volt a hab a tortán, nem elég a foga, még levegőt sem kapott! :(
Olyan tré éjszakánk volt, hogy alig múlt 10 óra és már be is ájult. Azt hiszem, ma össze fog jönni a 2 alvás... :P
Az evés nálunk is katasztrófa, tegnap este egy szelet felvágottal letudta a vacsit.
Lányok, megkerült Tiger! :))))
Tiger, mi újság a bébivel?
Az én csládomban van 3 csípőprotézisos, a nővéremmel pedig pavlik kengyelesek vltun. 2 hónapos volt a baba amikor adott beutalót a háziorvos, és "mindössze" 3 hónapot kellett várni, mire sorrakerültünk. A H.P gyermekkórházba mentünk, ahol 1 perces v"vizsgálatot" végeztek. Gondolom papíron jó sok pénzt kap a kórház a tb-től egy ilyen vizsgálatért. Nagyon felidegesítettek....
Szerencsére egy ismerősön keresztül megnézték rendesen is az ortopédiai klinikán.
Amikor járni fog akkor kell visszamennünk.
Hali Csajok! Ez a Panadol baby szirup egy valóságos csoda!!!! Szombaton megvettem, azóta Em nem hisztitik, alszik nappal, éjjel egyszer sem ébred fel....pedig még nem is adtam neki belőle!!!
:-DDDDD
Akkor cseréltünk! Nekünk békés éjszakánk volt, most nem is kellett bemenni hozzá. Csak az evésekkel harcolunk, főleg a vacsorával mostanában. Nem igazán akarja, aztán meg reggel éhes, mint a farkas, és akkor meg azért balhézik.:((
Ja, és a napközbeni alvások továbbra is "tiltólistán" vannak a gyerekemnél!:((
Ami az ultrahangot illeti,a gyerekorvosunk nem is tud róla,hogy voltunk,ô még a csípôszûrést sem említette nekünk,pedig császárral született babáknál állítólag nagyobb a lehetôsége a csípôficamnak.Mi is teljes kivizsgálást csináltattunk,ha már elmentünk,és nem volt olcsó,forintba átszámolva
20.000 fizettünk.