Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszélgessünk a hozzátáplálásról! fórum

Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)

2902. birogaby (válaszként erre: 2900. - D@nu)
2007. jún. 17. 10:56
Koszi!Az az erdekes,hogy otthon,ha rovid tavon utazunk,Kata sem szereti,itt meg semmi gond.
2901. d@nu (válaszként erre: 2896. - Csenge anyukája)
2007. jún. 17. 10:33
Évforduló? Hanyadik? :) Gratulálok Nektek és sok boldogságot kívánok! Jó "bulizást"! :)
2900. d@nu (válaszként erre: 2895. - Birogaby)
2007. jún. 17. 10:32

Ti pedig utazásból vagtok nagyon jók. Az én lányom az ülésben is alig akar már megmaradni, utoljára fél évesen aludt el kocsiban. Mondjuk, nekünk nincs kocsink, így nincs is hozzászokva, de a lánykám aztán nem nagyon bír megmaradni egy helyben... :D

Jó pihenést nektek itt, aztán pedig jó utat hazafelé. :)

2899. d@nu (válaszként erre: 2891. - Kszilvi)
2007. jún. 17. 10:30
Micsoda mázlisták egyesek alvásügyileg... Jó bográcsozást!
2898. d@nu (válaszként erre: 2894. - Tiger)
2007. jún. 17. 10:29
Hahó, mezítláb? Tedd zokniban, lehet, hogy hűvös vagy éppen meleg volt neki elsőre a homok. Kóstolni fogja, amiatt nem is szabad aggódni, megúszhatatlan. Csak vigyázz, hogy tiszta legyen a homokozó...
2897. birogaby (válaszként erre: 2894. - Tiger)
2007. jún. 17. 09:25
Mezitlab tetted a homokozoba?Kezzel Kata mar nyult homokba,az tetszett neki,csak meg szerette volna kostolni is.
2896. Csenge anyukája (válaszként erre: 2892. - Kszilvi)
2007. jún. 17. 09:25

Sziasztok!

Mi az hogy! Házassági évfordulónk van. Megyünk evédelni, aaztán csavarogni, hármasban :s. Remélem a kisasszony nem ellenzi majd a programokat. :D

2895. birogaby (válaszként erre: 2837. - D@nu)
2007. jún. 17. 09:23

Jo reggelt mindenkinek

Ritkan sikerul gepkozelbe kerulnom.Igen,meg hetfo estig itt vagyunk.Marmint Pesten.Egesz jol birta Kata az utat,este indultunk,hogy ne legyen gond a meleggel.Nagyjabol vegigaludta az egeszet.Ketszer alltunk meg,akkor szopizott,aztan aludt tovabb.Debrecenben alltunk hosszabb ideig,ott laknak sogornomek,es onnan mikor tovabb indultunk volt egy kicsit nyugos,mert addigra mar nagyon meleg lett.De aztan elaludt,es azota is,ahanyszor elindulunk autoval ,a legtobbszor elalszik.Szoval nagyon jo kislany.

Bocsi,de ezen a billentyuzeten semmi ekezetet nem talalok.

2894. Tiger
2007. jún. 17. 09:18

Sziasztok

A gyermekem fél a homoktól is.

mEGPRÓBÁLTAM BELERAKNI A HOMKOZÓBA, DE AMINT A HOMOKHOZ ÉRT A LÁBA FELRÁNTOTTA ÉS TARTOTTA a levegőben

és

vi

sított

gyere

k segít g

épe

l

n,i

2893. Tiger (válaszként erre: 2886. - D@nu)
2007. jún. 17. 09:13
Mi olivaolajat használunk azokhoz az ételekhez amiből a gyerkőc is fog kapni. Szerintem ez a legegészségesebb.
2892. kszilvi
2007. jún. 17. 07:59
Jó kedvem van na! (skizo fórumnak annyi!) Remélem nektek is jó hangulatotok van!
2891. kszilvi
2007. jún. 17. 07:58

Napsütéses, szép jó reggelt mindenkinek!!!

Sehol senki??? Én vagyok az első??-nem csoda jó kis kakasunk van (a fiam személyében)! Pontosabb,mint egy vekker:-)

Jó éjszakánk volt! Úgy örülök, kipihentük magunkat! Manó csak 1 körül ébredt, utána 6 után. Játszottunk kicsit 3-an a nagy ágyon, aztán kért szopikát és 7 körül elaludt...

Írjatok jó sokat, hogy legyen mit olvasnom-válaszolnom-kérdeznem, mire vissza jövök!!! (parancs kiadva:-DDDDDDDDD persze értem, ha inkább mindenki kint van ilyen jó időben! Mi is megyünk nemsokára bográcsozni! Juhéééééé

2890. d@nu
2007. jún. 16. 22:28

jó éjt!

(most értem ide :( )

2889. kszilvi
2007. jún. 16. 22:25

Esti műszak sehol? Akkor én is lépek csucsizni!

Jó éjszakát mindenkinek!

2888. kszilvi (válaszként erre: 2885. - 984ff08d0b)
2007. jún. 16. 22:24

szia!

Mi géppel tegnap vágtuk le először (9 hósan),mert nagyon meleg van, és állandóan ránőtt a fülére. Ott már korábban is nyírtam ollóval-de már nem győztem.

amúgy egyet értek d@anuval! Ha zavarja a kicsit, és ha meleg van!

A dokink azt mondta: 1 éves korig nem szokták, csak ha nagyon meleg van! Hát most van ám meleg...

2887. 984ff08d0b (válaszként erre: 2886. - D@nu)
2007. jún. 16. 18:01
köszi, a hajra meg ránézek...
2886. d@nu (válaszként erre: 2885. - 984ff08d0b)
2007. jún. 16. 17:26

Szia, meleg bizony. :( De azért szép. :)

Én személy szerint nem vagyok túl jó véleménnyel a zsírról, még ha bio és mangalica is. Én nem adnék neki 1 év alatt, bár a személyes ellenszenvemen kívül nem tudok semmit felhozni ellene. :DD Mi lenne, ha napraforgó helyett olívaolajat használnál? Abból már elég szép váűlaszték van az üzletek polcain.

Hajnyírás: onnantól, amikor véleményed szerint bármi miatt zavaró lehet a kicsinek. Ez lehet a hossza, vagy akár a meleg is. Szerintem a haj milyensége (sűrűség, vastagság) nem függ a nyírástól, ez véleményem szerint génjeinkben meg van határozva. Én még nem nyírtam a lányom haját, mert - bár elég meleg :( - nem tartom jó ötletnek, hogy frufrut nyírjak neki és utána 2hetente "kínozzam" őt az újabb vágással. Még megvan a babahaja egy része és az újak is szépen jövögetnek. Egyébként van több kifejezetten hajvágós topik is, pl. a "Mikortól lehet a baba haját levágni" és van egy másik is, ami azt firtatja, erősíti-e a hajszálakat a gyakori vágás. ;) Keress rá a haj szóra, lesz néhány találat.

2007. jún. 16. 17:08

Sziasztok, szép meleg napunk van...

Azon töprengtem, lassan bevezetem a komolyabb főzelékeket, szerintetek ha olaj helyett bio mangalicazsírt használok? Mert nem bízom ezekben az olajokban, olívából is csak az eredeti olaszt vagy a spanyolt vagyok hajlandó megvenni...amit napraforgóolajként árulnak az egy szemét szerintem, nem sok köze van a napraforgóhoz...

Hajat nyírni mikortól érdemes? Bencinek nincs sok, de elég furán nő, elöl van pl. egyetlen egy szál 15cms, a körülötte lévők 4-2cm között váltakoznak. És nincs sok haja...érdemes megnyírni, hogy sűrűsödjön, vagy ez csak népi hiedelem?

2884. d@nu (válaszként erre: 2875. - Kszilvi)
2007. jún. 16. 16:34
A búza gluténtartalmú, 6 hótól mehet elvileg, de nem ajánlott 1 év alatt; én nem adtam, csak kb. 10től, akkor is kevés főtt tészta és kenyérhéj formájában.
2883. d@nu (válaszként erre: 2876. - Win)
2007. jún. 16. 16:31
Az én egyik könyvemben a paradicsom főzve 1 évtől, nyersen csak 2 évtől ajánlott.
2882. kszilvi (válaszként erre: 2879. - Win)
2007. jún. 16. 15:37

Nekünk elég jól viselte a hajnyírást. A gép elég halk. Kint az udvaron beültettem az etetőszékbe. Én eltereltem a figyelmét-apja nyírta. Csak...éppen a vállára elfelejtettünk nagy izgalmunkban teríteni valami ruhát, és tiszta hajas lett a body-ja...dobhatom ki szerintem...:-DDDDDDDDDD hát ennyit a hülyülésről...(meleg van!!!-jóóóó erre fogni:-)

Az én fiamnak is nagyok a kezei-lábai. Szintén apja öröksége. Ő 186cm és 45-ös lába van. Épp most vettem új zoknikat is manónak,mert a régiek már kicsik...

2881. kszilvi (válaszként erre: 2878. - Win)
2007. jún. 16. 15:33

Igen, főzve gondoltam a paradicsomot, úgy tudom, úgy mehet már a kezdetektől. Üvegesben van 4 hós is. Én a husi levesből adtam a múltkor krumplihoz, répához, cs.husihoz paszírozva.-ez ízlett. Az üveges nálunk se jött be...

Ma adtam a fiamnak nyersen is paradicsomot, mag és héj nélkül. Cuppogtatta-ette a db.kákat.

2880. kszilvi (válaszként erre: 2877. - Csenge anyukája)
2007. jún. 16. 15:30

Nagyon szívesen!

Én is olvasgatok, meghallgatok mindenkit a témában, aztán leszűröm, hogy mi a jó a gyerkőcnek, az adott életkorához. (mindenütt másképp van...másképp mondják)

2879. win (válaszként erre: 2873. - Kszilvi)
2007. jún. 16. 10:47

Nálunk is meg kelelne ejtania fodrászkodást, de nem nagyon fűlika fogam, ahhoz, hogy este fél 8 és 8 között is a fiam ordítását hallgassan, elég belőle egész nap! Olyan hisztis, hogy már a hajm égnelk áll tőle! :(((((

Ja, tegnap hülyeséget írtam: Zé most 20-as (azaz huszas) szandált hord, és előtte egy 19-est (azaz tizenkilencest) vettünk neki. Amit seperc alatt kinőtt a lelkem.:(((

(Na, én se hülyülök már meg sokkal jobban, hogy ennyit nam vagyok képes megjegyezni! :SSS)

Nem tudom mennyire mérvadó, de Zének nagyon nagy a keze és a lába is. Már újszülöttként is döbbenetesen nagy volt a keze. Ezt mondjuk apjától örökölte, neki is jó lapát tenyerei, meg hosszú ujjai vannak. De a lába egyáltalán nem extrém, 188 cm magasságához 42-43as (cipőfajta válogatja), szerintem telejesen normális.

2878. win (válaszként erre: 2877. - Csenge anyukája)
2007. jún. 16. 10:41

Amiket D@nu írt (rizsliszt, kukoricaliszt, nyugodtan adhatod, gluténmentes. A krumpli mindentől függetlenül mehet.

Én egyébként nem "liszteztem" még, hanem meg szoktam főzni egy adag rizst, és bizonyos kajákba (karfiol, brokkoli, s.répa) sűrítőanyagnak használom. A krumplis ételekhez, vagy az olyanhoz, ami krumplival jobban passzol (legalább is szerintem) természetesen nem teszek.

Most gondolkodom, hogy szerintem Szilvi a paradicsomnál ilyenekre gondolhatott, hogy vannak paradicsomos bébiételek, ott főtt a paradicsom. Az, ha Csengének ízlik, mehet.

A bolti paradicsomos kaják, nem azt mondom, hogy kedvenc, de Zé elég jól megeszi. Ezen felbuzdulva csináltam neki paradicsomos krumplit csirkével. Alig tudtuk belediktálni. Azóta ezt hanyagolom. Néha veszünk neki 1-2 paradicsomos kész bébiételt, és ezzel le van tudva a paradicsom-fogyasztása.:)))

2877. Csenge anyukája (válaszként erre: 2876. - Win)
2007. jún. 16. 10:20

Vöröshagymát közvetlenül körömpiszoknyit pirítottam olívaolajban, 2 cseppben, illetve hozzáfőztem 2 körömpiszoknyit a sárgarépához. Eddíg egyiknél sem vettem észre semmit, dde nem vagyunk nagyhagymásak, úgyhogy nem lemondás! :p

Paradicsom eszembe sem jutott, sóskát sem igazán akarom erőltetni a cukor miatt, Még nem evett cukros dolgot, semmit. Ezt amíg lehet kitolnám.

Ízesítéskenét majd inkább a petrezselyem, zellerlevél, stb....

Nagyon köszönöm, átmásolom! D@nu említette a gabonaféléket, de nem egyértelmű. lejjebbi kérdésemet megnéznéd? Köszi. :-$

Szilvi Neked is köszi!

2876. win (válaszként erre: 2875. - Kszilvi)
2007. jún. 16. 10:08

Anita!

Ez nagyjából az a táblázat, amit én is adni tudnék Neked!

A következő megjegyzéseimmel:

A paradicsomot kicsit korainak tartom: nehezen emészthető, savas zöldség. Én mostanában (10,5 hósan) adtam egy nagyon keveset a fiamnak, pedig valójában általában 12 hó után javasolják. Tehát azt semmiképpen nem adnám még Csengének! (Ráadásul előkelő helyen szerepel a keresztallergiát okozó ételek között is.)

Vöröshagymát, fokhagymát is kb. 2 hete adtam először Zéténynek, szintén nehezen emészthető, még főzve is. Kis mennyiségben érdemes esetleg próbálkozni vele ízesítésként.

2875. kszilvi
2007. jún. 16. 09:23

Sziasztok!

Ezt találtam:

6 hó:Alma, őszibarack, meggy.Burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla.

Gabonapelyhek (búza, zab, rizs, kukorica).

7 hó:Paradicsom, banán, körte, narancs, gesztenye, citrom. Cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve vagy főzve, passzírozott zöldborsó (héj nélkül).

Csirke, pulyka.

Étolaj egy kávéskanál/ 1 dl főzelék, petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma.

8-9 hó:Szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye. Zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve).

Marha, sertés, csirkemáj, legfeljebb heti egy alkalommal.

Ha a családban nem fordult elő allegiás megbetegedés, kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként.

Árpapehely, rozspehely.

Bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán (igen kis mennyiségben).

10-11 hó: Káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold, valamint heti egy alkalommal spenót vagy sóska.

Főtt tojássárgája heti egy-két alkalommal.

12 hó:Uborka nyersen vagy savanyítva, retek, vöröshagyma és fokhagyma nyersen, szójatofu, szójatej, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab, csicseriborsó, szójabab, paprika.

Édesvizi és tengeri hal.

Tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej és kecskesajtok, juhtúró, juhsajt. Teljes kiörlésű gabonák, köles, hajdina.

Méz, tojásfehérje, mandula, mogyoró, napraforgómag, tökmag (olajos magvak darálva, vegetáriánus étrend esetén már korábban is), gyógynövényteák (menta, csalán), gyümölcsteák.

18 hó Kivi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres, csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca, déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

Remélem segít! Mondjuk én 6 hósan már adtam az itt felsorolt 7-hós kajcsikból is...

2874. win (válaszként erre: 2838. - D@nu)
2007. jún. 16. 09:18

Szégyentelen ember! Jól megbökdösni bosszúból!:)))))

Mi holnap megyünk ballagásra! (Nem, nem írtam el HOLNAP!) A tököm tele van! Már két hete rajtam lóg állandóan a Őkelme B. Zé, mert apja vasárnap dolgozott, most meg ahelyett, hogy végre vehetnék egy kis levegőt elmegyünk egy csomó, a gyerek számára idegen ember közé, ahol végképp nem fogom tudni lecsatlakoztatni magamról. Aztán indul egy újabb hét, amikor megint reggel 7 től este 6.30 ig egyfolytában "üzemelhetek". (Plusz lefektetés.) BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!

2873. kszilvi
2007. jún. 16. 08:51

Tegnap levágtuk a kisfiam haját géppel!

Egész jól tűrte! Kis tüsi hajú lett. Cukika!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook