Koronavírus fórum (beszélgetés)
Most olvastam egy hajmeresztő rémhírt a Pfizer gyártásával kapcsolatban. Természetesen mellőz minden konkrétumot, és biznyítékkal semmi nincs alátámasztva. Na az ilyenknek is sokan bedőlhűetnek, amiért nem veszik fel az oltást.
Én nem dőltem be, még ma délelőtt felveszem a 3.-at.
Azt sem értem kedves moderátor, hogy miért engeditek, hogy valaki másokat olyan dologgal próbáljon megfélemlíteni, ami egyáltalán nem bizonyított dolog.
Ha valamelyik fórumra rosszul reagálok, mondván személyeskedem, rögtön törlésre kerül a hozzászólás, amit írtam.
Itt pedig engeditek, hogy egy olyan véleményt írjon valaki, ami nincs tudományosan alátámasztva, ezzel esetlegesen, valakit eltántorítson egy olyan dologtól, ami az ő egészségét megvédené.
Te sem vagy különb az ilyeneket terjesztőknél. Nem vagyok egy etalon semmilyen szinten, de én megpróbálok olyan dolgokat megosztani és ajánlani másoknak, amiről tapasztalom, hogy így is van. Ha tapasztalatom nincs a dologban, akkor kussolok.
Megpróbálhatnád ezt te is így tenni. Itt is és az életben is kevesebb haragosod lenne, aki nem úgy tekintenének rád, mint egy idiótára.
Nem tartozik ide, de leírok egy tegnap sztorit, amit, ha nekem mesélnek sosem hittem volna el. Az oltáshoz semmi köze, azaz mégis van valami, majd a végén elmondom micsoda.
Szociális iroda délután 13 óra, érkezik a postás és két levelet szeretne átadni.
Az egyik levél olyan személy nevére szólt nevezzük Teofilnak, aki fél éve elhunyt. Ezért szerettem volna visszaadni a levelet a postásnak. Közöltem vele, hogy ezt nem tudom átvenni, mert a férfi már nem él. De a postás, mintha nem is ezen a földön élt volna, csak bámult rám
Majd a következő párbeszéd zajlott köztünk:
Én: Elnézést, de Teofil levelét nem tudom átvenni, mert meghalt, legfeljebb Szent Péteren át keresztül tudnám neki átadni a küldeményt, közben mutatok az ég felé.
Postás: Legyen szíves akkor neki átadni. ( Szent Péternek)
Én: pislogás, értetlen nézés, majd ismét közlöm a hölggyel, hogy meghalt Teofil , nem tudom számára átadni a levelet, csak viccből mondtam, hogy Szent Péteren keresztül tudom számára eljuttatni az iratot.
Postás: -Akkor kérem adja át neki. ( Szent Péternek)
Én: Néhány másodperc gondolkodás, hogy talán az én készülékemben van hiba, majd kissé konkrétabbra vettem a figurát. Értse meg kérem, hogy meghalt ez a személy, nem tudom neki átadni a levelet, Szent Péter egy nem létező valaki, aki egy Mikszáth Kálmán regényben szerepelt, akiről biztos olvasott, vagy legalább már hallott valamit.
Postás: Ekkor ő jött zavarba, majd közölte nem nem hallott még soha róla, majd visszavette a levelet, amit a párbeszéd kezdete óta nyújtottam az irányába.
Közben a kollégám agya ledobta a láncot és elvonult a konyhába elmélkedni, hogy tényleg létezik ilyen, vagy csak egy kandi kamera áldozatai vagyunk.
Ez a történet csak annyiban kapcsolódik az oltáshoz, hogy azt tapaszalom a facebookot olvasva, hogy pont az ilyen személyek, akiknek az általános tudása a béka segge alatt van osztják az általad leírt marhaságokat. Azt nem tudják kicsoda Mikszáth Kálmán, Petőfi Sándor, de arról napra készek, hogy miket tartalmaz a fiola, amiben az oltásokat adják.
Belőled azért sokkal többet néztem ki, mint, hogy az ilyen hülyeségeknek felülj.
Természetesen lehet az oltásoknak mellékhatása, ezt sajnos néhány családtagomon keresztül is tapasztalom, de amit te írsz az egy égbekiáltó marhaság.
Mint már korábban leírtam, ha az emberek gyérítése lenne a cél, ezt jóval egyszerűbben megoldhatnák. Olyan konyhai használati eszközökben, mint a só, cukor, ételízesítő, stb tehetnének olyan anyagokat, amitől szépen lassan az ember feldobná a talpát és gőze sem lenne senkinek arról, hogy ez miért történt.
Mindenkinek más az ismeretségi köre, vagy inkább csak hasonló gondolkodásúak között mozog, ill. célzottan kutatja az infókat, olvassa a tapasztalatokat, szerintem ezért is lehet. És az is könnyen lehet, hogy bár neked egyik ismerősöd sem tapasztal ilyet, de az ő valamelyik ismerőse viszont igen, de az a hír hozzád már nem jut el, hiszen egyrészt te sem beszélsz minden ismerősöddel a témáról, az ismerőseid ismerőseivel meg pláne nem. Ja és azokról ne is beszéljünk, akik vagy szégyellik bevallani, hogy valószínűleg az oltástól vannak ramatyul, vagy pedig tagadják, hogy attól lennének rosszul.
Amúgy nem félsz attól, hogy majd a mai 3. oltásod ki fog ütni téged? Nagyon bátor vagy. :/
Én is eléggé gyógyszerellenes vagyok, és csak akkor szedném be ha nem találok más megoldást. Bennem az óvatosságot az váltotta ki főleg, hogy nekem orvos már többször okozott a szervezetemben maradandó károsodást. Ezek életre szólóak és nagyon kellemetlenek.
Jó, a továbbiakban maradok a témánál. 😉
Sokan ellenzik a gyógyszereket is.
Pedig gondolhatnának arra, amit ma krónikus betegségnek hívunk, azokba régen fiatalon meghaltak. Vérnyomás, cukor, neurológiai betegségek, ritmuszavar stb.
Van olyan ismerősöm, évek óta tőzegáfonyát szed, de vizeletvizsgálatra el nem menne, mert " orvoshoz nem jár". T
Azokat a bizonyos kamu videókat csak ők nézik, így kamu híreik nekik vannak.
Mi oltottak, ilyet nem nézünk, szerintem, mert nem hiszünk benne.
Szerintem az van, hogy az emberek 1 része ragaszkodott az oltáshoz, ennek hangot is adtak, hogy mielőbb kapják meg. Túl vannak rajta, így csendben vannak. Akik nem akartak oltást azok most emelték fela hangjukat mikor veszélyben érezték magukat.
Én meg ma veszem fel a 3.-at. Önként.
Egyre több olyan emberről tudok aki oltatta magát, és semmi bajuk nincs tőle. Nekem se. Negatív véleményt és rémtörténeteket eddig csak az oltásellenesektől hallottam, és olvastam nagyon ritkán előforduló mellékhatásokról. A bármilyen betegségre felírt gyógyszereknek is van ennyi, mégis beszedik legtöbben.
Nem. Minek? Lassan 2 éve megy ez a cirkusz, de jól megvagyok oltás nélkül, egy kis megfázásom se volt azóta sem, mióta az első kör itthon elindult. Erősítem az immunrendszerem vitaminokkal, sok zöldséggel, mozgással, kerülöm a tömegrendezvényeket, zárt térben hordom az imádott kötelező szájkosarukat. Kész! Eddig működött.
Anyukám és a tesóm is beoltatták magukat nyáron, azóta betegek. Én köszönöm nem kérek belőle!
Tökéletes a memóriád, ezt kb 2 mp alatt találtam
Azóta valószínűleg sokat olvasták a Facebookot. Vagy ilyesmi.
" A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) határozott hangú közleményt adott ki pénteken reggel ezzel kapcsolatban, amit a 24.hu ismertetett.
A KASZ kifejezte, nem szeretnék, ha kötelezővé tennék az oltást a kereskedelmi dolgozóknak, mint fogalmaznak: “A KASZ őszintén bízik benne, hogy a kereskedelmi ágazatban egyetlen munkáltató sem fog kötelező védőoltást előírni a munkavállalói számára. Ha valaki mégis így tenne, akkor ezzel párhuzamosan azt is írja elő, hogy vásárlóként se lehessen oltási igazolvány nélkül az üzlet területére lépni. Ha az egyik fél kockázatot jelent, akkor szerintünk a másik is”.
Há'nem tudom, csak nekem rémlik, hogy tavasszal, amikor időseket, eü. dolgozókat, szoc. otthonokat oltották, éppen a boltosok verték az asztalt, hogy vegyék előre őket? Ennyire nem lehet szelektív a memóriájuk.
További ajánlott fórumok:
- Miért vagy a magad ellensége?
- Mit mondasz, ha nincs jegyed, de jön a BKV ellenőr? Ki tudod dumálni magad, vagy azonnal átnyújtod a személyidet?
- Önmagadért, ne önmagad ellen harcolj!
- A második koronavírus elleni oltás után miért vannak rosszul?
- Teherbeesés előtt beadattad a bárányhimlő elleni védőoltást magadnak, ha előtte még nem estél át rajta?
- Lombikosoknak koronavírus elleni oltás