Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus fórum fórum

Koronavírus fórum (beszélgetés)

7843. Intro74 (válaszként erre: 7830. - Margarita Citokina)
2021. nov. 14. 18:00
Engem nemigen rázna meg, amúgy se nagyon járok el itthonról sehova. Meg csak nem tartana el évekig, ha esetleg mégis bevezetnék itt is.
7842. 71ddaa07fa (válaszként erre: 7838. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 17:57

Aki beteg, az beteg, aki fertőz az fertőz. Nincs olyan, hogy kicsit fertőz, vagy nagyon fertőz. Az az én immunrendszeremen múlik mennyire leszek beteg.

Ha egy oltott átadja a vírust egy egyébként is komoly alapbetegséggel küzdőnek, valószínű nagy problémái lesznek.

7841. plavalaguna (válaszként erre: 7837. - Channa*)
2021. nov. 14. 17:56

dettó. ugyanígy vagyok.

minden közvetlen ismerősöm megmaradt. de akik nem értik, hogy ne rajtam követeljék a részletes virologiai magyarázatot, azokkal erősen kerülöm a témát. ennyi.

legutoljára a sehitségünket kellett megkérnem, hogy legyen kedves hagyjon a témával. Cselekedjen ahogy akarjon, én meg így tettem. Nem gondolom, hogy nekem kéne bármiben ami az ő egészsége döntést kéne hoznom. evvel vége is lett a témának szerencsére

7840. Channa* (válaszként erre: 7822. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:54

Húúú, a himlő nem elkapása nem túl jó hír!

Beoltattad maguk pl. bárányhimlő ellen? Az nagyon durva tud lenni felnőtt korban:(

Én nagyon aggódnék a helyedben...

7839. 71ddaa07fa (válaszként erre: 7798. - Channa*)
2021. nov. 14. 17:54

Nekem sincs olyan ismerősöm, aki valamelyik hullámban megbetegedett volna és azóta megint elkapta volna a vírust. Sem oltott sem oltatlan.

Illetve figyelem a sportolókat, egyéb közéleti személyeket is. Azok akik voltak valamikor betegek, azokról nem hallani, hogy újra megkapták volna a fertőzést.

7838. plavalaguna (válaszként erre: 7836. - 71ddaa07fa)
2021. nov. 14. 17:50

még mindig nem ugyanúgy fertőz az oltott...

szóval sajnos de megkülönböztetést kell tenni.

ahogy a fosós hányós virusnál is teszel, meg az összes fertőző vacaknál.

ez is csak egy fertőző betegség, pont ugyanazok a dolgok működnek erre is. A sokszor emlegetett sajt modell.. ami már máskor is működött a történelem során ha alkalmazták

7837. Channa* (válaszként erre: 7805. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:50

Én azt gondolom erről az oltott és oltatlan összeugratásról, hogy ezt is csak azokkal lehet megtenni, akik vannak olyan primitívek, hogy mindent benyalnak.

Nekem is vannak oltott és oltatlan ismerőseim is.

Az oltatlanokkal sem változott a kapcsolatom, nem kerüljük egymást és nem mutogatunk a másikra, hogy majd miattad fog ez vagy az történni, hiszen egyikünk sem tudja, hogy mi a jó lépés ebben a helyzetben.

Én azt gondolom, hogy az oltás segíthet, sőt! titkon bízok abban, hogy ez valóban ad olyan védelmet amit elképzelünk, mint pl. a BCG oltás.

Sajnos az én ismerőseim között is vannak olyanok, akik szerintem képtelenek agyhalál állapotba;) kerülni, és ők habzószájjal követelik tőlem, hogy magyarázzam el nekik, hogy miért? És nyomatják a baromságaikat.

Hát velük sem szakítottam meg a kapcsolatot, pedig mindent megtettek annak érdekébe, hogy ezt tegyem.

Egyszerűen, próbálok nem belemenni az ilyen beszélgetésekbe, de sokszor sikertelenül.

7836. 71ddaa07fa (válaszként erre: 7830. - Margarita Citokina)
2021. nov. 14. 17:40
Nem szabadna ilyen megkülönböztetést tenni. Az oltott ugyanúgy fertőz, mint az oltatlan. Akkor lenne ennek értelme, ha az oltott nem fertőződhetne és nem fertőzhetne. De ugyanúgy elkaphatom egy oltottól is a boltban a vírust, mint egy oltatlantól, ha éppen fertőzött, csak enyhék a tünetei. Ez így hamis biztonságérzetet adhat mindenkinek.
7835. Ildi (válaszként erre: 7834. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 17:32
Cudar az bizony:) En is leirtam a tapasztalataimat,ennyi:)
7834. plavalaguna (válaszként erre: 7829. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:31

az hergelés, hogy leírom, hogy nem betegek az ismerőseim?

cudar világ van hallod e akkor :D :D

7833. Ildi (válaszként erre: 7830. - Margarita Citokina)
2021. nov. 14. 17:28
Zsarolás ezerrel:)
7832. ae4e2771d0 (válaszként erre: 7828. - Margarita Citokina)
2021. nov. 14. 17:27
Nálunk már Szeptemberben lehetett.
7831. Ildi (válaszként erre: 7828. - Margarita Citokina)
Tudom. Sosem kértem.

[link]

Na ehhez mit szólnának a kedves oltatlanok? Persze nálunk ilyen biztos nem lesz, a választások előtt pár hónappal. És hát mi demokrácia vagyunk, nem úgy, mint az osztrákok:)

7829. Ildi (válaszként erre: 7826. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 17:26
Fuu de ostoba...😏 Szted hányszor irok en ide? Számold össze addig sem írsz baromságokat es nem hergeled tovabb az oltatlant es az oltottakat egymas ellen. Channanak reagáltam a szavazasrara,azért irtam be. Igen,rohadtul unom,gondolom a tobbseg igen és még Te sem tudhatod h kik cselekedtek jól hosszútávon,de én sem! Ahhoz meg h hova irok rohadtul semmi kozod,nem tetszik ne olvass,ennyi!
7828. Margarita Citokina (válaszként erre: 7824. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:21
Az influenza elleni oltást már javában lehet kérni, csak szólok😊
2021. nov. 14. 17:21
Azt hiszem ez a kérdés nem fekete, fehér. Amikor a vírus megjelent, mi szinte teljesen bezárkóztunk. A férjem tüdőbeteg volt. Mindent megtettünk, hogy ne kapja el. Senki nem jött be a lakásba, csak a kertben találkoztunk. A 2020-as karácsony 5 méteres távolsággal volt. Alig vártuk a jó időt. Amikor bejelentették, hogy unokánk lesz, nem mertük megölelni egymást, mert ki tudna úgy élni, hogy apát esetleg megfertőzi. Február végére értesítést kaptam, hogy oltanak asztrával. Elmentem, beoltattam magam. Igaz, már nem érdekelt, hiszen a férjem pár nappal korábban a semmiből agyi infarktust kapott és három nap alatt elment. Megkaptam az oltást, a másodikat is. Most megnézettem az antitestem, már nagyon alacsony. Elmentem a harmadi oltásért is. Miért? Mert most itt a kisunokám. Nagyon vigyázok, csak remélem, hogy nem kapom el, nem magam miatt a gyerekeim, az unokám miatt, hogy át ne adjam nekik. És ha kell jöhet a negyedik, az ötödik. Nem vagyok agymosott, de ismerek olyan családot ahol már nem megy haza az apa a párjáhiz, a gyerekeihez, mert elvitte a covod.
7826. plavalaguna (válaszként erre: 7824. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:20

értem, épp itt se dumálsz a covidról, mert annyira unod a témát, hogy egyáltalán nem érdekel.

de azért itt sipákolsz, hogy oltott ismerőseid mindmeghalnak, bezzeg az oltatlanok :)

ha valaki leírja, hogy nem mindmeghaltak meg betegesek az oltott ismerősei se, akkor meg jön a nem érdekel a covid, unod, nem foglalkozol vele..

Én bevallom, engem érdekel. Ez egy új fertőző betegség, érdekes, a lefutása kifutása, remélem megérem, milyen technológiai fejlődéseket generál, én foglalkozom vele, és beszélek róla.

de ha te nem érdeklődsz se a covid, se az oltások, se az egész iránt, miért vagy egy szabadon választható fórumon, ami állítólag unalmas?

7825. Margarita Citokina (válaszként erre: 7794. - 55Judit)
2021. nov. 14. 17:19
Még mindig használatban lennének a vastüdők. Vagy azok modernebb változata.
7824. Ildi (válaszként erre: 7823. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 17:13
Omg😀 Ha vetted volna a faradtsagot es lejjebb is olvasnal,irtam h lanyom apja oltatlanul pozitiv tesztes karantenos,tunete nincs. Tehat igazolt kovidos! Nemtan elvarando h fetrengjen a laztol? Vagy en es a lanyom szinten mint kontakt? Sajnalom h csalodast okoztam de ez van. Senki nem beszelt semmi orokeletes baromsagrol,leirtam amit en tapasztaltam a kornyezetembe. De van olyan is egy Janssenes akinek nincs baja. Oltatlan ismik meg vagy nem tudjak h voltak kovidosak,vagy otthon letudtak. Mi nem dumalunk a covidrol,mert rohadtul unjuk mar,tovabba a flu es egyeb bacik sem tuntek am el!
7823. plavalaguna (válaszként erre: 7822. - Ildi)
2021. nov. 14. 17:05

hát mindenki csupa csupa bete körülötted, akik meg nem oltattak, azoké meg az örökélet elixírje vagy mi :)

csak mondom, én össze vissza vagyok mindenféléve oltva, aztán mégse vagyok beteg.

szóval lehet nem az oltás itt az összefüggés ;)

7822. Ildi (válaszként erre: 7821. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 17:03
Te honnan veszed azt h en ideges vagyok?:) Nah,en meg kovidos sem voltam,sem kohogokoros,de meg valahogy a himlot sem kaptam el,amin tobbsegunk atesik gyeemekkorban. remelem ez meg Teged nem zavar! Egyebkent honnan veszed azt h en itt barkinek rosszat kivanok ill azt h kohogorohamos legyen? Fuu b+...
7821. plavalaguna (válaszként erre: 7817. - Ildi)
2021. nov. 14. 16:57

3 szor oltott vagyok, és náthám sincs, bár covidos voltam. Hja, a durva hasmenőstől volt enyhe, köhögőkor, félnap orrfolyás...

többi oltott ismerősöm is így..

nyilván másik bolygón élek.

nem baj ez.

min idegeskedsz? zavar, hogy én meg az imserőseim nem vagyunk állandóan köhögőkórosak?

7820. Ildi (válaszként erre: 7810. - 55Judit)
2021. nov. 14. 16:35
Senki ne keruljon gepre,se az oltastol,se az oltas nelkul.
7819. Ildi (válaszként erre: 7814. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 16:33
Mit magyarazok én bele? Fuss neki mégegyszer h mit irtam!
7818. Ildi (válaszként erre: 7816. - Gyöngy:))
2021. nov. 14. 16:32
Gyöngyöm itt a pont!😘
7817. Ildi (válaszként erre: 7811. - Plavalaguna)
2021. nov. 14. 16:31
Muterek oltas elott is voltak kovidosak azert oltattak magukat,majd 1 honapja ujra azok lettek. Hugom kinait kapott tavasszal h a lanyat tudja vinni ide- oda. Cserebe minden cart osszeszed. Anyamek ugyszinten. Nagyanyamrol hallottam anyamtol h a 2 pfizer utan robban le. Ez mar a 4. hullam ,es natham sincs,raad kontakt vagyok. Mondta a jarvanyugyis erre a telóban h " nos igen,vannak akik nem kapják el..."...
7816. gyöngy:) (válaszként erre: 7805. - Ildi)
2021. nov. 14. 16:30
Egyetértek, szerintem is, de vannak, akik nem így gondolkodnak sajnos.
7815. plavalaguna (válaszként erre: 7813. - 55Judit)
2021. nov. 14. 16:29
Hajra :) en ma mar setaltam egy nagyot.
7814. plavalaguna (válaszként erre: 7812. - Ildi)
2021. nov. 14. 16:29
A videi igaz, te magyarazol bele hulyeseget.

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook