Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
:DDDDD
...se szeretkezni, mert a szivecskés maciról kell beszélgetni...
szegény botond:DDDD
ALEX:
-Jól van, most már eligazítottad őket: sem éhen halni nem fognak sem szomjan pusztulni .
erre megszólal a párom:
- Se DVD-zni .
:DDD
OK, így volt "az én időmben" is. A fiamnál végeztek még egyet pluszban, egy keringési speckó UH-t, mert nem mozgott eleget, a lányomnál meg nem került sor az utolsóra, mert kibújt hamarabb. ;)
De tényleg van olyan, akinek a dokija havonta csinál, és még pluszban egyszer-kétszer 4D-re is elmennek kukucskálni.
most mmár igazán up-to-date-ek vagyunk :))
OFF(nemrégiben egyik várnadós ismerősömről derült ki UHvizsgálattal,hogy a babája Dawn-szindrómás.Ha jól emlékszem, 3,5 hónapos terhes volt és már nem magzatelhajtás volt, hanem tulajdonképpen meg kellett szülnie szegénynek. Borzasztóan érintette őt is meg minket is.)
tényleg le vagyok maradva...jó tudni!!!
kösz:)
Terhességi ultrahang-vizsgálatok:
Egy panaszmentesen viselt terhesség során négy ultrahangvizsgálat szükséges. Az elsőt hüvelyi úton végzik a terhesség 8-12. hetében. Célja a terhesség méhen belüli voltának biztos igazolása, a magzatok számának megállapítása, a terhesség korának pontos kiszámítása, valamint egyes fejlődési rendellenességek korai kimutatása.
A második vizsgálatot a terhesség 18. hetében végzik, már hasi úton. Ekkor a magzat esetleges fejlődési rendellenességeinek felismerésére törekednek. Egyes adatok szerint az ultrahangszűrések során a veleszületett rendellenességek mintegy 75%-a szűrhető ki.
A harmadik vizsgálat a 28. héten történik. Ekkor a magzat megfelelő fejlődésének nyomon követése, illetve egyes később észlelhető rendellenességek kiszűrése a cél.
Az utolsó vizsgálatot a terhesség legvégén, a 38. héten végzik el: célja a magzat méhen belüli helyzetének, várható súlyának meghatározása, illetve a lepény és a magzatvíz vizsgálata.
(Ezt egy tegnapi lapról szedtem le)
akkor már meghülyültem, bocs:DDDDDDD
tééééényleg!!!
AFP az 16. hét ;) utána 18. héten van a gen. UH.
Én is 2000-ben szültem az elsőt. :)))
amikor a gyanús jeleimmel megjelentem a dokimnál, akkor csinált egy hüvelyi uh-t.
amikor én voltam terhes (2000-ben), akkor a 12 hetest is genetikainak nevezték, nem is a saját orvosom csinálta, erre külön uh-diagnosztika volt.
a 18 hetes az AFP, de hol van még andi a 18. héttől??
Örülök hogy osztja más is a véleményem. ;)
Azt hittem lehurrogtok majd! :P :D
A 18 hetes a genetikai UH, a 12 hetes a nyaki redőt és főbb dolgokat mérő. :) (Szerintem.)
Én a 12. hét előtt nem jutottam el dokihoz egyik gyerkőmmel sem. ;)
az első amikor megállapítják a terhességet, általában a 6-7. hét körül. a következő a 12. hetes genetikai ultrahang.
andrea nem jár a 12. hétnél, de még ha 12. hetes körül van, akkor is max. ez lenne a második...
hasa semmi, rosszul is csak kétszer volt. ez is annyira elnagyoltan van ábrázolva, pedig ki kellene domborítani andi várandósságát, tekintve, hogy amióta belépett a sorozatba, azóta akar bébit. ezek szerint mégsem lényeges pont a történetben...
Tildának nagyon tetszetős alakzatja van :)))
a feje...no az rontja az összképet.
Majd meglátjuk. :D
(Érdekes, hogy a jókomám felesége amikor még menyasszony volt sem tetszett senkinek semmilyen szempontból a haveri körben! Hiába rímánkodtunk térden állva, hogy ne vegye feleségül, az Isten szerelmére! Nem hallgatott ránk! :( De úgy nézett ki, ők jól megvannak. A komám alig vett igénybe mesteri segítséget, maga építette a házát hétvégeken, néha én is segítettem neki. A haver rászokott az italozásra, hogy oldja a feszültségét. Ezt használta fel a felesége amikor kész lett a ház, a válóperi tárgyaláson. Pedig szent meggyőződésem, hogy a komám abbahagyta volna a piálást. Elnézést, hátha tanul belőle valaki.)
Igen, pajzánság! :D
Ennél sokkal vulgárisabban is ki lehetne fejezni az "állati ösztön" motiválta cselekedetet! :D
a jövő héten lesz:Tilda és Pál új kalandra adják a fejüket. Új munkahelyén töltött első napján László rögtön bajba kerül. Claudiához váratlan vendég érkezik. Erik meglepő felfedezést tesz Pállal és Tildával kapcsolatban. Vilmos és Magdi viszonya tovább mérgesedik.
Mit csinál Tilda és Palika, amit ráadásul még Erik is felfedez?
Azt mondták, hogy egy egész más Nóra fog visszajönni, így nem csodálkozom, hogy ennyire ellenszenvesre, sőt butuskára vették a figuráját. Egy tanult jogásznak ilyet mondani, hogy majd ő eldönti, hogy láthatja-e az apa a gyerekét vagy sem. :(
Még Magdi is kimondta, hogy a szülők ellentéte miatt nem a gyereket kell büntetni.