Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
44 évesen depressziós tyúk lett, a saját öreganyjára hasonlít és már a 3. házassága megy tönkre.
Nem olvastam a könyveiből egyet se, de azt hallani, jó tollú író ma is.
Sajnálom szerencsétlent.
A.Györgyi egy szerencsétlen, szánalmas, alkoholizáló roncs lett, meg vagyok döbbenve, mikor látom a tévében!
Tudom, elhinni is nehéz, hogy ez a nő egykor egy mutatós, szép teremtés volt, komoly presztizsű, tehetséges újságíró, kiváló angol nyelvtudással, aki hosszú éveken keresztül az Oscar-gálákról tudósított-Amerikából!
Élmény volt őt hallani!
Most meg a botrányaitól, a piás jeleneteitől hangos a média.
Így múlik el a dicsőség..
Előtte meg Albert Györgyi volt, ő sem piskóta :(
Na ezt a műsort még egyszer sem láttam, csak olvastam róla. Én nem rontottam a statisztikát!
Kitehetjük a gyászlobogót!
Olvasom, hogy a "Hal a tornán" TV2-vacsorafőző műsor/amely lassan átalakul komplett show műsorrá, melyet végig civakodnak-veszekednek/, néhány nappal ezelőtt minimálisan ugyan, de lefőzte a Bk-t nézettségben.
Borzalmas hír! Most töröm a fejem, milyen halálnemet válasszak.
Pontosan! Irodalmi nyelven városszéli "budi" volt, a hősei pedig egyszerű falusi emberek.
Az esetről néhány éve a bulvársajtóban lehetett olvasni, már nem emlékszem, hol, bár jó ideig megőríztem a cikket. Nem kitalálás.
jaj má egy legendát nem szabad fejtegetni :P
abban épp a misztikum a jó :)
Meglehetősen szakállas urban legends-ről van szó. Ráadásul nekem egy kicsit sántít is a történet: 1. munkás ruhát nem szoktak folttisztítani
2. másrészt benzinnel és higitóval csak a foltot szokás megdörzsölni, és nem beleáztatni. De ha mégis beleáztatta, hisz csak így maradhatott vissza szutykos lé, akkor min. 10 liter benzinre és higitóra lett volna szüksége, mert egy overall azért rednes mennyiségű folyadékot fel tud szívni.
3. egy így kezelt ruha büdösebb lesz, mintha a foltok benne maradtak volna.
..Oldásképpen-egy kis sztori, mi esett meg néhány éve egy Nógrád megyei kisvárosban, Pásztón.
Ilyet még úgysem olvastatok.
A férfi egy autójavítóműhelyben karosszéria-lakatosként kereste kenyerét. A
baleset délutánján az olajos és kátrányos overallt az asszony gondjaira bízta, majd átugrott egy kicsit sörözni a közeli talponállóba. Míg a ház ura a búfelejtőben poharazott, addig a hitvese benzinnel és az ott talált festékhígitóval próbálta eltüntetni a munkaruha makacs foltjait. A rendhagyóan radikális tisztítás végeztével a szutykos vegyszert a wc-be öntötte, majd vacsora-készítéshez látott.
Ekkor érkezett haza a kicsit bódult férj és régi jó szokásához híven, félárbócra eresztett gatyával beült ujságot olvasni a budira.Engedve szenvedélye csábításának a sporthíreknél már cigarettára is gyújtott, majd hanyag eleganciával a parázsló csikket az "aláaknázott" kagylóba pöccintette. Ekkor csapott fel a kénköves mennykő a házigazda csupasz lába között. A család a kétségbeesett ordításra, majd a veszett szitkozódásra riadt fel. A halálra rémült apuci füstölgő üleppel és megperzselt "családfával" toporgott üvöltve a fürdőszoba közepén és oltásért rimánkodott.
A fáma szerint az áldozat napokig nem szólt mosónőként leszerepelt asszonyához és sokáig csak állva tudott vacsorázni. Szerencsére a
leégetett félguriga wc-papíron és a szőrpusztuláson kívül nem érte komolyabb
károsodás a szerelőt. Anyagi kár is csupán az autójavítót érte, mert miután kitudódott a hétpecsétes családi titok, a röhögéstől napokig alig tudtak rendesen dolgozni a műhelybeli haverok.
Eddig a történet és az utolsó szóig igaz.
Még ma is beszédtéma Pásztón.
OFF!
Mivel a jelen topikot is sokan látogatják fiatal szülők, úgy vélem, nem felesleges itt is tudatosítani, mit hallottam egy Magyarországon megforduló amerikai menedzser színvonalas előadásán.
"Ma több követelménynek kell együttesen megfelelnie annak, aki boldogulni akar a mai, gyorsan változó világban.
-Számítógépes ismeretek, legalább alkalmazói szinten,
-Minimálisan angol/de lehetőleg angol és német/ nyelvtudás,
-Kommunikációs készség,
-Nyitottság, új ismeretek elsajátításának igénye,
-Csapatban való munkavégzés készsége.
Aki ezen követelményeknek nem tud, vagy nem képes megfelelni, annak az esélyei csekélyek az eredményes boldogulásra.
A szülők erre készítsék fel gyermekeiket."
------------------------------------------------
Kedves lányok, az elhangzottakat érdemes megfontolni, hasznosítani!
A Lauder alapítványi iskola és igen drága.
Lehet, hogy éppen nem bentlakásos, de utóbbiak is működnek nálunk.
Szóval ha akarják, lesz hová elpaterolni a kis Lindát, ám sejthetjük, ebből nem lesz semmi, Zsolt úgyis áthúzza Zsófi ötletét, aki máris megkedvelte váratlanul, a semmiből előkerült lányát.
Már hiányzott az újabb konfliktus..
Pont a Lauder? ... Az nem is bentlakásos, másfelől meg felekezeti.
Botond huga is bentlakásosban van, nem? És ráadásul Svájcban.
ez a motívum is annyira elcsépelt már, egy rakás amerikai filmben elsütötték, hogy apuci új barátnője nem bírja elviselni apuci ártatlan kislányát, ezért legálisan próbálja minél messzebb paterolni (lehetőleg egy másik országban vagy az adott ország másik felében lévő bentlakásos iskolába)..
sőt, most jut eszembe: Hófehérke és Hamupipőke sorsa is azért lett olyan, amilyen, mert megjelent a színen a gonosz mostoha..:)
Én sem tudom, de méreg-drága lehet! Zsófi könnyen ígérget Zsolt zsebére, de még ő is megérezné, méghozzá alaposan!
Ötletnek is rossz.
Itthon is működnek már hasonló, bentlakásos, magán- iskolák /lásd pl. a Lauder-t, a Hűvösvölgyi úton/, a felsőtízezer, valamint diplomaták csemetéi veszik igénybe, az oktatás angol nyelven folyik, a tandíj horribilis összegű!
-O.Marika visszatérte visszatérte csak kérészéletű lesz, gondolhatjuk, de én örülök neki, mert ő igen közvetlen ember, őszinte megnyilvánulások jellemzik, minden gesztusa belülről jön, egész lénye emberközeli. Mindent egybevéve: hiteles, szóval igazi színésznő.
-Jókat mosolygok Eriken, mikor látom, mekkora nyomás alatt képes őt tartani a nagy Berényi, több hét után is, a nézők, vagy azok egy része pedig képes hitelt adni annak, mekkora veszély fenyegeti szegényt, ha Miki feladja őt../"Jó kis cellája lenne a sitten.."/
-Most már csak azt várom, mikor találnak ki az írók valami magvasat, amitől végre a Don-nak is álmatlan éjszakái lesznek, mert bosszantó ez a rendíthetetlen nagy nyugalma, háborítatlan biztonság érzete.
egy semmi különös-cikk.