Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
most megyek,mert hajat mosok,fürdök aztán tv..
szép estét mindenkinek a fórumban:))
nem merült fel volna ez a kérdés,ha Claudia nem ármánykodik..
de ez előbb utóbb ki fog derülni. Szeretném.
Mondd inkább így: ő KÍVÁN maradni!
U.is egyszer már megválasztott cégvezető.
Számítok rá, hogy rövidesen ennek leszünk tanúi.
Mások is egyetértenének vele itt??
Adri és Lindus épp a castingon izgulják betegre magukat. Kíváncsi vagyok, milyen élményekkel térnek vissza!
Én jobbra el, szép délutánt kívánok Mindenkinek!
Véleményem szerint Andrásnak a maga módján igaza volt, korrekt módon járt el.
Ha jól emlékszem, a művezető falazott Miklósnak a feketemunkások alkalmazásával, amikor pedig András ezért kirúgta, az ideiglenes főnökének, Miklósnak a segítségét kérte, aki ridegen elutasította.
Ezután lőtt rá a csalódott, megalázott művezető, de sajnos rosszul célzott, ezért-csalánba nem üt a mennykő-a dörzsölt Berényi hamarosan felépült.
Ráadásul úgy, h be is vallja, h igen sikkasztotam és onnan van. És nem jelentik fel, sőt még a pénzét is szétosztják, amiből ő is kap hiszen neki is tulajdonrésze van ,tehát még meg is tarthatja egy részét.
Megúszni általában úgy szokás, h nem ismeri el, h onnan van hanem valahogy próbálja tisztára mosni, és nem tudják rábizonyítani, h elsikkasztotta. De ugye ez BK a való életben nem szokás bevallani mikor rákérdeznek ,h honnan van ,h elsikkasztottam. Hiszen jó eséllyel nem lehet bizonyítani a sikkasztást pláne ha ügyesen csinálta. Akkor pedig kitalálhat bármilyen mesét, h honnan van a pénzt pl. kaszinóban nyerte leesett egy kamionról stb. :)
1x volt olyan eset mikor Miklóst is kirúgta meg a művezetőt is, mikor nem készültek volna el időben és rengeteg kötbért kellett volna fizetniük emiatt. De mivel ő becsületes nem hagyta, h vegyenek fel pár feketemunkást, Miki megtette elkészültek időben, András rájött és bekeményített.
Miki mondta is, h ez így nem megy, a kötbér kifizetése sokba került volna így pedig megoldották. Akkor váltotta le Andrást még Clau is rá szavazott ,mert asszem akkor tudta zsarolni azzal, h tudja, h van egy lánya. Ezután volt az, h András nem talált munkát majd azt hazudta, h van neki.
..pontosabban:pláne, ha még meg is ússzák!
Mint ő.
Az, hogy itt ki a jó cégvezető és ki nem az, soha nem derült ki, mert a Bk még érintőlegesen sem szól a munkáról. Miklóst se nagyon láttuk munkában és mást se.
Andrást a cégvezetése idején senki nem verte át, nem tudom ezt honnan veszed.
Az nem vitás, hogy a hozzá hasonló becsületes, korrekt, törvénytisztelő pasik a mai, kemény üzleti világban aligha élnek meg, inkább a Mikihez hasonló dörzsöltek..pláne ha még sikkasztanak is, mint ő-és meg is ússza.
VICC:
A legidősebb fiú jön haza az iskolából:
-Apa, egyest kaptam, mert nem tudtam mi az a párt.
-A párt én vagyok, mars a szobádba tanulni és ma nem kapsz vacsorát.
Jön haza a középső fiú is:
-Apa, egyest kaptam, mert nem tudtam mi az a kormány.
-a kormány anyátok, mars a szobádba tanulni ma nincs vacsora.
A legkisebb fiú is jön haza:
-Egyest kaptam, mert nem tudtam mi az a nép
-A nép ti vagytok, mars a szobádba nincs vacsora.
Este pedig hallják ,h hálószobából nyögések hallatszanak:
-Ez hallatlan a párt már megint baszogatja a kormányt a nép meg éhezik.
A kisfiú kérdezi az apját, hogy mi a politika. Az apja leülteti, és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj, fiam. Én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS. Anyád ügyel a pénzre, tehát ő a KORMÁNY. Nagyapád ügyel arra, hogy minden
rendben legyen, tehát ő a SZAKSZERVEZET. A babysitter a DOLGOZÓ OSZTÁLY, és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad, és minden rendben
legyen. A pár hónapos kisöcséd pedig a közös
JÖVŐNK.
A kisfiú elraktározza a hallottakat, és elmegy aludni. Éjjel arra ébred, hogy az öccse ''telerakta a pelenkáját'' és sír. Felkel, és szólni akar az anyjának, de az olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni. Bemegy szólni a babysitternek, de a
szobában látja, hogy az apja éppen hempereg vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be az ablakon. Senki sem veszi észre, hogy ő is ott van, így visszamegy aludni.
Másnap kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a saját szavaival,hogy mi is az a politika. A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak, s így szól:
- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozó osztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem törődik, és a jövő is szarban van!
Erre ha valaha sor kerül, az nem most lesz.
Ez idő tájt semmi esélye, hiszen nem akadna, aki megválasztaná, de ha esze van, egyelőre nem is erőlteti.
Kellemes őszies, csendes hétvégét!
Dsida Jenő: ősz
Mért van, hogy a szívem
Csupa, csupa bánat?
Siratom halálát
A gyönyörű nyárnak.
Siratom halálát
A hulló levélnek,
Lassú hervadását
A virágos rétnek.
Siratom halálát
Égő forró könnyel..
Csicsergő madárdal
Tavaszi virággal
Csak még egyszer jöjj el!
Jelen helyzetben az látszik valószínűnek, legalább is arra számítok, hogy András és Imi rábírják Nórát, hogy maradjon a cégvezetői poszton, minden más megoldás ennél rosszabb lenne.
A intrikus természetű Claudiát és az indulatoktól, bosszúvágytól fűtött Mikit feltétlenül távol kell tartani a hatalomtól.
Ha ennek ellenére is változás állna be, az csak András megválasztása lehetne, ő a legkiegyensúlyozottabb személy a Berényiek között, továbbá nincsenek hatalmi ambíciói és talán Laci is megszavazná, akkor pedig nyert ügye lenne.
A pillanatnyi erőviszonyokat tekintve sem Claunak, sem Mikinek nincs esélye a vezetői székbe jutni, ráadásul ők ketten egymásnak is ellenfelei, élesen eltérő érdekkel, ami nem a malmukra hajtja a vizet.
Hogy teneked mennyi eszed van! :-)))
Na, ez a sztori tetszik nekem. Van benne ráció.