Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Miután a Klinika német sorozat újból megy, nagyon várom egy másik film felújítását, ennek nálunk hatalmas sikere volt.
Aki emlékszik rá: "Kórház a város szélén" címmel ment, cseh sorozat volt és ennek mintájára készült, ha nem tévedek, a Klinika is.
Esténként majdnem kihalt a város, mert mindenki a fiatal, törekvő, jó képű Blazsej doktor szerelmi kalandjait nézte..
/A szó-vicc szerint "Kórház a tönk szélén" volt../
A jól értesültség, a pletykálkodás, a másik életébe való beleavatkozás lételeme a Bk-nak-kezdet óta. Ebben már jó ideje Kingacica jár az élen, aki lassan túltesz a megboldogult Magdi anyuson..
Bizonyos szempontból olyan ez a pletykaház, mint egy komuna, önálló családi élet nincs, a nők átjárnak a másikhoz, akit szinte imazsámolynak használnak.
..és a külvilág meghalt létezni..
Most nem tudtam megnézni, de annak idején láttuk a tévében, nem is egyszer ismételték.
Arra jól emlékszem, hogy Juhász Jácint nagyszerű volt benne, külföldön, vadregényes tájakon készült a sorozat.. ő azokban az években alapozta meg országos hírnevét.
Ja, és a Bk..
Nóra hiába lép fel a békebíró szerepében, nem szabadna Miklóssal tartania a németországi úton, mert ez így akarva-akaratlanul Attila ellen irányuló lépés..
Megértem a jó szándékát, de akkor sem, és persze előre sejthető, hogy semmit nem fog megoldani. A két testvér ezután is halálos ellenség marad.
A szlovák színészről jut eszembe, hogy már másodszor hallok a Báthory Erzsébet-filmről, most frissen az olasz Franco Nero beszélt róla a rádióban.
Csehországban máris 1 millióan/!/ nézték meg, de én sem fogom kihagyni. /Nálunk is már játsszák./
Ott elterjedt, hogy a kegyetlen B.Erzsébet magyar szolgálólányok vérében fürdött..
Olyan létezik? ... Nem nagyon találkoztam még vele. :X Az ilyen szitukban én rendszerint Vanda voltam mindig, úgyhogy átérzem. :(
Ennek ellenére, 80-as, Szabiról meg azt gondolom, hogy egy patkány Vandával szemben. Direkt szívatja. :S
Én is azt mondom, hogy "értem én."
Utána néztem a Benyovszkynak.
Más a szitu. A nő Omachel mennyasszonya volt, de Benyovszky tetszett neki. Benyovszki viszont elutasította, ezért a nő öngyilkos lett. Ezért lett Omachel halálos ellensége Benyovszkynak.
Mennyire eltorzul az emlékezet! Meglep, hogy rengeteg külföldi szinész játszott a filmben.
Így van. Női szolidaritás.
Az kicsit más, ha mindketten régebb óta ismerik, és közben megtetszik a fiúnak a másik csaj és viszont, de így...
Értem én, de ez ilyen "csajos dolog". Barátnő pasija, expasija, csak-akarja-hogy-legyen-a-pasija tabu...
Pont előtte mondta Vanda, hogy tetszik neki, a csaj meg még biztatta is, hogy hajtosn rá... Aztán meg első szóra elmegy vele...
Pl. ha megcsal egy nőt a férje,akkor mindig fájóbb,ha a nő legjobb barátnőjével teszi.Az valahol árulás is,nem "csak" megcsalás.
Én durvább formában,így gondolom.
Ez így igaz. Tudomásul kell az ilyesmit venni.
De talán mégsem kellett volna rögtön ajtóstól rohanni a házba. Ha már annyira bejönnek egymásnak, diszkrétebben is megoldhatták volna kezdetben.
Tudom, hogy ezek fájdalmas dolgok. De a végeredmény így is, úgy is, ugyanaz.
Számítottam arra, hogy össze is fognak verekedni a lányok az udvaron, ahogyan ez meg is történt valamelyik nap, amit véletlenül láttam meg az egyik híradóban. Isten bocsássa meg, de jót nevettünk rajtuk a kisebbik lányommal!
Ezen dolgok durvább formája amikor férfiak illetve fiúk (Nem ugyanaz?) hóditgatják el egymástól a lányokat és verekedés lesz belőle, aminek akár súlyos következményei is szoktak lenni. Ilyenkor szerintem a lánynak kell(ene) kerekperec állást foglalni, kivel szeretne járni.